Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tényleg kövér vagyok vagy...

Tényleg kövér vagyok vagy csak én látom úgy?

Figyelt kérdés

Kezdeném a legelején. Általános 2. osztály óta csúfoltak és bántottak lelkileg és fizikailag egészen 8. osztályig. Már 6.-ban megállapította a pszichiáter hogy középfokú depresszióm van. Azóta pedig ez kiegészült pánikbetegséggel és testképzavarral. 98 kilóról fogytam le 61-re (168 cm). De borzalmasan kövérnek látom magam. Kezdődő anorexiám is lett tehát napi 300 kalóriát eszek csak. Mindig lehajtott fejjel megyek az utcán vagy a suliban mert félek hogy belém kötnek annak ellenére hogy a gimiben senki nem szekál.Folyton sírok otthon az alakom miatt mert mindig mást látok de a lényeg nálam mindig az hogy: kövér. A derekam idegesít a legjobban pedig onnan nincs mit igazából fogyni hiszen ha végigtapogatom ott akkor érzem a bordáimat.(70 cm) Mindenki mondja, idegenek is hogy mennyire jó alakom lett, milyen csinos lettem de én ezt nem látom. Sokszor voltak öngyilkossági gondolataim. Egyszerűen nem akarok élni és már azon a ponton vagyok hogy megőrülök amiért kövérnek látom magamat. Az adatok alapján tényleg kövér vagyok vagy csak beképzelem? És ha igen mit tehetnék hogy reálisan láthassam magam?

16/L

2015. okt. 26. 22:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Egy kicsit sem vagy kövér!

Teljesen jók a méreteid.

Biztos, hogy csak beképzeled. Kérj segítséget, hogy rendbe jöjj lelkileg.

2015. okt. 27. 09:25
 12/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm annyire jól esnek. Természetesen járok, most új pszichiáterem van majd meglátjuk milyen lesz hosszútávon :) Arra gondolok hogy ha megint újra elkezdek ugyan egészségesen de mondjuk 1200 kcalt enni akkor újra meghízok. Van amikor az ételt a kukába köpöm ki mert úgy gondolok rá méreg. Szoktam magam mérni és a tükörbe mindig ugyanazt látom így is.
2015. okt. 27. 10:10
 13/21 A kérdező kommentje:
Sajnos ebben a több mint 1-2 évben a bőröm a karomon és a hasamon eléggé megnyúlt. A combomon már kezd visszamenni mert járok lovagolni de sajnos azokon a helyeket nincs változás bármit csináljak. Ezenkívül a hajam is hullik...
2015. okt. 27. 10:18
 14/21 anonim ***** válasza:
Mindenképp egyél többet, mert nagyon komoly bajod lehet így. Legalább 1200 kcal-rá állj vissza, meglátod nem fogsz annyitól visszahízni!! ;)
2015. okt. 27. 10:32
 15/21 anonim ***** válasza:

És ha "kövér" vagy akkor? Kit zavar? Téged is csak mások miatt.... de mások már nem bántanak ez miatt.

Egyébként szerintem nem vagy kövér, azért tettem idézőjelbe.

Ha te így látod magad az baj, de őszintén, TÉGED zavar amit látsz?

61 kg-s kövér ember nem létezik! Vésd az eszedbe, mikor a tükörbe nézel! 61 kg nem kövér!

Ha nem tetszik a hasad pl.. hogy van ott egy kis zsír (ami egyébként tök normális) akkor tornázz rá. (ezt ne vidd azért túlzásba)

Keress a testeden egy pontot, amit szépnek találsz, és csak azt nézd. Pl a melled.. "Szép mellem van!"

Remélem tudtam segíteni.

2015. okt. 27. 13:00
 16/21 A kérdező kommentje:
Igen tudtál köszönöm:) Próbálok arra gondolni hogy nem vagyok kövér de nehéz ha a tükör mást mond.
2015. okt. 27. 13:12
 17/21 anonim ***** válasza:
Szia , én is csak azt tudom mondani hogy nem vagy kövér!! Nagyon csinos alakod lehet :) szerintem próbáld meg lassan emelni a kaja adagokat pl heti 50-100 kalóriával és akkor látni fogod hogy lehet visszahízás nélkül is többet enni ,nekem is volt valami anorexia féleségem napi 600 kalóriát ettem mondták hogy egyek 1800at meg 2000et de persze nem tudtam féltem hogy visszahízok . Ez a heti 50 kalória bevált és mostmár 950nél tartok , nem híztam vissza egy dekát sem sőt még fogytam is szóval emelem tovább :)
2015. okt. 27. 13:33
 18/21 anonim ***** válasza:

Gratulálok a fogyásodhoz ,nagyon szép teljesítmény

Én évekkel ezelőtt hasonló súlytöbblettől szabadultam meg ,nagyon sok mindent tettem az alatt az idő alatt ,de egyet elfelejtettem :élni.Aztán sajnos az élet pofon vágott . Eszembe juttattad az egyik osztálytársamat is.Nem szenved anorexiába,nem kövér,nem testképzavaros ,de egybe nagyon hasonlítotok ,nem éltek.

Aggódtok a mán ,az élet apró bajain ,amik ma nagynak tűnnek ,kérlek ne tedd! Most fontosak ezek ,de 20 év múlva a falba fogod verni a fejedet ,hogy milyen butus voltál.

Igazából mimdog féltem attól amikor vékony voltam hogy csinos ruhákat vegyek fel,de most nagyon bánom . Ha szeretnél beszélgetni velem akkor facebookon beszélgethetünk. [link]

2015. okt. 28. 21:05
 19/21 anonim ***** válasza:
Jaj, ez nem az enyém ,bocsánat :)
2015. okt. 28. 21:07
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha szeretnél beszélgetni, vagy tanácsot kérni, nyugodtan írhatsz. Engem is csúfoltak, voltam 45 kilós anorexiás, napokig semmit sem ettem, utána híztam vagy 20 kilót kb egy év alatt. Most normális testalkattal, egészséges önképpel rendelkezem, kb. 53-55 kg vagyok, sokkal sportosabb és elégedettebb. Hosszú volt az út idáig, de sikerült és megérte.

Amit nagyon ajánlok, a 300 kcal-t rohamtempóban emeld a négyszeresére legalább, mert ha fogysz, akkor csak izmod, károsítod a szervezeted, elkezd hullani a hajat, a zsírban oldódó vitaminok nem raktározódnak, esélyes a gyomorfekély és még sorolhatnám. Ezektől minden leszel, csak szép nem.

A fogyásodhoz gratulálok, a magasságodhoz ez eléggé renben van. Biztosan szeretnél még pár kilót leadni, az rendben is van, de ezzel már ráérsz, már csak az utolsó finomítások vannak hátra, az egészséges életmód kialakítása, egy kis izom szerzés. Ehhez pedig enni kell. Kitartást. :)

2015. nov. 5. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!