Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Koplalás- tudom mar sokan...

Koplalás- tudom mar sokan feltették a kérdest, válasz is érkezett ra, most azoktól kérdezem akik mostanában csináltak? Hogyan, merre, meddig? Vagyis mit ettek? Mennyi idő alatt sikerült mennyi kilot leadni?!

Figyelt kérdés
Kérem a negatív kommentelőket most ne írjanak, de nekem csak ez megy ha nem eszem Semmit, mástól nem igazán fogyók, levegő is hizlal,20 -25 kilot kellene leadnom! Kerlek írjatok! Tapasztalatok, minden jöhet

2014. ápr. 15. 23:52
1 2
 1/11 lovelyne ***** válasza:
81%

Szia!Koplalással tényleg rövid időn belül le tudsz fogyni.Fokozatoan egyél keveset. Ha hirtelen vonod meg magadtól a kaját, rosszul leszel.Szépen lassan egyre kevesebbet kell enni.Ez a titok. :) A gyomrod egy idő után szépen összeszűkül és már nem tudsz annyit enni mint régen.

Viszont ha újra elkezdesz zabálni nagyon gyorsan visszahízol mindent sőt a duplájára is dagadhatsz.Ezért jól gondold meg, h ezt a módszert választod-e,vagy a lassú ütemben történő fogyást, ami heti 1,másfél kg-ot jelent.Nem kell feltétlenül éhezned,csak ne egyél cukrot,rizst, krumplit, és kenyeret,legalább egy hónapig.Saláták zöldég gyümölcsök és tejtermékek ezeket nyugodtan eheted :)

2014. ápr. 16. 00:23
 2/11 anonim ***** válasza:
42%
Es ilyeneknek van szavazati joga...
2014. ápr. 16. 00:51
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

20-25 kilót kizárt koplalással lefogyni. Koplalni max pár napig tudsz, utána ha nem eszel, összeesel az éhségtől. Mivel muszáj lesz enni fogsz, és a duplája visszajön amit pár nap alatt lement koplalással.

Koplalás helyett inkább étrendváltozás, és rendszeres sportra lesz szükséged. Lassú folyamat de garantált fogyás lesz.

De ha te koplalni akarsz, akkor sok sikert, de fogyni sosem fogsz.

2014. ápr. 16. 01:00
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

A koplalással elveszel a szervezettől ebből az következik hogy utána a szervezet visszaveszi. Fehérje, zsír, só, zöldség gyorsítja az anyagcserét. Szénhidrát, margarinok, cukor lassítja az anyagcserét.

Ha lassú az anyagcseréd és tartósítószerrel telenyomott mérgezett ételeket italokat fogyasztasz, akkor a szervezeted, mivel nem tudja kiüríteni a zsírban tárolja el hogy megvédje a belső szerveidet.

Most gondolj abba miből áll a test. Víz, só, zsír, fehérje nagy vonalakban. Tiszta ételek kellenek amitől jól és könnyen működik a test, ha visszaáll az anyagcseréd a normális kerékvágásba, fogyni fogsz egészen addig amíg eléred az ideális testsúlyod. Tovább nem.

Azt is vedd figyelembe hogy a szervezet délelőtt méregtelenít, délután felvesz éjszaka pedig beépít. Pl én nem szeretem a tejtermékeket max sajt, nagyon-nagyon ritkán eszek édességet mert egyszerűen nem vagyok oda érte, gyümölcsöt is ritkán szoktam enni max cseresznyét vagy epret amikor itt van a szezonja. Az üdítőket utálom mert csak szomjas leszek tőle, csak tiszta víz és pl nem szoktam rámás kenyeret enni mert a zsírt szeretem meg a húst meg a zöldségeket meg a tojást. Ami szénhidrátot eszek az teljeskiőrlésű kenyér és max rizs. ja és kávézok is.

Én pl délig nem szoktam semmit enni mert nem is kívánom. És egész életemben így ettem, egyszerűen és sosem figyeltem hogy mennyit ehetek, amikor kajás vagyok eszek. Elmúltam már negyven éves de az életemben nem volt súlyproblémám. Szerintem az étkezési szokások határozzák meg nagy részben a súlyt meg a mozgás. De lehet lelki oka is és mondjuk egy pótcselekvés a kajálás, nem tudom.

