Normális, hogy sok szénhidráttól ilyen rosszul lettem?
Torta nem csak szénhidrátból áll. Kajakóma, gyengült látás utalhat cukorbetegségre, de a puffadás inkább tejszármazékokra és a szójára jellemzőek.
A pár óra alatti puffadás, ami nemcsak emésztő rendszerre hát, hanem végtagokra is, többnyire szteroidok hatására utalnak, vagy valami súlyos allergiás reakcióra, ami egy torta esetén inkább elképzelhető,mint a túladagolt szteroid.
Ha ez heves, gyors reakció volt, nem árt egy kis kalciumot bevenni az allergiás reakció csökkentésére.
Hát attól biztosan nem fog a combodon kifeszülni az egyébként lógós nadrág, mert egyszer ettél tortát :S Ilyet se a szénhidrát, se más nem okozhat.
Nem lehet, hogy képzelődsz? Talán túl fanatikus vagy.
Egyébként szénhidrátra is szüksége van a szervezetnek és nem csak zöldségből és gyümölcsből.
Így csak azt éred el, hogy semmi normális kaját sem tudsz majd enni, mert mindentől elszokik a gyomrod.
Menzesz előtti vizesedésnél tapasztaltam ilyet a hasamon, alig tudtam begombolni a nadrágomat, centikkel nőtt a haskörfogatom. Ezért lehet a combod feszülésének egyik oka a vízvisszatartás, főleg, hogy ilyen gyorsan jelentkezett. Másik, rosszabb ok az érzékenység vagy enyhébb allergia, amit ki kellene vizsgálni, hisz kerülnöd kell majd utána, könnyen rosszabbodhat a válaszreakció.
Milyen gyorsan jelentkezett? Milyen a székleted? Amikor kiderült az érzékenységem pár diófélére, akkor másnapi vizes hasmenésemből lehetett rá következtetni; allergia szinte azonnali hatást váltott volna ki.
Bárcsak kepzelődnék, de sajnos tényleg látszik (más is igazolta). KB 1 órán belül jelentkezett, nemrég voltam etelallergia vizsgálaton, nem mutatott semmit. Laktózra érzékeny vagyok, de ezt teljesen kerülöm és ezekben sem volt..
Én bízom benne, hogy ez csak a hirtelen jött változás miatt van, hogy olyanokat ettem amit az elmúlt két évben már egyáltalán, és elszoktam tőle.
Aki szerint meg nem egészséges ha csak zöldség gyümölcsből viszem be a szénhidrátot: nekem tökéletes így, ezzel az életmóddal vagyok a legenergikusabb, nem vagyok beteges, nincsen semmilyen problémám, és örülök hogy megtalaltam a nekem megfelelőt, sokaknak nem sikerül.
A vastagbélbe kerülő emésztetlen szénhidrátok okozhatnak puffadást, mert a bélbaktériumok kezdik bontani. Mivel nem eszel régóta sok szénhidrátot, így lehet, hogy a hasnyálmirigy enzimtermelése lecsökkent és a szénhidrát emésztés elégtelenek bizonyult ehhez a menyiséghez. A vizesedés lehet a bélbaktériumok bomlástermékei miatt is pl. tejsav.
Csökkentsd vissza a szénhidrátot, fogyassz sok folyadékot, és várj türelemmel, pár nap és elmúlik.
Teljesen tipikus, hogy szénhidrátszegény étrend után akár nagyon rosszul lesz az ember sok szénhidráttól.
Nálam nem ennyire rossz a helyzet, de azért megérzem, ha eszem pár deka zabot vagy rizst vagy egy körtét... Pedig már elég sok hete tart a körteszezon a kertben, tojáshiány is van, rég eszem szénhidrátot, mégsem tudom megszokni, a testem a szénhidrátszegény étrendet szereti, a szénhidrát csak lenyom és éhessé tesz. Tuti a szénhidrát, nem a cukor, nem a laktóz, nem a glutén.
Pedig már rég nincs közöm a ketózishoz, a fiziológiás inzulinrezisztenciám gondolom már a múlté... Mégse jó így.
Sok víz is jön ilyenkor, igen. A glikogénraktárak feltöltődnek és sok vizet megkötnek.
Szülinapon durván szénhidrátszegényen eszem, remek tortákat lehet sütni minimális szénhidráttal. A zöldségekkel szoktam elszállni, ami a szénhidrátot illeti :D Még az esik a legjobban.
#3: Gyümölcs sem kell, zöldségből is rengeteg szénhidrátot lehet bevinni, de van, aki zöldséget sem eszik. A test élelmi szénhidrátigénye nulla, így ez sem okoz gondot, ha valaki az a fajta, hogy szeret így élni s megszokta. Hirtelen váltásnál más, de ez mindennel így van, a zöldségtől is rosszul lehet lenni, ha a bélflóránk elszokott tőle.
Nagyon sok ember eszik nagyon kevés szénhidrátot s elvan így. Annyira JÓ így, senki kedvéért nem térnék vissza a szénhidrátdús táplálkozásra, de ennek esélye nincs, most már nem tudok visszaszokni a napi 100g szénhidrátra sem (amit könnyedén túl tudnék haladni zöldségből). Egészséges és kényelmes így élnem, legjobb tudomásom szerint. Jobb étrendet nem ismerek magam számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!