Miért mondják sokan, hogy ezek a tápanyagok rosszak?
Sokat hallom, hogy amit eszek attól csak hízni fogok... pedig szerintem egészségesen próbálok étkezni. ..
Pl joghurt müzli zabkása. ..
Reggelire vagy müzlit eszem vagy zabkásat banánnal vagy gyümölcs tejturmixot. Tízóraira általában joghurt granulatummal vagy gyumolcs. Ebédre csirke, hal, néha Beagle egy kis sajtkremmel, köretnek saláta vagy párolt zoldseg. Uzsonnára zöldség vagy gyümölcs, vacsorára meg azt eszem, ami már szerepelt az imént leirtakban.
Nem ertem, hogy miért egészségtelen ez... rendesen eszek, napi 5 ször. Nem éhezem.
Fogyni bárhogy lehet, ha elég keveset eszik az ember akkor cukrot is lehet (elvileg) enni.
Csak egészséges nem lesz.
Azt viszont nem értem, miért gondolod egészségesnek azokat amiket eszel, például
- joghurt, müzli, zabkása miért lennének jók?
A joghurt egy tejtermék, hízást segítő tej fermentálva. De a tejfehérjék így is gyulladásfokozóak lesznek, nagyon sok ember beteg a tejtermék fogyasztás miatt.
Müzli, zab - gabonák, csak szénhidrát. A müzli cukrozott gabona, de nagy különbség nincs köztük.
Ezekre csak a dietetika mondja, hogy 'egészségesek', de a dietetika tekinthető korruptnak, az azt mondja amit mondania kell.. tehát bármi hazugságot.
Aztán vannak emberek akik a hazugságokat tovább szajkózzák. De ettől még a tej hízást fog okozni, és káros lesz.
Dohányzásról is el lehetne terjeszteni, hogy nem káros. Szerintem én egészségesen próbálok élni, csak reggeli után dohányzom. Na, mennyire egészséges? 'szerintem' az. Bár számít bármit is, hogy szerintem mi egészséges?
Nem számít, az számít hogy a dohányfüst, a tejfehérjék stb. mit okoznak a szervezetünkben.
Ha még mindig nem érted, akkor olvasd el ezeket
Joghurtok egy részét kiválthatnád lassú szénhidrátokkal, többször is mehetne hús, nem tudom mi az a Beagle, gondolom nem a kiskutyára gondolsz.
Nincs olyan, hogy egy étel hízlaló vagy nem hízlaló, az egész napos kalóriabevitel fogja meghatározni.
Viszont gyümölcsöket sem kell eltúlozni.
koszonom mindenkinek...
Velemenyem szerint a sok hus elnehezit,es a voroshust nem is igazan szeretem.
De ha sem a tejtermek sem a zab stb nem jo,akkor mibol kellene, hogy alljon az etrend?
Zoldseg, salata,hus? Ez sem egeszseges...
Kérdező, a sok fehérjefogyasztás valóban 'elnehezít', nem csak te tapasztaltad, hogy a fehérjék is inzulinogének, fáradttá tehetnek. Ezért kell mértéket vinni a húsfogyasztásba, és sok zöldséggel kiegészíteni, valamint zsírral.
Azt majd indokold meg miért nem egészséges a zöldség és húsevés :D
6. válaszoló, én nem pontoztalak le. De nagy tévhitekben élsz. Erőszakos az lenne, berontanám az orrod. Ha jönne 2-3 sötétben rejtőszínű kan, és kirabolna, megfojtana, megerőszakolna. Ez az erőszak, nem az amikor a táplálkozástudomány eredményeit és álláspontját bepötyögjük gyakorikérdéseken.. Mondjuk még az említett példám is csak egy moderáltabb formája az erőszaknak, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!