100kg vagyok es lany sok helyen olvastam az adag felezesrol de nem nagyon valik be nagyon szeretnek lefogyni szinte mindennap tornazok. Es nem birok le fogyni Szeptemberig szeretnek par kg-tol megszabadulni (kb.40kg-tol) Mit tegyek szerintetek?
szia! én is 100kg vagyok és lány. eddig elvoltam így, de egyéb egészségi okok miatt sürgős súlyvesztésre ítéltek :D először elküldtek hiperlipid szakrendelésre, javaslom, hogy kérj beutalót a háziorvosoddal. ott megnézik, nincs-e pajzsmirigy problémád, ami lehet az oka az elhízásodnak. aztán onnan átküldtek dietetikushoz, aki adott egy mintaétrendet + tanácsokat mit mivel hogyan főzzünk + kérdezgetett az én életemről, és ehhez mérten állította össze, nagyjából mikor mit egyek.(ja és kaptam mellé egy "egészséges nasik" lapot is!! :D) nálam 1400kcal/napot javasolt.
mondjuk nem igazán tartottam be az előírtakat, max a tanácsokat fogadtam meg (pl. suliba szendvicsnek barnakenyér+csirkemell+zöldség vaj nélkül!! és sok gyümölcs, tejföl helyett natúr joghurt, olaj helyett kókuszzsír, cukor helyett nádcukor/édesítő stb.) DE a kaloriabazis.hu egy csoda, ott számolgattam magamnak a kalóriáimat. de nem 1400as keretet, hanem 1250eset állítottam be és ezt is próbáltam nem túllépni. suliba mindig 2 szendvics + gyümölcs, mert általában 4 és 6 között érek haza. egy csomószor ettem joghurtot vagy ilyen kinderes tejszeletet vagy ilyesmit, viszont ebédre csak pároltzöldség, pároltcsirkemell, saláta+natúrjoghurt stb. (amúgy nagyonfinomak. A PÁROLT BROKKOLIT MINDENKÉPP KOSTÓLD MEG. nem tudom eddig miért találtam undorítónak .. csoda. :D) na lényeg a lényeg ezzel a módszerrel fogytam cirka két hét alatt 4kilót. azóta stagnálok, mert az utóbbi két hétben kicsit eleresztettem magam.. :D de pont mától határoztam el magam, hogy újra "bekeményítek" :D
amúgy egyáltalán nem szörnyű. üdítőt mellőzd, max. ízesített víz vagy tea. ne sanyargasd magad, könnyű lesz, csak figyelj oda :) használd a kalóriabázist ésvagy írd magadnak egy füzetbe mikor mit mennyit ettél, az orvosokhoz is kell és mindig jól jön.
kitartást és soksok sikert neked!! :)
13as: és ha nem éhezek, hanem igazából ennyire van szükségem, akkor is?:( meg ez nagyjából tényleg csak húsok+zöldségekgyümölcsök meg a reggeli kenyér ugye és ezért nem sok a kalória
amúgy 17/L vagyok és a 12es :D
Hat en sem eheztem mialatt koplaltam! 1000 kaloriat megettem egy nap es ugy ereztem h nem kell tobb. De meg is szivtam
Itt nem az szamit h ehezel-e hanem hogy a szervezetednek mennyi a szukseglete!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!