Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem le a sóvárgást?

Hogyan győzzem le a sóvárgást?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy kórosan elhízott vagyok. A súlyom 165 kg. Évek óta próbálok lefogyni, de sikertelenül, a legnagyobb ellenségem az sóvárgás, ergo az önuralom hiánya.

A héten belekezdtem egy diétába, napi 1200-1500 kalóriás. Szerdái semmi probléma nem volt, aztán csütörtökön megint elszakadt valami és bezabáltam. A diétát nem hagytam abba úgy, hogy tegnap megint 1200-1500 kalória, még edzettem is. Azonban ma már reggeltől megint édességet akartam enni, napközben bírtam, de most megint megtörtént. Tényleg csak egy pillant az egész és bezabálok, most kb. 1300 kalóriával léptem túl a megengedettet.

Az a gond, hogy a családból csak én fogyókúrázom, már eleve nehéz normális ételeket összeválogatni, mert sokszor csak zsíros ételek, édességek, lisztes stb. ételek vannak itthon. Ott a csoki a hűtőben, a keksz, a cukor minden és egész nap türtőztetem magam. Próbálom elvonni a figyelmem, olvasok, edzek, filmet nézek, tanulok, de képtelen vagyok.

Mit csináljak?

Ezen felül pedig vannak még olyan problémáim, hogy képtelen vagyok leszámolni a múlttal, jobban mondva annak a hiányával. Hihetetlen hiányérzetem van, hogy nem volt normális tinédzser korom. És hiába tudom, hogy felesleges ezen rágódni folyton, folyvást visszajön az, hogy milyen jó életem lehetett volna, ha nem vagyok kövér. Járhattam volna bulizni, csajozni, lehetnének barátaim, ez helyett egy önbizalom hiányos, dagadt senki vagyok, akiknek még nem volt barátnője és nincsenek barátai. Folyton emlékeztetem magam arra, hogy nincs értelme, a múlt elmúlt, próbálok pozitív lenni és a jövőre koncentrálni, de nem megy. Teljesen leszívja már reggeltől kezdve az energiám.

Nem kapok semmi támogatást senkitől, nincs kivel beszélnem. Teljesen padlón vagyok és ebbe az állapotba vagyok évek óta. 20/F

2014. nov. 8. 21:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Milyen extrém tápanyagigényeket találtál? Érdekel, mit gondolsz extrémnek. Mondjuk a Te súlyod sok, aránylag sokat adhat ki egy kalkulátor, de ha figyelembe veszi, hogy ebben sok a háj, akkor általánosságban, gondolom, nem szokott nagy hülyeséget írni az ilyesmi - természetesen az egyéni jellegzetességeket nem tudja figyelembe venni, s a makrotápanyagok aránya is igen széles keretek között változhat, inkább csak a fehérje szorul határok közé, s van zsírminimum, ezen túl úgy alakítod, ahogy akarod és Neked jó, csak vidd be a szükséges tápanyagokat.

Akkor tudsz venni ételeket, no, így sokkal könnyebb. Ha még csirkemellsonkára is telik (lövésem sincs az áráról és más jellemzőiről sem, de tuti olcsóbban is lehet venni megfelelő ételeket), tojás és zöldség is van otthon, akkor igazán jó helyzetben vagy sok más emberhez képest, sőt, nekem abszolút mértékben is teljesen OK-nak tűnnek a lehetőségeid.

Az éhségérzet hiánya nem számít, ha koplaltatod a tested. Van, akinek nincs (elég sokak írják ezt a gyk-n, 500 kalóriától bármeddig), ettől még nem lesz jó... Mondjuk ha 1500 kalóriát jól összeállítva viszel be, akkor annyira nem aggódnék Miattad, de ez akkor is kevés.

2014. nov. 9. 09:43
 12/12 A kérdező kommentje:

80g zsír, 105g fehérje, 430g szénhidrát, ez kb. 3000 kcal/nap, ugye ez az ideális tápanyagmegoszlás. Ezt még régebben egy tápanyag kalkulátorral számoltam ki, de amúgy majdnem 600 kalóriás eltérés is van egy egy kalkulátor között, a kalóriabázis szerint 3600 az alap anyagcserém. Ugye ennyit kellene ennem a súlyom tartásához.

Az extrémet arra értettem, hogy nehéz elegendő fehérjét bevinnem, illetve megfelelő zsírokat, lényegében a szénhidrátból tudnék csak bármennyit bevinni.

Akarok venni fehérjeport csak most nincs rá pénzem.

2014. nov. 9. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!