Ha ha diéta alatt a napi adagomot egszerre eszem meg nem felbontva az mennyiben ront a hatékonyságon?
Figyelt kérdés
2014. júl. 6. 18:35
1/14 anonim válasza:
semennyire nem ront,
-oly mindegy,hogy a pl napi 1500 kalóriát egyszerre dobod be vagy 3 részletben,az 1500-az mindenhogy 1500,
2/14 A kérdező kommentje:
köszönet
2014. júl. 6. 18:56
3/14 anonim válasza:
De mondjuk az anyagcserédet eléggé lelassíthatja....
4/14 anonim válasza:
Nem értek egyet vele. Nem viccből ajánlják diéta alatt, hogy minél többször étkezzünk egy nap alatt. Ha egyszerre tolsz be 1500 kalóriát, annak a legnagyobb része zsírként fog raktározódni. Utána a szervezetnek energiára lesz szüksége, és sajnos a zsír nem a legkönnyebben hozzáférhető tápanyag a szervezetnek, mert fehérjéből (izomból) könnyebben tud energiát előállítani. Tehát benne van a pakliban, hogy egy plöttyedt, gyenge zsírpaca leszel.
5/14 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy 1,5+1,5 órás intenzív eddzést követően zsírlerakódáshoz vezetne 100gramm basmati rizs. Mivel az izomzatom és májam felveszi az összeset és olyan kalórideficites állapotban vagyok hogy az csuhaj. Néha lönnyintek egy 50gramm gyorsanfelszívódó szénhidrátot, de csak ha kedvem szottyan rá. Mondjuk igaz ha sok szénhidrátot veszel be akkor megnövekszik az inzuilnszint de adott helyzetben és mennyiségen szerintem nincs jelentősége.
2014. júl. 6. 22:19
6/14 A kérdező kommentje:
Csak asznak van kedve porciozni 400gramm csirkemellett meg 100gramm rizset. Egszere betolom estefele azt levanagond.
2014. júl. 6. 22:21
7/14 anonim válasza:
Ha 2x1,5 órát edzel, akkor az annyira nem lehet intenzív. Főleg, hogy előtte majdnem egy egész napig nem eszel. Egyébként edzés után tényleg sokkal több hely van a glikogénraktárakban, de nem tudom ilyen nagy mennyiségű kaját el tud-e rakni hirtelen. Nem tudom mi olyan fene bonyolult abban, hogy naponta legalább 3-4-szer egyél, de te tudod. Próbáld ki, aztán meglátod, hogy neked működik-e. Egyébként 100 g rizs és 400 g csirkemell nem fedezi a napi kalóriaigényt.
8/14 anonim válasza:
Mekkora szakertovel van dolgunk :DDD
9/14 anonim válasza:
Röhöghetsz hülyegyerek, nem én mondom ezt, hanem kb. minden szakértő. Ha kicsit utánanéznél, hogy hogy működik a szervezet, és miért nem csak az energiamérleg számít, akkor nem mondanál olyan hülyeséget, hogy mindengy hányszor eszel egy nap. De felőlem mindenki azt, annyit, és akkor zabál, amikor akar. Bele nem hal, max. nem ér el eredményt, vagy nem annyit, amennyit egy kis odafigyeléssel elérhetett volna.
10/14 A kérdező kommentje:
7- köszönöm válaszod. Igen igazad van de mivel diátézom így nem is fedezheti a kalóriaigényt. Mellesleg étrendkieget és fehérjét, bcaa-t stb szedem. IGen szóval ezekkel a szakértőkkel nem igazán értek egyet, mivel a legtöbb leírás kb urban legend szintű levezetést takar. Mivel a szervezeted attól hogy lebonja a tápanyagot, még közel sem szállítódott a véren keresztül az izmokba. Mivel 2-3 órán át is emésztődhet (kajafüggő) és még +idő míg leszállítódik, így 24 órában szerintem hatékonyabban jövök ki ha mindent (izom-máj)majd zsírból fedezek, és a végén eszek, mint olyan állapotban hogy állandóan van utánpótlás. Főlleg kisérlet jelleggel próbálkozom most. majdnem 3 hete csinálom, 1 hét átmozgató, 2 hete kiegekkel együtt. kb, 2,5 3 kilót fogyhattam zsírból ráadásul eléggé megnőttek az izmaim is (nem bedurrant állapotban).
2014. júl. 7. 14:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!