Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kerlek segitsete. K! Hogyan...

Kerlek segitsete. K! Hogyan tudnek lefogyni?

Figyelt kérdés
15 eves lany vagyok. 2 eve kuzdok a sulyommal, ha 20x nem probaltam meg sportolni rendszeresen es egeszsegesen etkezni, akkor egyszer sem. Annyiszor elkezdtem, de nem volt erom. Lehet genetika, vagy azert mert gyerek vagyok, de ehhez nincs kitartasom es szegyellem magam. Tudom, hogy van 100millio ilyen kerdes, de en egyenileg szeretnek valaszt kapni. 165cm vagyok es 67kg, bar ez nagyon soknak tunik, latszolag egyenletesen oszlik el rajtam a zsir, tehat nem vagyok annyira hajas. De en nem igy akarom leelni az eletem! Nem akarok kover lenni, mert tudom hogy az vagyok... kb 55-58kg-nak kene lennem de egyszeruen nem megy! Nem tudok! Lehetetlen... Valakinek valami tippje, tapasztalata, vagy akinek sikerult lefogyni? Nagyon szuksegem van valaki segitsegere, aki megert!
2014. nov. 14. 21:49
 1/7 A kérdező kommentje:
Es nincs annyi onkontrollom, nem azt mondom, hogy nincs, de keves... Az a baj, hogy nagyon csokis vagyok es nem birom ki nelkule. Jo parszor neki kezdtem az egeszseges eletmodnak (nem az esz nelkuli "gyorsan es tartosan le akarok fogyni" modszerre( mentek is a kilok, de megtortem, es ugyan ott kotottem ki. Rettenetes nagy csalodas mindezt ujra es ujra atelni.
2014. nov. 14. 21:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Kibírod, hidd el! Csak magad sem hiszed el, hogy menne!

Én is nagy csokis voltam mindig. Ha egyszer megízleltem, nem bírtam leállni. Ma is napi szinten eszek édességet, de már van önuralmam.

Ha csokit tömsz magadba nem fogsz lefogyni. Egy tábla csoki 500 kalória. Az már a napi bevitel (mondjuk) harmada. Annyi kalóriát nehéz elégetni. Egy óra intenzív sporttal talán lehetne ellensúlyozni.

Szerencsés vagy, hogy egyenletesen oszlik el! Azért valószínű, hogy 7 kiló leadása már sokat számítana. De, ha nincs benned kitartás, akkor nem tudunk olyat tanácsolni, amit végigcsinálsz. :(

2014. nov. 15. 07:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Tudom, tudom :( de nem mehet igy tovabb ,valahol el kell kezdeni. :/ Szerintem most erot veszek magamon egy kicsit..
2014. nov. 15. 10:00
 4/7 anonim válasza:

Először is döntsd el mit akarsz. Lefogyni vagy jól érezni magad. A kettő a jelenlegi állapotodban nem fog menni, mert hozzászoktál az édességbevitelhez. A sok cukor függőséget okoz. A függőségektől mindig nehéz szabadulni, és leghatékonyabban csak fokozatosan tudsz megszabadulni tőlük, nem egyik napról a másikra. (Mert akkor egyik napról a másikra vissza is tudsz szokni.)

Az étrendmódosítás jó lehet, de az egészséges életmódhoz mindenképpen sportolni is kell. Nem 20x kell megpróbálni, hanem folyamatosan végezni. Ehhez segítséget nyújthat, ha kitűzöl egy távolabbi célt, pl jövő ősszel egy félmaraton futása. Ehhez kiváló edzéstervek is vannak a neten ; )

A figyelmed pedig tereld el a fogyásról, mert a tudatalattidban az van, hogy kövér vagy. Koncentrálj arra, hogy lefutod a félmaratont, arra edzel és sikerülni fog. A fogyás pedig melléktermékként jelentkezni fog, miközben meg is erősödsz.

A céljaidat írd le egy papírra, legalább legyen minden hétre egy és tervezd meg hónapokra előre. És pipálgassad, ahogy teljesíted őket, ez sokat tud segíteni ; ) pl.:

1. hét

- 10 perc séta, 10 perc kocogás

- 10 perc séta, 10 perc kocogás

- napi 10 kocka csoki

...

