Szerintetek ha ezt így folytatom, milyen gyorsan tudok leadni kb 10 kilót?
159 cm vagyok és 63 kiló. Ma pl reggelire egy tányér tejet ettem gabonapehellyel. Ebédre húslevest és egy csirkecombot, vacsorára egy csirkeszárnyat. 6 után nem eszek és egyenlőre nem sportolok semmit. Szerintetek ez kevés? Vagy mit csináljak?
14/L
Szia! Mivel én is tíz kilót adtam le, és elég jól értek a dietetikához, adnék pár tanácsot:
-tíz kilót egészséges diétával kb 4-6 hónap alatt tudsz leadni. Minél lassabban adod le, annál valószínűbb, hogy később nem jön vissza. Ezért soha ne koplalj, és ne idegeskedj, ne légy türelmetlen.
-a "6 óra után nem eszek" elég buta dolog. Nem tudom, hánykor fekszel le, de előtte másfél órával még kéne valamit enni, persze csak könnyűt és keveset (pl. salátát, pár szem mandulát, ilyesmit)
-a friss zöldségekre alapozd az egész étrendedet. Például a csirkecomb mellé kellett volna enned mondjuk párolt brokkolit, a csirkeszárny mellé egy paradicsomot vagy paprikát, vagy bármilyen zöldséget, amit szeretsz. A hüvelyesek (bab, borsó) és a káposztafélék (kelbimbó, savanyú káposzta, lilakáposzta, zeller, stb) is nagyon jók. Reggelire is inkább zöldségekkel kísért ételt egyél, a gabonapehely nem igazán nyerő (túl sok szénhidrát, kevés vitamin).
-Gyümölcsöket is kell enni. Milyen gyümölcsöket szeretsz? Most télen elég vacak a választék, leginkább az almát és a kivit ajánlom.
-Tojást és halat is fogyassz gyakran (mindig friss zöldséggel kísérve).
-Amit nem szívesen eszel, azt inkább ne erőltesd. :) Fontos, hogy ne undorral edd, amit eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!