2014. ápr. 16. 02:55
 5/11 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek! Igen sajnos tudom, hogy 3. nap utan szedülök , rosszul erzem magam, meg 20 kilo koplalással sok, de kiváncsi voltam h vkinek sikerült e mar es h pár nap utan h bírja ?! Koszonom mégegyszer a választ mindenkinek
2014. ápr. 16. 07:47
 6/11 anonim ***** válasza:
A koplalásoktól lettél az a típus, akit a levegő is hizlal.
2014. ápr. 16. 08:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Én 30 kilótól akarok megszabadulni. Olyan 10 kiló már lement, pedig én is az a típus vagyok aki már attól hízik ha más jóízűen eszik..

Nem koplaltam, mert azt képtelen lettem volna csinálni.

Amit tettem, az a teljes étrendváltozás, szokások változása, és sport.

Elhiheted nekem, hogy napi 8 óra munka után, és otthoni főzés, takarítás után örültem ha letettem a nagy fenekemet, és tévéztem. Na ez részben megváltozott. Ma 8 óra munka után, otthoni főzés, takarítás után, a vacsora elfogyasztása után, szépen elmentem a kondi terembe. Ott olyan 1 órát kínoztam magam. Végül is időm volt rá, mert felcseréltem tévénézés helyett.

Amit még megváltoztattam. Soha nem reggeliztem, így volt, hogy az első étkezést majdnem délben oldottam meg. Ez sem jó, mert a lényeg az, hogy a szervezeted ne legyen éhes. Így ráerőltettem magam, hogy ébredés után fél órával egyek valami reggelit. Még ha csak egy pohár joghurt, de egyek valamit. Így naponta 5 alkalommal ettem. Reggeli-tízórai (ami többnyire egy gyümölcs, joghurt vagy saláta) ebéd- uzsonna (ugyanaz mint a tízórai) és vacsora.

Én bevallom lusta vagyok kalóriákat számolni, nézni miben mennyi szénhidrát van. Persze a pénztárcám sem engedi, hogy 2 féle kaját főzzek minden nap. (ugye ott a család) így ugyanazt ettem amit a fiúk, csak a mennyiségen csökkentettem. Bögre adag. Én ennyit eszem minden nap. Első hónapokban kemény volt, mert állandóan éhes voltam. Ilyenkor felvágtam pár paradicsomot, uborkát, paprikát, összekevertem, és úgy natúran ettem. Magam is meglepődtem hogy csillapítja az éhséget. Ebből annyit eszel amennyit akarsz mert nem hizlal.

Nagy cola függő vagyok. Ez volt a legnehezebb, hogy csökkentsem a cola fogyasztásomat. Nem kávézom, nem teázom, csak colát iszom. De megoldottam ezt is. Egészséges étrendbe beletartozik a napi 2-3 liter víz fogyasztása is. A víz is telít , és sokszor a víznek is köszönheted, hogy keveset eszel. Elkezdtem vizet inni. Persze nem ment a napi 3 liter, de nálam már az is nagy szó volt ha naponta ittam 1 liter vizet. Ma sem mindig iszok meg 3 literrel, pedig rendszeresen sportolok. De ma már tudatosan azon vagyok, hogy napi 2 litert megigyak.

Coláról sem mondtam le végleg. Ha megkívánok megengedek magamnak egy pohárkával. Ez nagy szó ha belegondolsz, hogy naponta 2-2,5 liter colát képes voltam meginni. Na a csoki.. Arról sem mondtam le. Igaz, sosem voltam nagy csokievő, de ha ma megkívánom akkor hetente egyszer egy kis kocka elég.

Én fogytam 11 kilót. Végre úgy fogyok, hogy nem gyötör az éhség, nem kell minden kajáról lemondani. Még csinálom, hiszen 20 kilót még le kell adnom, de már nem nyűg a fogyókúra. Ha fogyni akarsz, és tartós fogyást akarsz akkor változtass az életeden. Hidd el nekem, ez a nehezebb.

