A Spar teljes kiőrlésű rúd miből készül?
Ok, van benne teljes kiőrlésű gabona, de milyen és mégis mennyi? Lehet, hogy én hallucinálok, de belülről ez a pékáru tök fehér, nem is látszik rajta, hogy bármiben eltérne a fehér lisztből készültektől. Vannak rajta lenmagok.. De ennyi, termékleírást nem találtam róla se neten, se máshol. Ötlet?
Könyörgök, ne olyanok írjanak, akik alapvetően vallásosan gabonaellenesek, és le akarnak beszélni mindenfajta kenyér fogyasztásáról! :)
Pont a napokban kértem le a Spartól az összetevőket és kalóriatáblázatát.
Íme:
Teljes kiőrlésű rúd (60 g) összetevők: Búzaliszt (20% teljeskiőrlésű), ivóvíz, élesztő, lenmag, étkezési só,margarin (növényi zsírok és olajok, hidrogénezett növényi zsírok és olajok, ivóvíz, étkezési só, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, színezék: karotinok, aroma), búzakovász, sűrítőanyag: guar gumi, karboximetil-cellulóz; emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil-borkősav-észterei; cukor, szójaliszt, dextróz, maltodextrin, térfogatnövelő szerek: nátrium-karbonát, kalcium-foszfát, difoszfátok; lisztjavítószer: aszkorbinsav, enzimek, repceolaj.
Teljes kiőrlésű rúd (60 g) tápanyagtartalom:
Energia KJ/100g - 1210
Energia kcal/100g- 286
Zsír g/100g - 3,9
Ebből telített g/100g - 1,0
Szénhidrát g/100g - 51,2
Ebből cukor g/100g - 0,8
Rost g/100g - 4,4
Fehérje g/100g - 9,5
Só g/100g - 1,6
Őszintén megmondom, h nekem csalódás volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!