...

10. hét

- 5 perc séta, 15 perc kocogás

- 5 perc séta, 15 perc kocogás

- napi 5 kocka csoki

Remélem ez így érthető ; )

Sok sikert, erőt, egészséget ; )

2014. nov. 15. 11:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez most nagyon vicces lesz, amit írok, de nálam ez működött. Azt már tudod, hogy az étkezésre figyelni kell, ezzel nem lehet mit tenni, ehhez muszáj az önkontroll, de az edzéshez talán tudok segíteni.. Első körben vettem edzőruhát. Nekem sokat rontott a helyzetemen, hogy még sportoláskor is azon aggódtam, hogy nem elég, hogy duci vagyok még ebbe a hülye melegítőbe is meg otthoni pólómban, hogy nézek ki. Miután megvettem az edzéshez a ruhát egyből konfortosabban éreztem magam. Mikor először lementem a kondiba első pár alkalommal csak futópadoztam. Azt tudtam használni, nem éreztem gáznak, hogy bénázok a konditeremben a gépen, azt sem tudom, hogy működik. Én intervallum edzést csináltam, egy perc séta, egy perc futás, egy perc séta, két perc futás..stb.. Mielőtt azonban nekiálltam futni felraktam egy csomó kedvenc zenémet egy mp3-ra, azokat hallgatom mindig, időnként még el is kalandozik a gondolatom, észre se veszem mennyit futottam már.. Mikor már eleget jártam a kondiba futni, közben ellestem, hogyan kell használni a gépeket. Netről töltöttem le edzéstervet és azt követem. Nem sok lány használja a gépeket, csinál súlyzós edzést itt így én kifejezetten menőnek érzem magam tőle. Nálam ez volt ami átlendített a feladáson, hogy elkezdtem menőnek érezni, hogy lány létemre, így edzek. Rendszeres lett az életemben az edzés és mostmár egészen jól nézek ki..:) Eleinte mikor már hosszabb időt is tudtam futni, közben mindig azt képzeltem, hogy valaki más is van velem és őt kell biztatnom, mintha én lennék az edzője.. Mondogattam magamban, hogy még 5 perc nem is nehéz ez, megtudod csinálni.. Szóval biztattam magam, mintha nem is engem kéne..:D 60 kg-ról indultam, most 53 vagyok a 164 cm-hez.. A lényeg tehát, hogy ne úgy fogd fel a sportot, hogy ez most milyen gáz, hogy itt izzadok meg hogy néznek rám, hanem úgy, hogy ez mennyire menő, hogy sportolok, kondiba járok.. Szerintem a rendszeres sport igenis menő. Örülök, neki, hogy a fitnessz egyre divatosabb manapság. A másik dolog, ami nekem anno erőt adott az összes step up és hasonló táncos film. Hihetetlen milyen alakjuk van a lányoknak benne, mennyi kitartásuk és sosem adják fel. Mindig is olyan testalkatot akartam és annyira energikusnak lenni. Még nekem is odébb van, de már egyáltalán nem érzem lehetetlennek.. Sose add fel...:) L/24
2014. nov. 15. 11:48
 6/7 A kérdező kommentje:
Húha... Ezek a válaszok most rengeteg erőt adtak! :) Köszönöm! Egyébként, én is intervallumos edzést folytattam, a gimnázizmban van konditerem, ott is mivel minden nap van testnevelésem, súlyt emeltem, felülőztem, stb. Látszott is egy időben az eredmény.. Ma már reggel nem egészségtelenül kezdtem a napom :)
2014. nov. 15. 14:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként meg kb 2 hónapja napi 5km-t futottam, csak sajnos megerőltettem vele a csípőm, mert túl hirtelen kezdtem el sportolni, mármint egyik napról a másikra 3-5km-t. Megfogadom a tanácsaitokat, biztosan sok hasznát veszem. :) Remélem sikerül.
2014. nov. 15. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!