42/N

2014. ápr. 16. 10:36
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Előveszem az akaraterőmet és kitartó leszek! Nem koplalni fogok, mert 3 nap utan éhség roham tor ram , úgyhogy en is megpróbálom igy , mint az előttem nek válaszoló :)
2014. ápr. 16. 11:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Érdekes, nekem nem volt semmi különös negatív hatás 3-4 nap után, bár én (természetesen) nem fogyási célból koplaltam, akkor amúgyis ettem volna, hisz hetekig, hónapokig nem enni brutálisan egészségtelen. Nem is fogytam vele, a testem remekül tud stagnálni. De ez off.

Nos, 20-25 kiló szerintem egyértelműen túl sok koplaláshoz (nem mondom, hogy lehetetlen, persze, de nagyon nem ajánlom, óriási a sikertelenség kockázata, a testet megterheli, ez amúgy a tizenpár kiló lekoplalására is igaz, viszont olyat ismerek, visszahízás nélkül - szerintem a legtöbb embernél ez se működik, "szerencsés" alkat kell hozzá). Valódi, nullkalóriás koplalás vagy böjt pedig max. pár napig javasolható, ha valaki jól bírja. De az sem fogyási céllal.

Megpróbáltál mindent? Ketogén diéta, sok mozgás, csupa értelmes étel...? Lehet, hogy ilyen messzire se kéne menned, csak valami akadályozó pont maradt mindig az étrendedben? Ki tudja.

2014. ápr. 16. 13:17
 10/11 anonim válasza:

SEMMIKÉP SE KOPLALJ!!!

Én végigmentem ezen az úton, 2 hónap alatt fogytam 15 kilót. Ritkán ettem és csak minimális adagot, sokszor szédültem az éhségtől. A 175 centimhez 75 kilóról sikerült 60-ra fogynom, de rosszul éreztem magam, semmi energiám nem volt, és mivel nem sportoltam mellette nem is néztem ki túl jól. Vékony voltam, de formátlan. Amint elkezdtem megint normálisan enni (ezt ne úgy értsd, hogy egészségtelenül zabáltam össze-vissza, teljesen normális táplálkozásról van szó és akkor sem ettem túl sokat) pár hónapon belül 85(!!!) kilóra híztam.

Annyira lelassult az anyagcserém hogy utána mindent elraktározott a szervezetem. Egy ideig maradt a 85 kg, utána egy betegség miatt, akaratlanul megint nagyon gyorsan lefogytam, 3 hónap alatt 65 kilóra. Ezután is hamar visszahíztam, újra 85 kg lettem (ezt sosem léptem át). Sokat tanultam a hibámból, életmódot váltottam. Elkezdtem heti 3-4x sportolni (futás + súlyzózás, erősítés, jóga, néha úszás), rengeteget gyalogolok, napi 2 liter vizet iszom és napi ötször eszem. Csak olyan változásokat iktattam be, amikről tudom, hogy bármeddig képes vagyok tartani őket, csak így lehet elérni hogy ne hízz vissza. Sok zöldséget, gyümölcsöt, csirkemellet és magvat eszem, édességet csak ritkán és a feldolgozott cukros, lisztes ételeket is próbálom kerülni. Persze néha lecsúszik mondjuk egy szelet pizza vagy torta, de ez kell szerintem hogy ne érezd drasztikusnak az étrendedet. Már nem is ízlenek annyira egyébként ezek az ételek, túl lisztesnek, cukrosnak stb. érzem általában, de néha jól esik. A nassolást teljesen elhagytam, nem is hiányzik. Ha hiányérzeted van a diéta közben az már rég rossz szerintem, vissza fogsz térni előbb-utóbb az egészségtelen táplálkozáshoz. Ma már nem hiszek a fogyókúrákban, csak az életmódváltásban, ezt javaslom neked is :) Lassabban megy sokkal, de megéri! Én 3 hónapja váltottam életmódot, eddig 7 kilót fogytam. Ezerszer jobban érzem magam, mint amikor koplaltam és sanyargattam magam. Most egészséges és életerős vagyok, bármit ehetek mértékkel, amit megkívánok és nem érzem, hogy bármiben is hiányt szenvednék. Sokkal jobban érzem magam és finomabbakat eszem, mint mielőtt változtattam volna a szokásaimon. A sportolás miatt pedig már most sokkal formásabb vagyok, mint 60 kilósan. És az a legjobb, hogy most tudom, hogy nem fogok visszahízni mert élvezem és szeretek egészségesen enni, élni. Neked is ezt javaslom, sok sikert!! :)

2014. ápr. 16. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!