Anya miért nem szeretné, hogy szép legyek? 14/L
Az agyadban vannak problémák, nem a kinézeteddel.
Amúgy meg tinihiszti.
Először is: édesanyád sz*rrá terrorizál! Ülj le vele, beszéld meg, vagy ha másképp nem megy, írj ki mindent magadból neki, szépen higgadtan. Vezesd le, könnyebb neki sokéves' munka után összeszedett, táblázatszerű adatokban gondolkodni. Komolyan, igazítsd a hivatásához. Mondd el, mit szeretnél, de a FOGYNI szót hagyd ki. Mondd el, hogy szereted, amiket megfőz/süt neked, de kevesebb is elegendő. STB
Másodszor: igenis, tessék tempósan sétálni, néha bicajozni egyet, a tesiórákat nem ellustálkodni az öltözőben! Ettől még nem leszel kigyúrt, ill. porokkal felfújt. Csak a testzsírszázalékod (ami ugyebár nem egyenlő a BMI-vel -> testtömegindex) csökken, s izommá fordul át. Hogy bírd a lépcsőzést, meg bírj emelni valamit, s egyáltalán ÉLETKÉPES maradj. Mi lesz, ha jön egy TYREX és futnod kell előle? :D Nem vicc. Másképp nem fogod tudni elhatározni magad. Ajnlott tartanod magad az 1800kalóriához, de ne edd degeszre magad sose. Ha kell, méregesd ki. Kerüld a cukrot, fűszerest, és a zsírban tocsogó dolgokat. Keresd a bio-t, és a rostosat. Segíti az emésztésed, így a puffadás sem csak többet a mérleg nyelvére.
Harmadszor: gondold át az egészet. Készíts tervet. Kevés mozgás, egészségesebb kaják. Arra figyelj, hogy este már ne terheld meg a szervezeted. Sz*rul minőségű, ill. kevés alvás még jobban tornássza felfelé a mérleg imént említett nyelvét. :) Tessék 7-8 órát aludni. Nem érdekes, ha kettes a doga, csak görbüljön! Fontosabb, h. egészséges légy.
És még a végére: nem mindent jelent a 170/50-es "tökéletes", ...ha nincs erő és egyáltalán fizikum, akkor semmit sem ér, hogy vékonynak látszik valaki. Viszont a szépség belülről fakad, tartja a lassan demagóggá vált mondás: érezd magad jól, kis lépésekkel, célokkal együtt. És ha mosolyogsz, tádááám -> a világ is visszamosolyog rád. Ne a pasikkal foglalkozz, míg önmagaddal nem tetted meg.
Csak két kérdés:
1. Ugye tudod, hogy a 18-as BMI már kórosan sovány kategória?
2. Miért nem akarsz soha gyereket? Most nem fejtem ki, de ha szeretnéd, megteszem. A lényeg: a koplalásnak végleges meddőség is lehet a következménye, ami 10-20 év múlva sem áll helyre!
Azt viszont el tudom képzelni, hogy túl zsíros vagy vékonyan is. De erre nem a fogyás a megoldás, hanem ahogy előttem már írták, az izmosodás. Ne az agyongyúrt lányokra gondolj! De a test formáját, feszességét az izomzat határozza meg.
Táplálkozz egészségesen, vigyél be minden szükséges tápanyagot, amire a szervezetednek szüksége van, ne koplalj! Csak a nasikat, cukros löttyöket szorítsd minimumra!
Emellett sportolj! Részben futás, vagy bringa, emellett súlyzós edzések, különféle izomerősítők.
És garantálom neked, ha ezt betartod, annak ellenére, hogy a mérleg többet fog mutatni, egy-két éven belül mégis álom alakod lesz, ráadásul úgy, hogy nem vágod haza az egészségedet!
Szerintem neked csak formásodnod kéne, ha nem vagy megelégedve magaddal akkor sport. Egy kis izomtól még nem úgy fogsz kinézni mint egy testépítő, hanem mint egy szép feszes fitness edző. Talán nem fogod magad kövérnek gondolni, ha nem lötyög rajtad a bőr.
Egyébként meg ha anyád kajákban fejezi ki a szeretetét, akkor mond meg neki, hogy mit akarsz enni. Pl nem pizzát kérsz, mert már nem szereted annyira, hanem grill csirkét zöldséges rizzsel. Hasonlók
De lehet hogy egy pszichológus sem ártana neked testképzavar miatt
Azért ne az anya legyen már a rossz, ha egyszer a lány ilyen:
"Nem érdekel ha anorexiás leszek, nem érdekel ha nem érdekel, ha legyengül a szervezetem"
"Az iskolában nem eszek semmit"
Nagyon helyes, hogy legalább azt próbálja biztosítani szegény anya, hogy a gyereke otthon egyen, ha már másutt semmit. Szomorú, amikor a lány már 30 kiló, s a szülők csak akkor kapnak észbe.
Persze lehet, hogy túlzásba viszi, nem tudom, mennyi ételt tesz elé... S milyet. De hogy eteti, még szép. Valamikor ennie is kell...
Amúgy kissé túlreagálásnak érzem a dolgot, de a tinik néha ilyenek, felfújnak pár kilót is...
Szerintem sem árt a több mozgás és akár izmosodás, igen. Nem szépek a pálcika karok, lábak. Főleg sok lány karja hervasztó, annyira alaktalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!