Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ilyen csoda létezik? Szerintetek?

Ilyen csoda létezik? Szerintetek?

Figyelt kérdés

167 cm vagyok, 65 kg, 20 éves. Rajtam sajnos ez meglehetősen látszik, mások szerint is. Olyan löttyedt és hájas a hasam , fenekem, combom ami fent elég vastag meg oldal nézetből.

Szerintetek, ha becsületesen fogyókúrázom, pontosabban életmódot váltok és egészségesen étkezem ezentúl, valamint sokat tornázok és futok esténként akkor elérhető olyan alakom legyen mint sok modellnek. Annyira szép, úgy irigylem. Sokakat látok, akik nem magasak, de szép hosszúnak tűnő combjuk van, pedig nem az, csak olyan feszes, meg a popsi.

Pl Hargitai Bea, Zimány Linda

Lehet valaha olyan alakom? Ne gúnyoljatok ki kérlek, nekem komoly szándékom. Évek óta arra vágyom, hogy egy farmer minit felvehessek, ahhoz ilyen alak kell, úgy akarom. lehetséges?

2009. dec. 19. 10:29
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Tudom, hogyan kerültek oda azok a nők, nem a kedvenceim, csak piszkosul irigylem a testüket. És lehetséges, mert élőben is sok ilyen csaj van, azért kérdezem, hogy mi a titka.

Oké,oké, sokan mondják, de én a táplálkozást szúrom el szerintem. Mi számít egészségesnek? Én sok gyümit és zöldséget eszem, de mit kellene akkor melőznöm, ha a teát is édesítővel iszom, mégsem vagyok feszes, formás. Akkor valami nem oké.

Miket kerüljek el, inkább azt írjátok meg! Én nagy tésztás meg krumplis vagyok. Ezt nem kéne, ugye? De teljesen hagyjam el, én azt hittem ha valamennyit eszem néha az nem gond. Akkor tévedtem.

2009. dec. 19. 16:01
 12/24 A kérdező kommentje:
Valaki írja már meg, hogy miből válogathatok? Tudom gyümölcs, zöldség, csirkemell.....túró, azon kívül?
2009. dec. 19. 16:02
 13/24 anonim ***** válasza:

Tápanyagforrások

Fehérje:

elsőrangú: csirke, pulyka, halak, marhahús (ezek fehérjetartalma 20%), tojásfehérje (10%), ezekre alapozzunk.

másodrangú: proteinek (étrendkiegészítő porok), sovány sajtok, túrók, ezeket kiegészítésnek használjuk

Szénhidrát

elsőrangú: rizs (szénhidráttartalma 70%), pufirizs, zabpehely (60%)

másodrangú: főtt burgonya (20%), durum és teljes kiőrlésű tészta (70%), gabonák, hüvelyesek, teljes kiőrlésű kenyér

Rostanyag

zöldségek

Zsír

elsőrangú: lenmagolaj, MCT, olajos magvak, halolajak, olívaolaj (főzés), extra szűz olívaolaj (öntet) stb.

másodrangú: telített zsírok (fizikailag minden olyan zsír, ami szilárd, állati zsiradékok stb.) ezeket a zsírforrásokat tartsuk lent az étrendünkben!

Víz

A víz testünk majd 80%-át alkotja. Alapvető a kielégítő vízfogyasztás. Testünk minden 20kg-jára 1 liter víz jusson, azaz egy 80kg-os embernek 4, egy 90kg-osnak 5, egy 50 kilós nőnek 3 liter vízfogyasztás szükséges. Diéta alatt ezt célszerű felkerekíteni, 60kg körül már fogyaszthatunk 4 liter vizet. Az áványvizek és a csapvíz között lényges különbség csak az utóbbi szennyezettségében és fertőtelnítőtartalmában van. Árban a legjobb megoldás az otthoni víztisztitóval szűrt víz vagy a gagyi olcsó ásványvíz.

