12/L vagyok es szeretnék fogyni és milyen diéta jó?
170 cm magas vagyok és 58 kg
Hetente 4x sportolok rendszeresen és nem iszok cukros üdítőket,próbálok egészségesen táplálkozni,de valahogy nem tudok fogyni és miyen tanácsokat érdemes megfogadnom? Előre is köszönöm a válaszokat!
12 evesen meg ne akarj annyira fogyni. A sulyod nem tunik problemasnak a magassagodhoz kepest.
Sportolj tovabb, keruld a szemet kajakat, egyel valtozatosan, sok zoldseget, hust, meglatod rendben leszel.
Ne hallgas rájuk, nincs itt semmi testkép zavar, vagy anorexia. Pontosan tudom, hogy mit érzel. Csak a különbség az, hogy én sokkal alacsonyabb voltam nálad, és engem tömzsinek is mutatott a súlyom... (most vagyok 154 centi, ha nem kevesebb...)
Én 3 hónap alatt fogytam le 5 kilót, de nem sportoltam olyan keményen. Én inkább minden nap sétáltam (hetente 1x pedig futottam). Arra figyeltem, hogy a napi 40 perc mozgás meglegyen, és kábé ennyi. (Ha vidéken élsz, akkor ajánlom a biciklizést -csodákra képes. Ha viszont a belvárosban laksz, hagyd el a liftet és lépcsőz.)
De. A fogyás első szempontja az étkezés. Volt olyan hét, amikor nem mozogtam, mégis oda figyeltem, hogy mit veszek a számba és...akkor is fogytam. Tehát tökéletes példa arra, hogy minimális mozgással is lehet diétázni.
És minden a mértékben rejlik. Nem azt mondom, hogy koplalj -sőt- de ha megteheted akkor inkább egyél 2 tojásos rántottát, ne 3-at, stb.
Ha rám hallgatsz akkor naponta 4x fogsz enni, reggel 8-9 körül, délben és 1 között, 4 és fél 5 között, és 7 és 8 között. Tehát regglit, ebédet, uzsonnát és vacsorát.
Igyekezz több zöldséget és gyümölcsöt enni, -de még azzal is mértékkel- és csinálj magadnak egy lazító napot, mikor eszel egy kis csokit/pizzát/amit megkívánsz. (És még azt is mértékkel, hát nem bosszantó?)
Ezen kívül igyál jó sok vizet, és ha napközben megéheznél teát.
Remélem tudtam segíteni! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!