Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hónapokig koplaltam, de mégse...

Hónapokig koplaltam, de mégse hízok vissza?

Figyelt kérdés
Testképzavaros voltam, és 3 hónapig koplaltam, és mellette betegesen sokat sportoltam, csak hogy fogyjak. Kb. egy hónapja sikerült abbahagynom, és már nagyjából rendesen eszek, csak egészségesebben, de még mindig nem híztam, max pár dekát...Ami alapból nem lennr baj, csak most már 4 hónapja nincs menzeszem, mert a koplalástól szinte semmi zsír nem maradt rajtam. Mit csináljak? Ez helyre fog jönni magától? 15/L

2014. aug. 18. 09:54
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja és egyébként most 172 cm és 52 kg vagyok.
2014. aug. 18. 09:55
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem attól nincs menszeszed mert koplaltál...Én már 25 vagyok és még mindig nincs menszeszem...ezt nagyon sok minden befolyásolja, legfontosabb hogy nézd meg ezek a tünetek jelentkeztek e nálad?

-Zsirosodó haj, vagy hajhullás

-bajusz vagy intenzivebb szőrnövekedés

-pattanás

-hasra hizás

-kontrollálhatatlan édességvágy, levertség, depresszió, hizás vagy kifejezetten soványság.

ezek közül ha két három tünet már jelentkezik, menj el a nőgyógyászhoz.

2014. aug. 18. 10:01
 3/13 A kérdező kommentje:
Mindegyik van nálam ezek közül, de a legtöbb eddig is volt. Gondoltam már a nőgyógyászra, de egyenlőre nem szeretnék elmenni, meg szerintem ezzel úgyse tudna mit csinálni.
2014. aug. 18. 10:17
 4/13 anonim ***** válasza:

2: Ez milyen nőgyógyászati gond lehet?

Csak mert, amiket felsoroltál, azok közül sok olyan, ami szinte minden tinire igaz :)

2014. aug. 18. 10:22
 5/13 Andizsuzsi ***** válasza:

"Nem attól nincs menszeszed mert koplaltál."

De, attól nincs. A szervezete a túlélésre hajt, "felesleges" funkciókra nem pazarol energiát. Viszont kérdező, ha 3 hónapnyi koplalás ilyen változásokat hozott, akkor te előtte is már erősen sovány voltál. Mit jelent nálad a rendesen evés?

2014. aug. 18. 11:28
 6/13 anonim ***** válasza:

Oké, drága, nehogy hajbakapjunk itt.Az életmód változás nagyban befolyásolja a belső szervek müködését.Igazából a leirt tünetek nem is nőgyógyászati problémára utalnak.De azért előbb hozzá fordúlj.Ezek a policisztás ovárium szindróma tünetei...Én 15 évesen nem aggódtam, hogy nincs menszeszem, sőt örültem neki, a sexuális életem meg szuper volt, nem kellett vigyázzak, mert nem estem teherbe...Ez mostanra megváltozott, mert szeretnék gyereket de nem jön össze.Én ajánlom hogy látogasd meg a nőgyógyászt és kérj egy kivizsgálást.

A wikipédiából másoltam.

A PCOS tünetei négy csoportba sorolhatók:

Nőgyógyászati problémák: peteérési zavarok (krónikus oligoovuláció vagy anovuláció); ritka, kimaradozó menstruáció, meddőség. Jellemző még a terhességgel kapcsolatos komplikációk: vetélés, terhességi magas vérnyomás, terhességi cukorbetegség.

Belgyógyászati problémák: elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás, metabolikus X-szindróma, vérzsírzavarok, szív- és érrendszeri eltérések.

Bőrproblémák: pattanásos és zsíros bőr, hajritkulás, férfias típusú szőrösödés: bajusz- és szakállképződés, szőrszálak megjelenése az emlőbimbók körül.

Daganatok kialakulása.

2014. aug. 18. 14:44
 7/13 A kérdező kommentje:
Hát már "gyárilag" is vékony voltam, de sovány nem.Viszont már kb. január-február óta fogyókúráztam (bár felesleg már akkor se volt rajtam), csak rendesen koplalni kezdtem el áprilisban.Szóval ha úgy vesszük, elég régóta nem eszek rendesen.Egyébként úgy értem a rendesen evést, hogy már nincs bűntudatom egy paradicsom után is.Kb. napi 1800kcal-t
2014. aug. 18. 14:46
 8/13 A kérdező kommentje:
*eszek, ez lermaradt
2014. aug. 18. 14:46
 9/13 A kérdező kommentje:

Hát már ezelőtt is mindig össze-vissza volt megvmindig, pedig már 11 éves korom óta megvan, szóval lehet hogx igazad van, és nem ártana elmennem nődokihoz... csak nem nagyon tudom rávrnni magam, mert még sose voltam.:(

Egyénként köszi a válaszokat!:)

2014. aug. 18. 14:50
 10/13 anonim válasza:

én kb. 3-4 hónapja kezdtem el diétázni és egézséges dolgokat enni és sportoltam is :) és kb. 3 hónapot kihagyott a menzeszem

anyum szerint és a háziorvos szerint is csak az életmódváltás miatt volt, meg nem eszek már édességet, stb.

szóval szerintem várj mé egy kicsit és utána fordulj orvoshoz, nőgyógyászhoz

2014. aug. 18. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!