Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy álltok hozzá a Húsvéthoz?...

Hogy álltok hozzá a Húsvéthoz? Tartjátok a diétát, vagy esztek ezalatt a pár nap alatt ami jól esik?

Figyelt kérdés
Én épp ma rettenetesen boldog voltam, mert végre elértem, hogy 6-ossal kezdődjön a súlyom és ennek nagyon örülök, már rég nem voltam ennyi kiló, nagyon megdolgoztam érte. Aztán beszéltem anyukámmal a hétvégéről, mondta, hogy már alig várja, hogy menjünk, süt rigójancsit, tepertőspogácsát, mert tudja, hogy az a kedvencem. Most nem tudom mit csináljak, egyek most ezekből, vagy nem? Tényleg nagyon szeretem, és nagyon rég nem ettem semmi liszteset, semmi cukrosat, de most anyukám pont a kedvemért( is) süt ilyen finomságokat, én meg ne egyek belőle? Amúgy a hétköznapokban jól megy a diéta, megszoktam már, nem is ennék ilyesmiket, de most... Félek, hogy ha eszek egyből visszaugrik a súlyom, és azt nagyon nem szeretném, soha többet nem akarok 7essel kezdődő súlyt...Ti hogy vagytok ezzel?

2014. ápr. 17. 17:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Tartjuk a diétát, mert a cél fontosabb, mint a félreevés. Sokan épp azért nem tudnak lefogyni, mert csak egy kis Karácsony, Szilveszter, Húsvét, most fáradt vagyok... stb. De gondolom húsvétkor megint jönnek majd rakatszám a kérdések, hogy "Sokat ettem ma?" , "Nagyon elrontottam a diétám?"
2014. ápr. 17. 17:57
 2/11 anonim válasza:
Tartom, erõsebb vagyok holmi pogácsánál, süteménynél.
2014. ápr. 17. 18:20
 3/11 anonim ***** válasza:
Én ennék a helyedben egy kis sütit és egy kis pogácsát is. Hidd el, semmi sem fog történni.
2014. ápr. 17. 18:23
 4/11 anonim ***** válasza:

Amit megkívánok megeszek anyival többet mozgok ha lustulok és nem akarok mozogni akkor nem is csábulhatok el...egyszerű szabály

Az nem segít ha nézem ahogy mások esznek én meg (esetleg persze nem törvényszerű) de szenvedek mert nagyon megkívánok valamit ink. sokat edzek ha már eszek is

2014. ápr. 17. 19:00
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem a múlt hétvégét eléggé elrontottam, szóval most ezt a hétvégét nem fogom. Ha nem rontottam volna el, akkor most ennék húsvétkor sütit is, és kenyeret is (mértékkel), de így nem fogok, mert akkor megint ugyan ott lennék..

A családi reggelit majd kihagyom, ebédre eszek a húsvéti hidegtálból a rokonoknál (torma, tojás, lehet, hogy sonkát is, de kenyér nélkül), vacsikra pedig meg majd valami lightosat.

2014. ápr. 17. 19:00
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem a húsvét fénypontja mindig is a főtt tojás és a sonkazabálás volt tormával meg az első friss zöldségekkel a kertünkből :D szóval most is ehhez tartom magam
2014. ápr. 17. 19:07
 7/11 anonim ***** válasza:
Jajj én is ezen agyalok már 2 hete kb, hogy mi legyen a húsvéttal. Én arra jutottam, hogy fogok enni mindenből, persze mértékkel, és keddtől újra a normál étrendemen leszek. Lelkileg már fel is készültem 1-2 kg pluszra :)
2014. ápr. 17. 20:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Rengetegszer voltam osszezarva modellekkel. Ok ugy csinaljakw hogy kimernek a tanyerra egy emberi adagot, esznek belole 2 falatot es elkezdenek massal foglalkozni, beszelgetni. Igy mindenki azt hiszi hogy evett rendesen, közben csak megkostolta. Husvetkor en is ezt fogom csinalni, nem maradok sonka, tojas es friss kenyer nelkul, de mindegyikbol csak ketto falatot eszem. Karacsonykor is ez jott be. Igy nem fogom magam ugy erezni hogy kihagytam valami jot, nem is fogok hizni:D
2014. ápr. 18. 00:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy én tavaly fogytam vagy 12 kilót (utána pár visszajött, elég illogikusan, de ez nálam mindig ilyen) és mikor ősszel, feleúton (merthogy még kellett volna újabb kb. 12 kiló fogyás) kissé elegem lett, akkor elkezdtem lazítani. Némi alap odafigyelést kivéve azt ettem, amit akartam, annyit, amennyit kívántam (pedig a fogyásom is elég hedonista volt :D)... Ez nekem súlytartásra teljesen jó, de egypár napja most már megelégeltem, úgyhogy nagyon igyekszem legalább az alapot betartani: mézet és rizst, sok cukrot (1 deka xillit sok cukor, sőt, az eritrit is, nem azért vettem, hogy ne tartson ki egy évig, a cukorféle nem kell a testnek), kölest nem eszem :D Nem teljesen megy, pedig annyira könnyűnek látszik, de igyekszem, no. Hajajj, hedonistának lenni jó, de vannak hátrányai.

