Miért nem fogyok?
Már 2 hónapja járok kondiba heti 3x súlyzózni, emellett min 2x futok is kb 5 km-t.
A clean eating életmódot folytatom. Régen kalóriát számoltam,de kezdtem beleőrülni,ezért kezdtem bele ebbe. Szerintem azért 1500 kcal-nál tuti nem eszek többet.
Viszont kilóban összvissz 1,5 kiló a változás,de az a baj,hogy a tükörben sem látok semmit.
Mi lehet a baj?
168/66 18 lány
Mennyire clean az eatinged?
Glutén, tej itt nincs? Ch-t mennyit eszel?
Pedig a kalóriaszámolás a biztos út. Valóban körülményes kicsit, de azért nem kell beleőrülni. Ha 1500 kcal napi mennyiséggel számolsz, legyen mondjuk öt 300 kcal tartalmú étkezés. 80 g túró, 10 g földimogyoró, 30 g kenyér, 100 g káposzta/sárgarépa/zöldpaprika/uborka. Ez azért nem olyan őrjítő. Természetesen ez csak egy mintaétkezés, nem minden alkalommal ugyanazt kell enni.
.
Ahogy a "szerintem módszer" nem megfelelő a kalóriaszámolás terén, ugyanúgy nem megfelelő "tükörbe nézek". MÉRD a súlyodat kb. hetente, MÉRD a különböző testméreteidet.
De mivel nem ismerjük egy ember kalóriafelhasználását.. így most 1500 kcal, az semmit nem mond.
Ha valakinek 1200 kell.
Hogy mennyi kell az meg egészségi állapottól is függ, ezt sem lehet látatlanban tudni..
Amúgy mióta is tartod a diétát?
cm-ben is kellene mérni magad, mert az mutatja az igazi változást, főleg, hogy súlyzós edzést is csinált heti 3x.
Ez a clean eating mit takar pontosan?
Ezeket eszem: zabpehely,puffasztott eizs,mindenféle zöldség,gyümölcs,tojás,hús,csak növényi tej, azért szoktam zsírszegény túrót és natúr joghurtot, tojás,hús, fehér rizs helyett bulgur/quinoa, édesburgonya.
Kértem szakember segítségét,ő állítota össze az edzéstervemet. Az első alkalommal mért súlyt és körméretet is,de az délután volt,nem éhgyomorra és ruhában. Szóval szerintwm ahhoz nem igazán tudok viszonyítani. Csak a bicepszet (ami nőtt 2 cm-t) meg a combot (változatlan) és a vádlit (szintén).
A tejtermékek inzulinogének, a bulgur.. a búza az egyik legócskább létező táplálék.
Pont azért nem szoktak tejtermékeket és gabonákat (főleg gluténtartalmú gabonákat) enni emberek, mert már kész vannak a betegségektől, gyulladástól, inzulinszint ingadozástól. Te ezeket eszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!