Szálkásítás. Jól csinálom?
Kb. 52kg-os lány vagyok, jelenleg az insanity max 30 és a p90x tornákat csinálom.
Egy napi étkezésem főként így szokott kinézni:
Reggeli előtt: 4dl citromos víz
Reggeli: 2-4dl zöld tea, 5 tojásfehérjéből rántotta 1 csésze zöldséggel(gomba,brokkoli stb), 50g csirkemellel
Tízórai: zabkása (40-60g zabpehelyből) fél banánnal, kb fél csészényi áfonyával, egy tk mézzel
Ebéd: 30-40g basmati rizs, 100g csirkemellel
+saláta egy tk. lenmaggal és egy ek. olívolajjal
vagy csak valamilyen zöldséggel (répa,brokkoli,spenót stb)
Uzsonna: fél doboz light cottage cheese vagy 100g zsírszegény túró zöldfűszerekkel, répával, vagy édesen elkészítve fahéjjal, kevés mazsolával, pár szem mogyoróval (itt is max csak mézet használok édesítésképp, nem sokat)
Vacsora: Szintén valamilyen zöldség, 50g csirkemellel vagy 2-4 főtt tojásfehérjével, olykor light mozzarellával
Ritkán, ha éhesebb vagyok, akkor az uzsonnám mellé szoktam enni 2-3db puffasztott rizst is.
Kb napi 3-3.5 liter folyadékot fogyasztok. (cukormentes teát, vizet)
Igaza van az előttem szólónak, ez így egy elég jó étrend. Ez már nagyon dicsérendő, mert látszik a tudatosság. Viszont ha még tökéletesíteni akarod, akkor a mézet is elhagyhatod, tudom, hogy egészséges mértékkel, de itt most ugye szálkásításról van szó, az meg mindenképp tömény szénhidrát. Sokan nem tudják megenni édesítés nélkül pl a zabkását, ilyenkor egy pár csepp édesítőszer elmegy. Tudom, hogy nem épp egészséges, viszont ennyi belefér, ellenben nem hízlal úgy, mint a méz.
Csak így tovább!:)
Köszönöm szépen a válaszokat!:) a legmaximumabb cukorfogyasztást írtam, általában reszelt almával eszem a zabkását, ami kellőképpen édes, tehát nem rakok bele semmiféle plusszt. Viszont olykor előfordul ilyen is, ahogyan említettem, de ez a ritkább. Azért is írtam ezt, hogy ez így még belefér-e. Amiatt döntöttem a méz mellett, mert még nem ruháztam be egyéb természetes édesítőre, a mesterségeseket pedig inkább kerülném.
Eddig csak lenmagot fogyasztottam, de azt rendszeresen, nagyon szeretem. Mindenképp kipróbálom a lenmagolajat is!
Ment nektek a zöld pacsi :) szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!