Koplalás- tudom mar sokan feltették a kérdest, válasz is érkezett ra, most azoktól kérdezem akik mostanában csináltak? Hogyan, merre, meddig? Vagyis mit ettek? Mennyi idő alatt sikerült mennyi kilot leadni?!
Előző: Tanulságos ezeket olvasni... Elég gyorsan le tud lassulni az anyagcsere, ha valaki az a típus (éhínség esetén hasznos). Megint közöltem a párommal, hogy mennyire szerencsés. Ő egyszer régen hasonló súlyfelegvesztést ért el koplalással (keveset evett, sokat dolgozott, ráadásul éjjel), azóta karcsú, néha megindult a súlya felfelé, akkor vigyázott picit és kész, de elég rég már vagy napi 2500 kalóriát eszik szénhidrát- és valamelyet zsídúsan, s folyamatosan 65 kiló. Az ő szervezete ilyen, nem lassult le az anyagcseréje s nem lett semmi baja. Én képtelen lennék koplalással fogyni, igaz, egyetlen napot nem vagyok hajlandó önsanyargatni.
Magam is életmódot váltottam, liszt, egyéb keményítődús ételek, cukor, tejtermékek zöme kizárva/minimalizálva... Így se mindegy, mennyit eszem, de hízni nem hízom akkor se, ha sokat eszem, sőt akkor sem, ha szénhidrátosabb napjaim vannak. Nekem a rengeteg zsír a megoldás, egyrészt elveszik a szénhidrát elől a helyet, másrészt laktatnak. Úgy havi 2 kilót fogytam, amíg ment, most már, "mindössze" 12 kiló túlsúllyal (becsült adat, fogalmam sincs, mikor fogok jól kinézni) s picit megfáradt lendülettel nem olyan egyszerű. De hosszú stagnáló ereszdelahajam után (a saját elveimen és életmódváltásomon belül persze, ez biztosan segített) most újra nekikezdek :D
Az életmódváltásnak komoly előnyei vannak. Számomra az egészség a fogyásnál is fontosabb, régóta keresem azt az étrendet, ami a testemnek igazán passzol s egyre közelebb kerülök hozzá. Mivel nincs fogyókúra, nincs mit abbahagyni és romba dönteni az eredményt, illetve semmi önsanyargatás sincs, mert úgy váltok életmódot, hogy jól érezzem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!