13 éves vagyok és fogyni akarok, de hogy?
A koromnak megfelelően szeretnék!
Jó jó tudom egészséges kaja. De én nem szeretem az ilyen kajákat, eszek majdnem mindent (chips, csoki, kóla meg ilyeneket NEM), de csak mértékkel! Szval nem sokat mozgok. Kb ennyi:
néha elsétálok az iskoláig (pár utca :DDD )
tesi óra
iskolában minden szünetben lépcsőzés mert le kell menni
nem eszek sokat, de mozogni sem mozgok sokat. 99 kiló vagyok! Úgy gondoltam előbb ez a zsírszegény, szénhidrát szegény, kis adagos "diétával" leadok valamit, és utána mozgok! Úgy értem, a fogyás ahogy beindul (kb ha leadok 5-10 kilót valahogy a kajával) akkor járnék kardiózni meg stb mert egyrészt szégyellem, másrészt meg nehezemre esik, ez van sajnos :D :(
Nem biztos, hogy az az egészséges étel, amit Te gondolsz... Igaz, erősen eltér az emberek egészségesség fogalma.
Remélhetőleg majd rájössz, hogy az egészség azért igencsak fontos, plusz az simán összeegyeztethető az élvezetes táplálkozással.
Ha valóban zsír- és szénhidrátszegény étrendet folytatsz, akkor koplalsz vagy túlzásba viszed a fehérjét (de inkább koplalsz). Na, az nem jó. 99 kilósan főleg sok kalória kell, hogy ne kapard a falat, ahhoz zsírt vagy szénhidrátot muszáj enned. Jobb, ha a zsírt választod, de az nem mindenkinek szimpatikus. Viszont szénhidrát és szénhidrát között is nagy a különbség...
Némi séta azért jó lenne, fura, hogy mások kibírják anélkül, nekem baromira hiányzik egy nap után. A Te súlyoddal futás vagy ugrálós mozgás eszedbe ne jusson, bár ahogy elnézem, ez nem is fenyeget.
Én életmódot váltanék, ahogy a saját helyemben is tettem.
Cukormentes kólát ihatod mértékkel, de a cukrosat felejtsd el! Még mértékkel sem kell a chips és a csoki. Cukor, só és zsír pont nem az, ami neked kell.
99 kilósan nem lehet túl nagy élvezet mozogni. Bizonyos mozgásformák hanyagolandóak is, amíg nem fogsz le diétával valamennyit.
Minden fogyókúrázónak előbb meg kell tanulnia, hogyan működik a teste és meg kell ismernie az ételeket. Ehhez az interneten rengeteg segítséget találsz. Sokan nem is hiszik, hogy minden egészségtelen, hizlaló ételnek el lehet készíteni a diétásabb alternatíváját.
Mikor sulis voltam napi szinten ettem a chipset és a csokit. Ma már egyiket sem kívánom. Édesszájú vagyok továbbra is, csak tudom, hogy készíthetek magamnak egészséges finomságokat, amik nincsenek tele mesterséges anyagokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!