Miért nem tudok átállni az egészséges életmódra?
Egyszerűen nem megy...egy ideig tudom tartani...dehogy sokáig csináljam nem megy. Van 10 kg feleslegem, szülés után maradt rajtam. Egyszer 6 hónapig diétáztam lement 5 kg...Eszek zöldséget, csirkét, gyümölcsöt, nem eszek édességet és nem iszom cukros üdítőket.Teljes kiőrlésű kenyeret eszek ...erről nem tudok lemondani és a rizsről.Tudom, hogy több zöldség és kevesebb ch kellene de egy bizonyos zöldség mennyiség után már nem megy.Kell hozzá egy kis ch, de így nem fogyok. A húst sem bírom mindig naturan..néha elmegy de egy idő után besokallok.
Futni járok 2 naponta 1 km-t, meg lépcsőzök ha esik az eső.
Tudnátok valami tippet adni?
De ne azt hogy ne egyek ch-ot...mint írtam nem bírom.Nálam nem fejben dől el...ha nem eszek ch-ot egyszerűen rosszul vagyok, remegek, szédülök, hányingerem van és csak után a jön az éhség érzet.Próbáltam ilyenkor zöldséget, gyümölcsöt enni de ugyanolyan rosszul voltam.
1km az semmi futasnak. Mennyi ido osszesen, 6-7 perc max?
Sokkal tobbet kell sportolnod, ez a titka. Futas legyen min. 5km, lepcsozogep is jo, mondjuk egy ora.
Minden nap nyomj valamit. Zoldseg alatt mit ertesz? Az is legyen inkabb salata, uborka, paprika, brokkoli.
A szedules az alacsony vercukorszint miatt van, te valoszinuleg nehezen toleralod.
Napjában többször /min 5 alkalom/összességében fele annyit
egyél, azt is lassan 20percig legalább húzd el.
El kellene menned egy terheléses vércukor mérésre.
Amit leírtál, az alapján esélyes az inzulinrezisztencia.
Annak a kezelése pedig naponta meghatározott mennyiségű szénhidrát (150-220g testsúlytól függően), sport és szükség szerint metformin tartalmú gyógyszer
A telefonon mértem egy app-al 1 km-t, de valószínüleg több mert 30 percig folyamatosan kocogok...lehet valamit nem jól mért vagy nem is jó semmire.Egyenlőre nem bír a lábam 30 percnél többet...lesz ez jobb is. Paradicsom, uborka, hagyma, jégsaláta, paprika. Ezeket eszem...volt vércukor mérésem, akkor is mikor pont rosszul voltam és jók voltak az értékek.Nem tudom mitől lehetek mindig rosszul, volt pajzsmirigy mérésem is,annyi hogy migrénes vagyok más minden jó.
Gondoltam arra is, hogy pszihés mert kiskoromban sokszor nem volt mit enni és emiatt lehet bepánikolok ilyenkor...
Sajnos 2 gyerek, munka, suli mellett csak ennyi időm van edzeni.
vérnyomásod rendben van?
amúgy mi az a ch? carbohidrate?
szóval ha nem eszik az ember szénhidrátot akkor attól egészségesen táplálkozik?
most komolyan! nálunk jóféle, állítólag nem egészséges kaja van nap mint nap és mégis makk egészségesek vagyunk mindannyian. ráadásul régen mit ettek az emberek? ami volt, de legfőképp olyanokat amiktől egy egészségmániás szivrohamot kapna még a látványuktól is és mégis megértek szép kort...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!