A teljes kiőrlésű búza lisztre lehetek-e allergiás? Kenyeret sütök otthon és 1/3 a teljes kiőrlésű búzaliszt és 2/3 sima BL55-ös, és friss élesztővel készül. Amit kenyérsütőgépben sütöttem attól nem voltam kiütéses. Nagy piros pattanásszerű kiütések.
Na hagy világosítsalak fel, te is lisztérzékeny vagy, mint én!!!! Nálam ez 26-27 éves koromra jött ki, "tetőzött"
A tünetek: 1. a legfeltűnőbb jele a krónikus fáradtság, főleg, ha a vérképed is jó, nincs vashiány
2. a has, belek gyakran kemények, puffadtak
3. kiütéses bőr, a herpeszhez hasonló, vörös kiütések, ez hol fáj, hol viszket. Rajtam kb, úgy 50-60 db volt folyamatosan, nagyobbak, de volt, hogy több, mint 100....ezeket ha megnyomod, a legtöbbször kemények, de van, hogy váladék jön belöle, átlátszó, színtelen, de csak kevesebb, és eléggé fáj, ha nyomkorászod
4. a fáradékonyság mellett rossz közérzet,depresszióhoz hasonló levertség és hangulatingazdozás.....bizony, ha már súlyosabb a helyzet!
Ajánlom a gluténmentes étrendet, próbáld ki 2 hétre, ha 2 hét alatt tökéletesen rendbejössz, akkor ezt a diétát kell megtartani, szigorúan.....tudom, sok lemondással jár és több pénzbe kerül, de az egészséged és a jó közérzeted megér ennyit.....
Lehetsz. Bármi lehet allergiásnak lenni, bármikor. Ha egyik kenyértől kiütéses vagy, a másiktól meg nem, és ha egyébként a lisztes ételek nem okoznak problémát, nem vagy gluténérzékeny. Nem is értem, miért kell mindjárt ezzel jönni ész nélkül. A kérdező világosan megírta, hogy a kenyérsütőgépes kenyértől nem volt baja. Akkor nem lehet gluténérzékeny, mert a gép nem eszi ki a glutént a kenyérből. Vili?
Mellesleg nem "hagy", hanem hadd (2 d-vel!), ezt 27 évesen már jobban kéne tudni, mint látatlanban gluténérzékenységet diagnosztizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!