Hónapokig koplaltam, de mégse hízok vissza?
Nem attól nincs menszeszed mert koplaltál...Én már 25 vagyok és még mindig nincs menszeszem...ezt nagyon sok minden befolyásolja, legfontosabb hogy nézd meg ezek a tünetek jelentkeztek e nálad?
-Zsirosodó haj, vagy hajhullás
-bajusz vagy intenzivebb szőrnövekedés
-pattanás
-hasra hizás
-kontrollálhatatlan édességvágy, levertség, depresszió, hizás vagy kifejezetten soványság.
ezek közül ha két három tünet már jelentkezik, menj el a nőgyógyászhoz.
2: Ez milyen nőgyógyászati gond lehet?
Csak mert, amiket felsoroltál, azok közül sok olyan, ami szinte minden tinire igaz :)
"Nem attól nincs menszeszed mert koplaltál."
De, attól nincs. A szervezete a túlélésre hajt, "felesleges" funkciókra nem pazarol energiát. Viszont kérdező, ha 3 hónapnyi koplalás ilyen változásokat hozott, akkor te előtte is már erősen sovány voltál. Mit jelent nálad a rendesen evés?
Oké, drága, nehogy hajbakapjunk itt.Az életmód változás nagyban befolyásolja a belső szervek müködését.Igazából a leirt tünetek nem is nőgyógyászati problémára utalnak.De azért előbb hozzá fordúlj.Ezek a policisztás ovárium szindróma tünetei...Én 15 évesen nem aggódtam, hogy nincs menszeszem, sőt örültem neki, a sexuális életem meg szuper volt, nem kellett vigyázzak, mert nem estem teherbe...Ez mostanra megváltozott, mert szeretnék gyereket de nem jön össze.Én ajánlom hogy látogasd meg a nőgyógyászt és kérj egy kivizsgálást.
A wikipédiából másoltam.
A PCOS tünetei négy csoportba sorolhatók:
Nőgyógyászati problémák: peteérési zavarok (krónikus oligoovuláció vagy anovuláció); ritka, kimaradozó menstruáció, meddőség. Jellemző még a terhességgel kapcsolatos komplikációk: vetélés, terhességi magas vérnyomás, terhességi cukorbetegség.
Belgyógyászati problémák: elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás, metabolikus X-szindróma, vérzsírzavarok, szív- és érrendszeri eltérések.
Bőrproblémák: pattanásos és zsíros bőr, hajritkulás, férfias típusú szőrösödés: bajusz- és szakállképződés, szőrszálak megjelenése az emlőbimbók körül.
Daganatok kialakulása.
Hát már ezelőtt is mindig össze-vissza volt megvmindig, pedig már 11 éves korom óta megvan, szóval lehet hogx igazad van, és nem ártana elmennem nődokihoz... csak nem nagyon tudom rávrnni magam, mert még sose voltam.:(
Egyénként köszi a válaszokat!:)
én kb. 3-4 hónapja kezdtem el diétázni és egézséges dolgokat enni és sportoltam is :) és kb. 3 hónapot kihagyott a menzeszem
anyum szerint és a háziorvos szerint is csak az életmódváltás miatt volt, meg nem eszek már édességet, stb.
szóval szerintem várj mé egy kicsit és utána fordulj orvoshoz, nőgyógyászhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!