Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Csomószor, mikor halkonzervet...

Csomószor, mikor halkonzervet ettem, úgy éreztem, hogy éhes leszek utána nagyon gyorsan. Nem paradicsomos halkonzerv, 0 gr ch van benne. Ez miért van?

Figyelt kérdés

Nem viheti fel az inzulinszintem, hiszen a legtöbb halkonzervben (nem ilyen tonhalsaláta-mexikói módra mix, amiben van cukor... meg nem is paradicsomos halkonzerv, amiben szintén van cukor) nincs ch...

Amit ma ettem, az is ezt írja:

22 gr fehérje 0 gr ch, 5,6 gr zsír

És ezért nem értem... A fehérje és a szír nem "tolhatná" feljebb az inzulinom, mégis éhes leszek utána 1-2 órával.

Mindig zöldséggel eszem, ma jégsalátával, paradicsommal (2 nagy darab) és brokkolival (főtt, zsíradék hozzáadása nélkül) ettem, jó sok volt a zöldség.

De folyamatosan ilyet tapasztalok, mikor halkonzervet eszem.

Érdekes, amikor csirkét akkor sosem. Se csirkemellnél, sem csirkecombnál... vagyis csirkecombnál egyszer volt ilyen.

A halnál meg utána 1-2 órával éhes lennék és bármit be tudnék falni. Nekem valahogy nem jön be a hal, vagy nem tudom, nem szeretheti a szervezetem, passzolok...

Ez miért lehet? (nem iszom semmi cukrosat közben, se üdítő, se semmi)

2015. máj. 9. 23:50
 1/2 anonim ***** válasza:

1. a fehérje (aminosavak) miért ne vihetnék fel az inzulinszintedet?

2. fehérjével nem lehet jóllakni, mint tapasztalod. Vagy sok kell belőle, lehetőleg sok zsírral, vagy kell növényi táplálék is mellé.

A hal inzulinogénebb mint a csirke, amúgy. Elvileg.

2015. máj. 10. 08:35
 2/2 anonim ***** válasza:

A fehérje felviszi az inzulinszintet, ráadásul a halakról olvastam, hogy nagyon hajlamosak erre, nem tudom, miért. Vannak ilyen dolgok, a tej is brutális ebből a szempontból, jobban, mint az összetétele s GI-je alapján várható lenne. Ha jól tudom.

Ha pedig keveset eszik az ember, akkor hiába képes elverni az éhét egy időre, nyilván hamar megéhezik újra. Sose várnám el egy 300 kalóriás ételecskétől, hogy most egész nap pörögjek tőle... Akármit is csinál az inzulinnal. Ez nem a Te eseted, hiszen írod, csirkével nincs ez...

De vannak fura dolgok.

A halkonzervhez nem értek, de a lazac (s minden egyéb hús, amit hajlandó vagyok megenni) roppant laktató számomra. Igaz, a megfelelő mennyiségű kalóriát akkor is betolom. A páromnak szinte teljesen mindegy, szénhidrát vagy zsír, ha megvan a kalóriamennyiség, tartósan jóllakik vele. Nagyon kicsi a különbség.

Úgyhogy jócskán vannak egyéni különbségek e téren.

2015. máj. 10. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!