Mi különbség van a teljes kiőrlésű és a fehér kenyér között? Úgy értem búzából készül a liszt mindkettőhöz, nem?
a teljes kiőrlésű rostosabb,nem emeli úgy az inzulinszintet alacsonyabb GI /glikémiás index/ értékű.
szóval tápanyagban is jobb és nem zsírosít úgy mint a sima lisztes kényér.
Teljes kiőrlés: A búzaszemet nem tisztítják meg a héjétól, hanem az egész búzaszemet őrlik össze, melynek része a csíra, a mag és a héj. Nagyon sok vitamin a héjban koncentrálódik.
Inkább az a kérdés, hogy mitől drágább a teljes kiőrlésű liszt, amikor sokkal kevesebb munkafázison megy keresztül?
Azt olvastam, hogy nemcsak sok vitamin van a héjában, hanem sok méreganyag is, ez valóban igaz lehet?
A teljes kiörlésűben még az a jó, hogy sokkal jobban jobban laktat, mint a fehér kenyér, nem kell belőle olyan sok.
kalmj
én 100 GI értékű cht fogyasztok edzés után és nem érzem,ne is várd egy kajától hogy érzeni fogod a különbséget,de attól még van.
dirtboy!
Pedig alacsony gl indexbe teszik a táblázatok, miközben a főtt krumplit közepesbe. Én meg a (cukor) méréseim alapján pontosan hogy a magasba soroltam a finomliszt mellé. Számomra fogyasztása bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!