Édességfüggő vagyok. Hogy tudok leállni?
Ez jóval több mint nassolás nálam. Először azt hittem, hogy csak lelki oka van a mértéktelen édességfogyasztásomnak, de ez biztosan nem így van már tudom. Mindig is szerettem az édességet de tisztes kereteken belül ettem azt.
Mára olyan falás rohamok jönnek rám, hogy szinte remegek amíg nem eszem tele magam valami csokival, sütivel!
Ez úgy körül belül 3 hónapja kezdődött és egy hónap alatt fajult el, ugyanis három hét alatt híztam 5 kilót. Úgy hogy emellett én kondiztam, futottam 40 perceket hetente 5 alkalommal. És próbálok tudatosan odafigyelni mit eszem, rettentően koncentrálok de valami kattan és már tömöm a képem. Borzasztó....
Valakinek tapasztalat? Javaslat? Hogy lehetséges erről leszokni, vagy valami más áll a háttérben?
Az lenne a normális ha a cukrozott, feldolgozott kajákra úgy tekintenél mint amilyen csomagolásban vannak: műanyagként.
Ezt kellene elérni. Ebben csak egy lépés hogy nem eszel se cukrot se keményítőt, hogy a tested elkezdjen kitisztulni, másik lépés az hogy nem az édes íztők és a magas vércukorszinttől vágysz kielégülést.
Hanem mástól. Nyilván kell valami ami a munkánk mellett leköt minket, úgymond elégedettséget ad. Az élelmiszergyárak szeretnék ha ezek a cukrozott és mindenféle ótvar termékeik lennének. Te nem szeretnéd ezt, ehhez kell némi önmegvalósítás, valami életmód program. Még az is lehet hogy szabad idődben eljársz edzeni.. kezdetnek. Hobbiként, valami egészséges életmód program kezdeteként.
Bolti édesség? :D Nekem elég elolvasnom az összetételét, ha véletlenül megkívánnám :D
Életmódot váltottam és a boltok kínálatának zöme nem fér bele az életembe. Nem étel számomra, amíg nem az éhhalálról van szó. Semmi önmegtartóztatásra nincs szükség (abban úgyis pocsék vagyok :D), de a nagyon erős egészségtudatosságom és az a tulajdonságom, hogy elhatározok dolgokat és letiltom magam ételekről, amik nem fontosak számomra, na azok sokat segítenek :)
Ha tudsz, egyél finomabbakat és jobbakat, mint amit a boltban kaphatsz, ez a másik. Én mint hedonista, nem lennék hajlandó úgy enni, hogy az kevesebb élvezetet jelentsen, mint a korábbi. Nagyon átalakult az étrendem, de jobbá vált, minden szempontból. Ha Neked is fontos az evés élvezete, megtalálhatod azokat az ételeket, amiket élvezettel tudsz enni, egészségesek, jók számodra, támogatják a fogyásodat... Már ha nincsenek buta előítéleteid, mint pl. egyesek zsírfóbiája vagy ama hite, hogy reggeli péksüti nélkül elájulnak...
Köszi a válaszokat, bocsánat, hogy későn reagáltam. Igazából leginkább az a hozzászólás hasított belém, hogy rossz belegondolni is miből vannak ezek...
Most jelenleg a 3- cukormentes napomnál tartok. Szenvedek piszkosul :D minden gondolatom a körül forog, de most az a terv, hogy egy 10 napos megvonást kierőltetek magamból és utána már hátha nem kívánná úgy a szervezetem, ha kiürülne. Továbbá ha betudom tartani akkor megjutalmazom magam egy új fotó cipővel (aminek az árát már simán elvertem az elmúlt egy hónapban édességre)A sport az megy, remélem túllépek a saját gyengeségeimen!
KÖSZI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!