Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szálkásítás. Jól csinálom?

Szálkásítás. Jól csinálom?

Figyelt kérdés

Kb. 52kg-os lány vagyok, jelenleg az insanity max 30 és a p90x tornákat csinálom.

Egy napi étkezésem főként így szokott kinézni:

Reggeli előtt: 4dl citromos víz

Reggeli: 2-4dl zöld tea, 5 tojásfehérjéből rántotta 1 csésze zöldséggel(gomba,brokkoli stb), 50g csirkemellel

Tízórai: zabkása (40-60g zabpehelyből) fél banánnal, kb fél csészényi áfonyával, egy tk mézzel

Ebéd: 30-40g basmati rizs, 100g csirkemellel

+saláta egy tk. lenmaggal és egy ek. olívolajjal

vagy csak valamilyen zöldséggel (répa,brokkoli,spenót stb)

Uzsonna: fél doboz light cottage cheese vagy 100g zsírszegény túró zöldfűszerekkel, répával, vagy édesen elkészítve fahéjjal, kevés mazsolával, pár szem mogyoróval (itt is max csak mézet használok édesítésképp, nem sokat)

Vacsora: Szintén valamilyen zöldség, 50g csirkemellel vagy 2-4 főtt tojásfehérjével, olykor light mozzarellával

Ritkán, ha éhesebb vagyok, akkor az uzsonnám mellé szoktam enni 2-3db puffasztott rizst is.

Kb napi 3-3.5 liter folyadékot fogyasztok. (cukormentes teát, vizet)

2015. ápr. 9. 16:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Én a mézet elhagynám, ha szálkásítasz, nem kell a cukor. Esetleg edd a zabpelyhet zabkásaként és édesítsd szőlőcukorral. De ez csak részletkérdés, alapvetően ez szerintem nagyon szép így, annyi, hogy +2-3 ek. lenmagolajat belecsempésznék. Az olívolajban nincs semmi amúgy, csak egyszerű zsiradék, lenmagolajban viszont található pl. omega-3.
2015. ápr. 9. 16:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szólónak, ez így egy elég jó étrend. Ez már nagyon dicsérendő, mert látszik a tudatosság. Viszont ha még tökéletesíteni akarod, akkor a mézet is elhagyhatod, tudom, hogy egészséges mértékkel, de itt most ugye szálkásításról van szó, az meg mindenképp tömény szénhidrát. Sokan nem tudják megenni édesítés nélkül pl a zabkását, ilyenkor egy pár csepp édesítőszer elmegy. Tudom, hogy nem épp egészséges, viszont ennyi belefér, ellenben nem hízlal úgy, mint a méz.

Csak így tovább!:)

2015. ápr. 9. 17:16
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!:) a legmaximumabb cukorfogyasztást írtam, általában reszelt almával eszem a zabkását, ami kellőképpen édes, tehát nem rakok bele semmiféle plusszt. Viszont olykor előfordul ilyen is, ahogyan említettem, de ez a ritkább. Azért is írtam ezt, hogy ez így még belefér-e. Amiatt döntöttem a méz mellett, mert még nem ruháztam be egyéb természetes édesítőre, a mesterségeseket pedig inkább kerülném.

Eddig csak lenmagot fogyasztottam, de azt rendszeresen, nagyon szeretem. Mindenképp kipróbálom a lenmagolajat is!

Ment nektek a zöld pacsi :) szép napot!

2015. ápr. 12. 07:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Csak így tovább!:)
2015. ápr. 12. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!