Úgyhogy kilengésben szegény húsvétot tervezek, ami elsősorban szénhidrátlimitet jelent. Szerencsére a saját házamban lakom a párommal, az lesz, amit mi főzünk, sütünk. Ami a szokásos lesz, tojás, olajos mag, zöldség :) Jókat szoktunk enni, nincs ezzel semmi baj.

A lisztes-cukros ételek özöne nálam az életmódváltás után eléggé zavaró a testem számára (anyósnál egy kis... najó, több finom házi Sacher-torta s másfél napig nem bírtam enni, csak pihentem ki a sokkot. pedig alapból mindig bírtam én mindent, ami ehető), extra élvezetet nem kapok belőlük (tudok én csinálni jobbat is kevés szénhidráttal, glutén és normál cukor nélkül). Viszont tapasztalataim alapján a legrosszabb, amit az amúgyis lassú és egy ideje totál stagnáló fogyásommal tehetek. Nekem nem éri meg, túl sokat vesztek szinte a semmiért. Ijesztő, mire képes nálam pár szénhidrátdús nap, a szokásos kalóriamennyiségemmel. Illogikus, hogy hízzak tőle, de mintha azt tenném. Persze ezt nem lehet kibogozni a testtömeg változékonysága miatt, de azt sokszor tapasztaltam, hogy egy frissen elért eredményre NAGYON vigyáznom kell, mert az hajlamos spontán leromlani. De mindenkinek máshogyan működik a teste. Az enyém stagnálni szeret. Most megszokta, hogy ő 69, sehogysem megy följebb, ez szuper (én is voltam már 80 fölött, bár azt nem tudtam tartani, kb. 78-79-ről kezdtem fogyni), de jó lenne, ha újra lefelé menne s ha ezért egy icipici erőfeszítés kell, ám legyen. A húsvét gasztrohedonista tud lenni szénhidrátszegényen is. A zsírt úgyis jobban szeretem :P

Ha túl személyes és haszontalan hozzászólás lett, bocs.

Ja és nagy gratula a 6-ossal kezdődő súly miatt, csak így tovább :D

Ami még fontos... Ha Te kibírod, hogy PICIT egyél és édesanyádnak is OK lesz ez, azt is megteheted. De csak ha szeretnéd, nagyon kívánod az ételt, csodálatos érzés lesz, annyira, hogy megéri Neked s biztos vagy benne, hogy nem lesz gond. Ne azért egyél, mert édesanyád Neked sütötte.

De szólhatsz is neki, hogy legalább sós fonott kalácsot süssön asztali dísznek, tojásokkal kirakva... Ami szép és sajnálni fogod megenni... Jó, akkor lehet cukros is, de az túl veszélyes :P

2014. ápr. 18. 09:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Mivel én életmódot váltottam, így gyakorlatilag minden belefér, csak okoskodni kell. Lehet már kapni ch csökkentett lisztet, természtes null kalóriás édesítőszereket, ezekkel nagyon finos sütiket lehet csinálni, amig egyáltalán nem hízlalnak.

Én így csináltam végig a karácsonyt, igaz nem fogytam, de nem is híztam.

2014. ápr. 18. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!