Igyekezzünk az elsőrangú tápanyagforrásokat használni, a másodrangúakat pedig kiegészítésnek vagy ízesítésnek!

forrás: body.builder.hu alapismeretek

2009. dec. 19. 19:33
 14/24 A kérdező kommentje:

Hálás köszönet az utolsónak, sokat segítettél.

Azért írhattok még ételeket, amit ehetek diéta alatt. Kérlek, nekem nem sok ötletem van. Édesség nem kell, nem vagyok édesszájú.

2009. dec. 19. 19:43
 15/24 anonim ***** válasza:
bármit ehetsz amit a fenti hozzávalókból csinálsz meg. A natúr csirkemelltől kezdve a töltöttpaprikáig bármit, csak a hozzávalókon van a hangsúly.
2009. dec. 19. 19:58
 16/24 A kérdező kommentje:
Én értem. De pl ha töltött paprikát készítek, akkor csináljam darált csirkemellből? Mert ugye disznóhúsból szokás. Ha csirkemellből csinálom akkor az sokkal jobb, egészségesebb?
2009. dec. 19. 20:07
 17/24 A kérdező kommentje:

A másik gond.Szeretném elhagyni, vagy nagyon ritkán enni kenyeret.

A gond ott jelentkezik, ha pl pörköltöt eszem, nem eszem hozzá tésztát a rizs nem kell, mert utálom, akkor mivel egyem, ha kenyérrel sem lehet?

Vagy pl a lecsó, az egészséges hiszen zöldséggel van tele, én tojás nélkül eszem, de hogy egyem meg magában?

2009. dec. 19. 20:09
 18/24 A kérdező kommentje:

Nálam ilyen gondok jelentkeznek.

Vagy pl: ha suliba megyek és szendvicset akarok vinni, mert mi mást?A péksüti is tészta, akkor mit használjak?

Csirkemellsonka, valamilyen zöldség, vajat nem szoktam, de mibe tegyem, ha nem eszek kenyeret, zsömit?

Ilyenekben segítsetek nekem. Ti hogyan csináljátok?

2009. dec. 19. 20:11
 19/24 anonim ***** válasza:

töltöttpaprikát darált csirkemellel, tökéletes.

a kenyér tényleg nem jó. az gond viszont, ha nem szereted a rizst, mert a ma elérhető legjobb szénhidrát forrás. alacsony GI-vel, és megfelelően hosszú felszívódással, mivel elég komplex összetételű. mármint nem a rizs, hanem a benne található szénhidrát. Próbálj ki többfélét, vannak olyanok hogy jázmin rizs, stb. más az ízük, mint a hétköznapi rizsnek.

a csirkemellsonka nem jó. ami jó, az a csirkemell. a csmellsonka alig látott csirkemellet, csak a neve jó, a tartalma nem.

A megoldás sulira és elvitelre: otthon elkészíteni, bedobozolni, és a suliban elfogyasztani. finom főtt ételt. eleinte furcsán fognak rád nézni, de ez nekem kb olyan hogy nem érdekel hogy néznek rám. eleinte beszóltak, de aztán belátták h nincs értelme, és még talán a változást is látták rajtam.

egyébként mind a pörköltöt, mind a lecsót lehet rizzsel vagy főttkrumplival enni. Kicsit érdekes párosítás, de én már több éve rizzsel eszem őket. És ha ez motivál: 4 éve, majdnem mindennap fél kiló rizst eszem. és nem unom:)

2009. dec. 19. 20:39
 20/24 anonim válasza:

Sziasztok!

Én igaz, hogy alacsonyabb vagyok és kevesebb kiló, de arányokban ahogy leírtad vhogy én is így vagyok. Én is keresem a választ és "örülök", hogy nem vagyok egyedül ezzel. Nagyon jók a válaszok, de szeretnék annyit belekérdezni, hogy akkor a tízóraival hogyan. Én gondoltam arra is, hogy gyümölcsöt viszek. Pár oszt. társam szokott gyümit vinni. Én csak ennyit tudok, de érdekel a téma. Ha még vhol máshol megtudok vmit akkor írok! Sok sikert!

2009. dec. 20. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!