Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehet 20 kg-t gyorsan...

Hogyan lehet 20 kg-t gyorsan leadni?

Figyelt kérdés
nem 1-2 nap vagy hétre gondoltam úgy tudom hogy nem lehet de jó lenne egy pár hónapon belől megszabadulni a feleslegtől

2015. szept. 29. 17:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Időpont ma 21:52

A legnagyobb ökörség alacsony kalóriabevitellel fogyni mert az káros az egészségre és majdnem éhezésnek lehet nevezni.

Nem ártott volna utána olvasnod mielőtt ilyen ökörséget csinálsz

"Alacsony és nagyon alacsony kalóriás diéták

A fogyókúrás diéták során lecsökkentjük a kalória bevitelt azért, hogy testünk minden nap több kalóriát égessen el, mint amennyit elfogyaszt. Egy idő után a testünk a zsírtartalékokat kezdi el energiaforrásként használni, ami pedig súlyveszteséghez vezet.

A napi 1000-1500 kcal-t bevivő alacsony kalóriás diéták, de főleg a napi 1000 kcal alatti nagyon alacsony kalóriás diéták azonban számos egészségügyi problémához, illetve akár a hosszú távú fogyás megállásához is vezethetnek.

Izomveszteség

Az egyik probléma az alacsony kalóriás illetve a nagyon alacsony kalóriás diétákkal, a súlyveszteséggel együtt járó izomveszteség. Amikor visszafogjuk a kalóriabevitelt, akkor testünk a túlélés érdekében megpróbál valamennyi zsírszövetet elraktározni, és más szöveteket kezd lebontani energiaforrásként, például izomszöveteket, mondják a Hawaii Egyetem kutatói. Ennek következményeként a hosszú ideig folytatott nagyon alacsony kalóriás diéta jelentős izomveszteséghez vezethet. Ahhoz, hogy fenntartsuk az izomtömegünket, el kell kerülni az ilyen diétákat és fontos, hogy minél többet mozogjunk.

Ingerlékenység

A Los Angeles-i California Egyetem kutatói szerint, ha szigorúan lecsökkentjük a kalóriabevitelünket akkor az a hangulatunkra is hatással lehet. Az életmódváltás stresszessé tehet és a fogyásért folytatott küzdelem nyomást gyakorolhat az érzelmi stabilitásunkra. Az alacsony kalóriás, illetve a nagyon alacsony kalóriás diéta okozta éhezés pszichológiai stresszt okoz. Ahogy testünk hozzászokik ahhoz, hogy napról-napra sokkal kevesebb kalóriát visz be, mint amennyit eléget, az ingerlékenység csak tovább fokozódik. Ahhoz, hogy az ingerlékenységet elkerüljük, fogyasszunk épp csak annyival kevesebb kalóriát, ami már lehetővé teszi a súlycsökkenést. A nap során könnyű ételeket és kevés rágcsálnivalót együnk.

Az anyagcsere lelassulása

Az alacsony, illetve nagyon alacsony kalóriás diéta egyik legfőbb hatása az anyagcsere-folyamatok lelassulása, aminek következtében a testünk napról-napra egyre kevesebb kalóriát éget el. Ha csak nagyon kevés kalóriát fogyasztunk minden nap, akkor testünk hozzászokik a csökkent energia bevitelhez és „éhező üzemmódba” kapcsol, állítják a Rutgers Egyetem kutatói. Ez a csökkent anyagcsere-folyamat arra készteti testünket, hogy bármilyen elérhető energiát elraktározzon. Ez pedig a súlycsökkenés lelassulásához vezet, mivel testünk nem hajlandó zsírt égetni.

A visszahízás lehetősége és a jojó effektus

A legtöbb esetben az alacsony kalóriás diéta nem vezet hosszútávú súlyveszteséghez. A diéta befejezése után ugyanis, mikor visszatérünk normális étkezési szokásainkhoz, szervezetünk éhező üzemmódba kapcsolása miatt gyorsan visszahízunk, mivel addigra az anyagcsere folyamatok lelassultak. A Rutgers Egyetem kutatói szerint a koplaló diétázók 99%-a visszahízik, sokan közülük nagyobb súlyfelesleget szed vissza, mint a kiinduló súlyuk. Ezt nevezzük jo-jó effektusnak. Ahhoz, hogy megtudjuk, hogyan tudunk leghatékonyabban lefogyni érdemes konzultálni egy dietetikussal, aki segíthet megtervezni egy, a céljainknak megfelelő fogyókúrás diétát."

2015. szept. 29. 23:42
 12/14 anonim ***** válasza:
#6: Nem feltétlenül, lehet pont fordítva is, mivel nem mindenki hízik meg hipphopp. Én jóval gyorsabban fogytam, mint ahogy híztam (az elején tízszer gyorsabban).
2015. szept. 30. 01:50
 13/14 anonim ***** válasza:

Igyál sok vizet,napi 3-4 litert,ne egyél kenyeret,tésztákat,édességet.Sok hús,zöldség,fehérje!

Sport heti 5x1,5 óra!

Én 5 hónap alatt fogytam 21 kilót!

2015. szept. 30. 05:30
 14/14 anonim ***** válasza:

milyen jó egyeseknek hogy 3-5 hónap alatt ilyen sokat tudtak fogyni :)

nekem csak 8 hónap alatt sikerült ennyit. viszont nem éheztem, és tudom is tartani azóta ezt az életmódot. gratula mindenkinek :)

2015. okt. 5. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!