Anorexiás vagyok, de szeretnék meggyógyulni, segítesz?
A többieknek nagyon szépen köszönöm, utolsó lánynak írtam egy üzenetet.
A másik fiúnak is írni fogok. Igazán kedvesek vagytok.
Édesanyám próbál segíteni, de jelenleg sincs tisztába szerintem a betegségemmel. Valamit sejt, de nehéz elfogadni.
21:05 vagyok.
Az anorexia nevű állapot abban az esetben áll fenn, illetve ha valakire azt mondják hogy anorexiás abban az estben állja meg a helyét, amennyiben hosszú idő óta tartó fogyás áll fenn ami nem szűnik, és a testsúly csökkenés következtében kóros soványság következett be.Kóros soványságot ránézésre illetve testtömeg index méréssel lehet megállapítani.
Nos nálad nem áll fenn mindkét tényező, ergo nem vagy anorexiás.
Tehát ha kapsz tanácsot gondold át mielőtt, pofázol.
Kedves kérdező!
Mi alapján jelentet ki, hogy anorexiás lennél?
Ez nem játék, és nem is divat, tehát őrülj neki, ha mégis kiderül, hogy nem vagy az, és ne próbáld bizonygatni, hogy valóban az vagy!
Ez nem játék!!!
Én sem hinném, hogy az lennél, de fő a biztonság, menj el mindeképp orvoshoz, aki majd segít ha szükséges.
DE
Nagyon fontos, hogyha valóban az lennél, akkor a család, és a barátok támogassanak mindenben!
Én is rosszúl érzem magam, ha a mérlegre állok, és 1 kilóval többet mutat, régebben előfordult, hogy huzamosabb ideig naponta délután 4 kor ettem elöször, uzsonnát, és aztán jött egy kis vacsi, és persze minimum 1 óra sport. De azóta ezt már abba hagytam... legalábbis az étkezésen változtattam.
Tudom, hogy hihetetlen, de épp egy olyan lány hatására, aki gyomorszondán kötött ki, aztán elhatározta, hogy meg próbálja a sulyát kordában tartani, mert nem szeretne kipurcanni.
Annak hatására, hogy saját szemmel látta, hogy mire képes ez a betegség... de ezt most inkább nem részletezném...
Kedveltem őt, mert nagyon okos lány volt, bármit kérdeztem, az életmóddal kapcsolatban, ő válaszolt.
De ő is mesélt sok mindent, hogy hogyan látja a dolgokat...
Tényleg nem kilók határozzák meg, hogy ki a beteg vagy sem, de ne mond azt magadra, hogy az vagy!
Az anorexiások nulla, önbizalommal rendelkeznek, és el szeretnének tünni a földszinéről...
Valóban ezt szeretnéd te is?
Utolsó vagyok, azt hozzá tenném, hogy ennek ellenére én sosem voltam anorexiás.
A lány akiról mesélek igen, de nagy nehezen "elkezdett kilábalni"(évek múlva)
Tehát nem azonnal határozta el, csak pontositok, mert félre érthető!
És sajna azóta sem gyógyult ki belőle, de nem féltem, mert tudom, hogy több esze van annál, hogy meghaljon:)
Ez egy tipikus anrexiás gondolkodás, ha magadra ismersz, írány az orvos!
"Elkezdtem fogyózni, egyre kevesebbet ettem. Kezdetben iszonyú volt az éhség, de kemény akarattal átvészeltem a nehezebb időszakokat. Szemem előtt a miniszoknyák lebegtek, amiket majd viselni fogok, ha szép sovány leszek... Először észre sem vették, hogy mennyit fogytam. Ráerősítettem: egy nap már csak egyszer ettem. Aztán végre feltűnt lassan mindenkinek. Elkezdtek aggódni. Kicsit még élveztem is a helyzetet: tudtam most már tényleg a Sovány vagyok. Már csak akkor érzem jól magam, ha 40 körül mutat a mérleg. Amúgy már nem is érdekel mit gondolnak a fiúk, csak a súlyom ne legyen több. Tudom uralni az életem!"
Nem kötözködésképpen, de akkor rám is rám lehetne sütni az anorexia bélyegét. 10kg-t fogytam 2hónap alatt, nem eszek csak joghurtot és gyümölcsöket, mert nem akarok hízni. Elmaradt a mensim, a hajam még nem hullik. Attól mert félek, hogy elhízok, és azt eszem amitől nem fogok hízni, még nem jelent egyenlőséget anorexiával. De ha ennyire biztos vagy a betegségtudatodban, akkor ne itt kérj tanácsot, hanem menj orvoshoz. Mert ha valakinek vmi baja van, nem hiszem, hogy elsőnek ide jönne kérdezni, hanem orvos és utánna ide, hogy mik a tapasztalatok.
ÉS lehet lepontozni, mert nem támogatom az anorexia betegségtudatot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!