Miért mondják sokan, hogy ezek a tápanyagok rosszak?
Sokat hallom, hogy amit eszek attól csak hízni fogok... pedig szerintem egészségesen próbálok étkezni. ..
Pl joghurt müzli zabkása. ..
Reggelire vagy müzlit eszem vagy zabkásat banánnal vagy gyümölcs tejturmixot. Tízóraira általában joghurt granulatummal vagy gyumolcs. Ebédre csirke, hal, néha Beagle egy kis sajtkremmel, köretnek saláta vagy párolt zoldseg. Uzsonnára zöldség vagy gyümölcs, vacsorára meg azt eszem, ami már szerepelt az imént leirtakban.
Nem ertem, hogy miért egészségtelen ez... rendesen eszek, napi 5 ször. Nem éhezem.
Én szerintem az alkohol nem = rossz. Mondjuk idegméreg, de ezt csak az okoskodók mondják akik törődnek az idegrendszerükkel. Na jó, általános sejtméreg is, de most már tényleg elég.
Fogyni tucatféleképpen lehet amúgy. Koplalástól kezdve.. késsel lehet kivagdosni a zsírszöveteket.. stb.
Nyilván kevés zabfogyasztással, kevés tejfogyasztással is. Meg cukorevéssel, kenyérevéssel is, mindenre lehetne példát találni. DE ettől még mérgező lesz az alkohol is, a ciánkapszula is, a tejfehérjék is.. mondjuk csak az embernek, a bociknak nem.. és ebben nem sokat számít, hogy én alkoholista vagyok, valaki ciánkapszula függő (ilyen van?) a másik válaszoló pedig tejfüggő, mint nyilván ismert a tej függőséget okoz ugyan úgy mint a cukor vagy a kenyér. Tehát a rászokott emberek hajlamosak lesznek túlértékelni, eltávolodnak az objektivitástól. Alkohoooool az jóóóó :D
Szerintem meg azt egyél, a mi neked jó esik.
Hiába mondja 20 ember, hogy rossz, ha neked beválik.
Majd a szervezeted eldönti, hogy mi kell neki és mi nem. Ha olyat kap ami nem tetszik, akkor jelezni fog. Ennyi.
Ahogy már elmondták előttem a mai világban már semminek nem lehet hinni. Amire ma azt mondják egészséges, egy hónap múlva azt mondják káros, egyél inkább mást, mert xy gyártó éppen most találta fel, hogy ezt vagy azt kezd el gyártani. A fogyókúra a legjobb ipar, mindig van rá vevő. Szerintem, ha most kitalálnám, hogy cukrot kell enned és lefizetnék vagy 3 dietetikust, hogy írjon erről egy "tudományos" cikket, egy hónap múlva már mindenki cukrot enne cukorral. Ha azt akarom, hogy a tejgazdaság tönkre menjen és az én tejporos löttyömet vegyék a boltban, akkor lefizetem ugyanazokat a dietetikusokat és utána már mindenki utálni fogja a tejet. Ennyi.
Olyan, hogy egészséges táplálkozás manapság nincs. Maximum valami afelé hajló valami. Ahhoz, hogy tudd mit eszel, neked kellene előállítani otthon, mindent.
Egy szó, mint száz: a saját tested becsapni nem tudod, csak figyelj a jelekre.
A tejipart és a szénhidrát kultuszt (cukorevést) eddig senkinek sem sikerült megdöntenie, ezeknek az iparoknak sokkal nagyobb ráhatásuk van a dietetikára, mint egy magánembernek aki le tud fizetni mondjuk 3 dietetikust.
A többség akkor is a mostani dogmákat fogja szajkózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!