Édességfüggő vagyok. Hogy tudok leállni?
Ez jóval több mint nassolás nálam. Először azt hittem, hogy csak lelki oka van a mértéktelen édességfogyasztásomnak, de ez biztosan nem így van már tudom. Mindig is szerettem az édességet de tisztes kereteken belül ettem azt.
Mára olyan falás rohamok jönnek rám, hogy szinte remegek amíg nem eszem tele magam valami csokival, sütivel!
Ez úgy körül belül 3 hónapja kezdődött és egy hónap alatt fajult el, ugyanis három hét alatt híztam 5 kilót. Úgy hogy emellett én kondiztam, futottam 40 perceket hetente 5 alkalommal. És próbálok tudatosan odafigyelni mit eszem, rettentően koncentrálok de valami kattan és már tömöm a képem. Borzasztó....
Valakinek tapasztalat? Javaslat? Hogy lehetséges erről leszokni, vagy valami más áll a háttérben?
Szia! Velem is hasonló volt kb. egy éve. Nekem a napi egy tábla csoki volt az alap, emellé még jöttek a sütik, kekszek stb. Híztam is én is gyorsan és tudtam, hogy rossz, amit csinálok, de egyszerűen ha megjelent a gondolat csírája a fejemben, hogy édesség kell, muszáj volt ennem, leállni pedig nem tudtam. A hízás miatt viszont az önbizalmam egyenlő volt a nullával. Mikor belenéztem a tükörbe és undorodtam magamtól (pedig nem voltam vészesen kövér, 158 cm magas 57 kg) úgy döntöttem elég és változtatni kell. Odafigyeltem arra, amit eszek, minden nap sportoltam (heti 1-2) pihenőnappal és édességet csak heti egyszer ettem, akkor is csak keveset, pl. egy sor csokit. Egyébként zöldségeket, gyümölcsöket, húst, tojást, halat, magvakat, natúr joghurtot, kefirt, sovány túrót ettem. Most 50 kg vagyok, vékony és izmos :)
Azt tudom mondani, hogy fejben dől el a dolog. Az elején nagyon nehéz volt. Naponta 20x kimentem a hűtőhöz és csak nyitogattam, állandóan édességet ettem volna, de mindig arra gondoltam, hogy nem éri meg azért a két percért, amíg finom :) Sok kitartás kell hozzá az biztos, de egy idő után hozzá lehet szokni. Sok sikert! Ha esetleg egy kis lelki támogatás kell írhatsz is nyugodtam :)
Cukor - keményítő fizikai függőséget okoz.
Nem tudsz leállni, amíg ezeket eszed.
Ha elkezdesz visszavenni akkor viszont ki lehet gyógyulni ebből. De ehhez el kell indulni a ch-szegény táplálkozás lejtőjén és eljutni a zöldségevésig. Amit akarni kell és nap-mint-nap ennek megfelelően kell enni.
Én is pont ebben az arányban mozgok. 158 centi 56 kiló. De rosszul vagyok én is magamtól.
És akkor ezek szerint tényleg magamra kéne támaszkodnom. Fejben dől el minden... Istenem de nehéz...
További akadályozó tényezőként tartom számon azt, hogy kint dolgozom au pairként Angliába. Gondolhatjátok a gyerekek miatt dugig van a ház édességgel úton út félek köszönget nekem. Arról nem is beszélve, hogy mi minden van a boltokban szinte semmi pénzekért. És itt sajnos még nem találtam olyan társat, motivációt aki segíthetne.
Most minden szempontból magam vagyok.
Huuuuha... hát azt bizony elhiszem, hogy ott minden olcsóbb, és minőségibb meg sokkal finomabb...
Én is néha eljátszok a gondolattal, hogy mi lenne, ha bezárnának egy cukrászdába...
De pont akkor derül ki mennyire vagy kitartó, és erős jellem, hogy ha az orrod előtt van az, amit szeretnél, és még sem veszed el. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!