Kerlek segitsete. K! Hogyan tudnek lefogyni?
Kibírod, hidd el! Csak magad sem hiszed el, hogy menne!
Én is nagy csokis voltam mindig. Ha egyszer megízleltem, nem bírtam leállni. Ma is napi szinten eszek édességet, de már van önuralmam.
Ha csokit tömsz magadba nem fogsz lefogyni. Egy tábla csoki 500 kalória. Az már a napi bevitel (mondjuk) harmada. Annyi kalóriát nehéz elégetni. Egy óra intenzív sporttal talán lehetne ellensúlyozni.
Szerencsés vagy, hogy egyenletesen oszlik el! Azért valószínű, hogy 7 kiló leadása már sokat számítana. De, ha nincs benned kitartás, akkor nem tudunk olyat tanácsolni, amit végigcsinálsz. :(
Először is döntsd el mit akarsz. Lefogyni vagy jól érezni magad. A kettő a jelenlegi állapotodban nem fog menni, mert hozzászoktál az édességbevitelhez. A sok cukor függőséget okoz. A függőségektől mindig nehéz szabadulni, és leghatékonyabban csak fokozatosan tudsz megszabadulni tőlük, nem egyik napról a másikra. (Mert akkor egyik napról a másikra vissza is tudsz szokni.)
Az étrendmódosítás jó lehet, de az egészséges életmódhoz mindenképpen sportolni is kell. Nem 20x kell megpróbálni, hanem folyamatosan végezni. Ehhez segítséget nyújthat, ha kitűzöl egy távolabbi célt, pl jövő ősszel egy félmaraton futása. Ehhez kiváló edzéstervek is vannak a neten ; )
A figyelmed pedig tereld el a fogyásról, mert a tudatalattidban az van, hogy kövér vagy. Koncentrálj arra, hogy lefutod a félmaratont, arra edzel és sikerülni fog. A fogyás pedig melléktermékként jelentkezni fog, miközben meg is erősödsz.
A céljaidat írd le egy papírra, legalább legyen minden hétre egy és tervezd meg hónapokra előre. És pipálgassad, ahogy teljesíted őket, ez sokat tud segíteni ; ) pl.:
1. hét
- 10 perc séta, 10 perc kocogás
- 10 perc séta, 10 perc kocogás
- napi 10 kocka csoki
...
...
10. hét
- 5 perc séta, 15 perc kocogás
- 5 perc séta, 15 perc kocogás
- napi 5 kocka csoki
Remélem ez így érthető ; )
Sok sikert, erőt, egészséget ; )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!