Miért nem fogyok?
Már 2 hónapja járok kondiba heti 3x súlyzózni, emellett min 2x futok is kb 5 km-t.
A clean eating életmódot folytatom. Régen kalóriát számoltam,de kezdtem beleőrülni,ezért kezdtem bele ebbe. Szerintem azért 1500 kcal-nál tuti nem eszek többet.
Viszont kilóban összvissz 1,5 kiló a változás,de az a baj,hogy a tükörben sem látok semmit.
Mi lehet a baj?
168/66 18 lány
A túró egyeseknél bizonyosan problémás, laktózintolerancia nélkül is. Simán el tudom képzelni, hogy bekavar. Személy szerint nem ennék glutént, de nekem a testem szólt, hogy nem akarja, másokra nem erőltetem, úgyis hiába.
De valamit változtatnod kell, ha nem tetszik ez a tempó, főleg, hogy lehet, hogy később tovább lassul.
De 1500 kcal annyira nem kevés, van, aki a Te paramétereiddel lassan fogy ennyivel. Erre rájön a testsúlyingadozás...
A tükröt értem, pár kilót nehéz meglátni önmagunkon, főleg, ha még nem vagyunk a célegyenesben vagy egyenletesen fogyunk s eloszlik. De az ember saját szeme úgyis fura, nekem drasztikusan lefogyott az arcom és nem vettem észre, egy régi fotó döbbentett meg.
Lehet centizni és testzsírszázalékot is mérni egyébként, sokszor informatívabb, mint 1-2 kiló.
A futásnál nem az a lényeg, hogy rohanj mint az őrült, hanem a pulzus számít. Szerezz be egy pulzusmérőt (pl. Decathlonban szoktak egész olcsók lenni), és neten keress rá a pulzustartományokra. Az a lényeg, hogy van egy tartomány, ahol a szervezet kb. fél óra terhelés után elkezdi égetni a zsírt. Ha alacsony a pulzus, akkor ez nem történik meg (vagy csak kis mértékben), ha túl magas, akkor az viszont többet árt a szervezetnek, mint használ. Tehát ne az órát nézd, csakis a pulzusodat.
Pl.
"Az a lényeg, hogy van egy tartomány, ahol a szervezet kb. fél óra terhelés után elkezdi égetni a zsírt."
Ezt te mérted valamikor, vizsgáltad, vagy csak hallottál valakit aki ezt terjesztette, és átvetted?
Többszáz helyen írják a neten, több nyelven, és szakembertől is hallottam.
Egyéb kérdés?
Én voltam 168 centi és 66 kiló és nem éreztem jól magam, kizártnak tartom, hogy valaki testének ez legyen a normális tartomány. Kivéve persze, ha csupa izom, de ezt nem tudjuk, nem látta egyikünk sem a Kérdezőt.
Kérdező én a helyedben számolnám a kalóriát, jobban jársz, hidd el. Én sokkal jobban fogytam, mikor kalóriát számoltam, és nem "saccra".
A megalapozatlan baromság unalomig ismétlése (amiben amúgy a primitív emberek eléggé jók) a REDUNDANCIA nem tesz valamit igazzá.
Ezt azért vegyük figyelembe, kezdetnek.
Később azt is figyelembe lehet majd venni, hogy még a kifinomult hazugság is csak annyira igazság, amennyire hinni akarnak benne. Kifinimult hazugságon alapszanak a koleszterinszint csökkentő gyógyszerek, és lehet is hinni bennük.
Nyilván aki hisz az orvosának, hisz a gyógyszipar vizsgálatainak, hisz a tudományban az hihet a sztatinok pozitív hatásaiban is.
Ettől még ugyan úgy kaphat infarktust mint azok akik mindezeket nem hiszik el. Mi az igazság? Jó kérdés, lehetne az az igazság, hogy valaki a gyógyszerbe vetett hite ellenére infarktust kap, tehát kikiálthatnánk az ő igazságát tévedésnek. De ez meg valahol értelmetlen, minden igazság amiben valaki hisz.
Tehát végső soron én sem azt mondom, hogy nem lehet hinni például egy zsírégető pulzustartományban. Csak amúgy ez afféle sokszor ismételgetett baromság, amiről azok beszélnek akik nem igazán értenek a biokémiához, biológiához (amik nem mindenható tudományok persze, de vannak egész jó megfigyeléseik)
Hát, most ezt jobban nem tudtam kifejezni, nem éppen egyszerű a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!