Hogy motiváljam magam?
Ne akarj mindent hirtelen egyszerre. A lassú fogyással nincsen semmi baj.
Jó motiváló erő, ha elmész a boltba, kinézel magadnak egy nadrágot, vagy pólót, ami most még alig megy rád, nagyon szűk, esetleg még nem előnyös. És legyen az a cél, hogy abba beleférj.
Személyes példa: pár évvel ezelőtt hirtelen meghíztam, majd egy-két év múlva ugyanolyan hirtelen le is fogytam vékonyabbra, mint azelőtt. Akkor kaptam egy rövidnadrágot. Azután sajnos megint elkezdtem hízni és a következő nyáron már csak kínkeservesen tudtam begombolni. Utána jött a kegyelemdöfés amikor kaptam egy világosabb színű pólót páromtól, amiben iszonyatosan kellemetlenül éreztem magam, mert rádöbbentem mennyit is híztam megint. A póló kicsit feszült, a hasamon nagyon kiadta, hogy mennyire hájas pocakom van. És akkor elhatároztam, hogy fogyni kell. Ez volt 7 hónapja. Először az volt a cél, hogy abban a pólóban jól érezzem magam. Mikor ezt sikerült elérnem akkor jött az, hogy felpróbáltam a nadrágot. Rám jött, de azért kicsit feszült, nem éreztem jól benne magam. Most ott tartok, hogy már az a nadrág is lötyög rajtam. Begombolva is fel tudom venni. És a célom, hogy meg is tartsam ezt a súlyt. És a nadrág és a póló az én "fogyi mércém". Már két hónapja sikerül is tartani. Elrettentő példának pedig megtartottam a kedvenc nadrágomat az elhízott időszakból és megvagyok döbbenve, mikor előveszem, hogy milyen hatalmas és hogy valamikor csak az jött rám.
Ehhez persze hozzá kell tennem, hogy 7 hónappal ezelőtt a diétának úgy indultam neki, hogy ezúttal mozgással fogok fogyni. A mozgásba beleszerettem, azóta sem hagytam abba, sőt újabb és újabb mozgásformákat próbálgatok.
Szóval keresd meg a saját motivációdat, mert ha az meg van akkor utána minden megy mint a karikacsapás. És a motiváció lehet, hogy egy ruhadarab lesz, lehet hogy egy szexis fehérnemű, de az is lehet, hogy egy jó kis sportos videó.
Emellett, kezd el mérőszalaggal mérni magad. Jegyezd fel két hetente, hogy hány centi a derekad a csípőd a combod a feneked, stb. Kezdetben lehet nem lesz olyan feltűnő, a fogyás, de egy kis idő után ha visszanézed az első mért adatokat meg fogsz lepődni, örülni fogsz és azt mondod majd, hogy "na innen még egy centit".
Én jelenleg karatézok (heti 2x 3 órát), futok minden nap (1 órát/nap) és kondizok (heti 3x 2 órát).
Szerelmes lettem és eldöntöttem, hogy jól akarok kinézni (nincs súly fölösleg hanem mint izmosan akarok jól kinézni). Mivel a lány a kondin kívül, ugyan ezt csinálja így mikor ezeket a sportokat végzem közelebb érzem magamhoz. Én így motiválom magamat :)
Ajánlom neked is, hogy keress valakit akiért érdemes folytatni a diétát és mellette sportolj is, az sokat segít, mind fizikailag mind lelkileg :)
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!