Miért látom magam állandóan kövérnek, ha elvileg nem vagyok az? És mit tehetnék?
Az alkatom szinte ugyan az, mint a lenti képen a középső lányé.. És mindenki azt mondja, hogy ez a normál meg tökéletes stb (kinek mi a tökéletes, de értitek).. Viszont én annyira utálom ahogy kinézek, állandóan fogyókúrázni akarok.. Van egy "álom alakom" (ilyesmi: [link] ) ha jól tudom "thinspo"-nak hívják.. Viszont az én testalkatomból ez nem hozható ki, mert kvázi úgy nézek ki, mint itt a középső lány: [link]
És egyszerűen nem tudom elfogadni, mert nekem ez a "pálcika" alkat tetszik (nem az anorexiás!)
Szóval elvileg nem vagyok kövér, de én annak érzem magam, mert nem vagyok olyan vékony törékeny fajta...
mit tehetnék ez ellen? Vagy egyáltalán hogyan fogadhatnám el magam?.. Sokszor lelkiismeret furdalásom van ha eszek..
1. ha a középső lányéhoz hasonló az alkatod, akkor szerencsés vagy, nagyon szép lehetsz! Ha még az arcod is csini, akkor.. na majd priviben :)
2. miért akarnál egy satnya, beteg, izomzatban teljesen lecsoffadt nőhöz hasonlítani? Ezt próbáld átgondolni minél racionálisabban, alaposabban.
3. ha kövérnek látod magad miközben nem vagy, azt testképzavarnak nevezzük. Pszichológustól reméljük kaphatsz segítséget. Az agyad rosszul dolgozza fel a látott valóságot. Illetve a 'valóság' mindig szubjektív, nem az amit látunk, hanem az amit feldolgozunk belőle. Tulajdonképpen csak szubjektív valóság van, objektívnek azt nevezzük, amikor sok ember megmér valamit és összeegyeztetik a szubjektív (de mérésekkel is alátámasztott) valóságképüket. Ezzel próbálkozik a tudomány, és még ez sem 100%-os.
Tehát a lényeg, hogy te mit látsz. Az nagyon eltérhet attól amit a többi ember lát, de ez kóros is lehet.
A mai társadalom, a média olyan destruktív hatású, hogy összezavarja az emberek (nem csak a nők) énképét. A testükről alkotott képet, az idealizált képeket/belső értékeket, a nemi identitásokat.. Ez nagy baj, káros folyamat, de én egyedül vagy néhány száz, max. néhány ezer tiltakozó ember (10 millióból) semmit nem tehet ellene.
Amíg az emberek csak elszenvedik a különböző fizikai, mentális betegséget de nem akarnak tenni az okok ellen (rossz táplálkozás, rossz egészségügy, manipulatív média, politikai összeesküvések stb.) addig nem is lesz változás, csak egyre többen fognak szenvedni a következményektől ... például:
különböző betegségektől szenvedő emberek, lásd anorexia nervosa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!