Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Alapvetően igaz e ez az állítás?

Alapvetően igaz e ez az állítás?

Figyelt kérdés

A súlyvesztés minősége és mennyisége(tehát minden diéta és fogyókúra hatékonysága) 60-70%ban a táplálkozástól,az étkezési szokásainktól függ.

És csak a maradék 30-40% a mozgás/sportolás/erősítés része.

Alapvetően az vagy amit és amennyit megeszel,nem pedig az amit a testeddel tevékenységként csinálsz(akár kőgolyó emelés akár 10km gyaloglás.)

2014. jún. 9. 17:17
 1/7 A kérdező kommentje:
Igaz,vagy tévhit?
2014. jún. 9. 17:18
 2/7 anonim válasza:

Nem sok ész kell hozzá, hogy valaki rájöjjön, hogy diéta nélkül mindegy mennyit sportol, nem fog fogyni.

Ha a nap végén kevesebb kalóriát vittél be mint amennyi kell a szervezetednek, akkor indul a fogyás.

Ez a százalékosdi szerintem marhaság, szerintem egyenlő fontos a sport mint az étrend. Meg mondjuk mi alapján számolta ki? Ez olyan hasamra ütök is mondok vmit féle okosságnak tűnik.

2014. jún. 9. 17:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Én tavaly eléggé lefogytam. Aztán elkezdtem többet enni, mellette kondizni (elsősorban izmot akartam építeni) És szépen jöttek fel a kg-ok. Aztán érettségi, stressz, itthoni stresszevés.

Úgyhogy, hiába edzettem szét magam, a kaján sokkal több múlik.:)

Úgyhogy most ugyanott tartok mint tavaly ilyenkor.:D Szerencsére csak 4-5 kg-t kéne fogynom.

2014. jún. 9. 17:31
 4/7 anonim ***** válasza:
igaz
2014. jún. 9. 17:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves második válaszoló. Igen könnyen kiszámolhatod: ha napi 1,5-2 órát edzel, és tegyük fel 6 órát alszol, akkor az az egész nap 30%-a, vagyis a maradék részben csak az ételektől függ, hogy hogyan alakul a tested, ha egész nap cukros üdítőt, szénhidrátban és egyben zsírban gazdag ételeket eszel, akkor bizony soha nem fogsz lefogyni

Viszont, amint elhagyod ezeket, letisztítod az étrendet, már akkor észrevehető a változás.

Szóval igen, igaz ez az állítás: az vagy amit megeszel, ha sz@rt eszel ne várj túl sokat.

2014. jún. 9. 18:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Aki helyesen táplálkozik, de nem sportol, az fogy.

Aki sportol, de nem táplálkozik minőségi vagy mennyiségi változtatással, francot sem fog elérni.

A kalóriákat ne számold, az csak a szénhidrátevőknek kell, és az ő táplálkozásuk nem garancia arra, hogy zsírt fogsz veszíteni és nem izmot.Egyél jó sok zsírt és a testsúlyodnak megfelelő fehérjét grammban. A világ legjobb módszere a fogyásra. Hihetetlenül gyorsan fogsz fogyni és nagyrészben zsírból. Inzulin helyett, amit a szénhidrát serkent, egy másik hormon fog termelődni a szervezetedben, aminek fő üzemanyagja a lipidek, azaz zsírok, ennek a hormonnak neve a glukagon. A glukagonnak a tulajdonsága, hogy a zsírszövetben fokozza a lipáztermelést, ami a lipolízist indítja be, azaz a zsír lebontását. Vigyázz, mert ezt a folyamatot egy kis csokival, banánnal le lehet állítani, mert ahogy nő az inzulinszint, úgy csökken a glukagon. Ez az egész jelenség a ketózishoz kapcsolódik, ha érdekel olvass utána. Én 10kg felesleget 1 hónap alatt adtam le, és hihetetlen mennyire szálkásított, az izomtömegem majdnem teljes egésze megmaradt, a testzsírszázalékom lecsökkent.

2014. jún. 9. 18:40
 7/7 anonim ***** válasza:

teljesen igaz.

de ha nagyon jó forma a cél pl kockahas meg ilyenek,akkor felmegy 80%ra a táplálkozás kérdése.

2014. jún. 9. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!