Legjobb barátnőmet szeretném kicsit fogyasztani úgy hogy ne vegye észre és ne legyen sértődés. Biciklitúrákon kívül még mit csináljunk?
Tudom egy genya kérdésnek tűnik és mielőtt azt dobnátok a fejemhez, hogy fogadjam el úgy ahogy van, meg mindenkinek egyéni döntése blabla.. olvassátok el a következőket.
Nagyon szeretem őt, gyerekkori barátok vagyunk. Sajnos az elmúlt években már szerintem közelebb került a 120-130hoz, bár ő nem mondja, nem is kérdezem. Kényes téma mondjuk ki. Önbizalom hiányos miatta és nagyon sok mindenben gátolja a dolog és most ebben a félévbe azt vettem észre, hogy már az egészségét is kockáztatja pedig fiatalok vagyunk még. Lihegősebb lett meg már nehezebben is mozog.
Elhatároztam hogy segítek neki a háta mögött :P Most 2 hetente biciklizünk, találkozókon mindig kínálom gyümölccsel, meg normális ételekkel(no nasi), de nem tudom mit tehetnék még ami ne lenne direktnek tűnő. Gondoltam még arra h sétáljunk sokat most h itt a jóidő...
Ötletek ? Tudom ehhez a dologhoz ő kell 100%-ig, de abban reménykedem, hogy lesz látható eredménye ezeknek a kis sportolásoknak és kedvet kap hozzá hogy folytassa.
Ez egy napirajzra emlékeztet, ahol a férj mellplasztikával akarta meglepni nejét, úgy, hogy az ne tudjon róla...
Ha viszed mozogni, az jó, de az étkezésére nemigen tudsz hatni (max. ha egész napra elviszed túrázni és Te adsz neki ételt, de ez is túl feltűnő, neki is akarnia kell s otthon attól még kifoszthatja a hűtőt).
A gyümölcs nálam brutális lenne, attól csak éhes leszek, miközben kalóriát, cukrot ad... Én visszautasítanám, az igen valószínű, inkább enném az olajos magvaimat. S fogynék, persze, én meg tudom oldani a saját dolgaimat. Ja igen... Tudod, milyen nehéz tud lenni a fogyás egyesek számára, úgy is, hogy kegyetlenül igyekeznek? Ha nem akarja erősen, eléggé esélytelen. De miért nem tudsz beszélni vele erről? Nagyon jó, ha van egy támogató az ember mellett, de a döntéseket, tetteket és nem-tetteket (amikor NEM eszi meg a sütit, csak mert az kívánatos) neki kell meghoznia, máshogy nem megy.
Amúgy aranyos vagy, jó, hogy támogatod, az együtt mozgás nagyon szuper, az ételkínálásnak is lehet pici haszna (pl. ráébreszted, hogy milyen jókat lehet enni egészségesen, milyen roppanós az uborka, mit tudom én :D), a minimális esély is számít, de az étrendjét nem tudod helyette komolyan módosítani, márpedig az az alap.
Én a helyedben próbálnám rávenni az egészséges ételekre pl mondod hogy mennyire jó épp váltasz mert ezt meg azt olvastad mi lenne ha csatlakozna hozzád vagy ilyesmi. Én pl már kb 3-4 hete nem eszek kenyérfélét ami a kedvencem persze nagyon hiányzott és azt vettem észre hogy ha most eszek valamennyit egyből megérzem persze rossz értelemben
Hátha ráragad
Azért nehéz erről őszintén beszélni vele, mert igazán sokat mostanában hízott, de előtte is pufók típus volt és elég durván bántak vele ez miatt a suliban :S De majd valahogy megpróbálom.
Az esélytelen, hogy úszásra, konditerembe vagy akár futni elmenjünk, mert szégyenli az egészet, ő nem akarja, hogy őt így lássák. Pedig abban szerintem nincs semmi, ha azt látják, hogy fut és tenni akar az ellen ami történt. Köszönöm a válaszokat.
Azért gondoltam a gyümölcsre, hogy inkább ezt vigyük be a rendszerünkbe, csoki/gumicukor helyett.
A gumicukornál jobb a gyümölcs. Egy kakaósabb étcsoki azért nem az ördögtől való, bár én sem eszem, de én gyümölcsöt is alig. Nagyon hasznos a szénhidrát, főleg a gyorsak lecsökkentése, s ezen nem változtat, hogy a gyümölcsökben fruktóz is van a glükóz mellett.
Értem, hogy ez a téma problémás szegény barátnődnek a múltbéli sérelmek miatt, de semmit nem segít, ha nem beszélsz vele. Amíg kövér marad, úgyis be fognak szólni s nyilván őt is zavarja a felesleg, ez már egészségileg is régen rossz szint, de a lelki tényezők és amiből kimarad kövéren, az is nagyon komoly. Óriási gond van, muszáj szembenézni vele. S ha Te ilyen kedvesen, támogatva állsz hozzá, nem hiszem, hogy komolyan meg tudnád sérteni, nyilván fájni fog, ahogy az is, ha tükörbe néz vagy látja a hasát fürdéskor (azt én nem szoktam volt szeretni) vagy bármi. Határozottan közöld vele, hogy mellette állsz, segítesz, és igenis meg tudja csinálni, hogy egészséges és viszonylag jól kinéző legyen véges időn belül (neki nem kell mondani, hogy viszonylag, ez csak a reális gondolatom, nem mindenkinek megy vissza a bőre nagy fogyásnál, persze van, akinek igen).
Ketten sokkal könnyebb. Te már benne vagy, ő úgyis kell hozzá... Fogjatok össze :)
Ugye előző válaszomban írtam arról, hogy totálisan kontrolláld. Nyilván teljesen életszerűtlen volt.
Nem lehet beleszólni mások étkezésébe.
Mindenki dönt mit eszik. Aki beteg, kövér és még mindig szarul eszik, ott hagyjuk, hogy zavarja a súlya.. ha zavarná, változtatna :)
* ha tényleg zavarná, nem csak úgy mellékesen egy kicsit.
És nem a barátok feladata, hogy megváltoztassák egymás életmódját. Nyilván segíteni, támogatni tök jó egymást, na de egymás helyett enni nem lehet.. De tök aranyos vagy, hogy így gondolsz rá, törődsz vele.
Dobj neki cikkeket táplálkozásról, hogy legalább fogalma legyen róla min kellene változtatni, ha netán változtatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!