Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjem el a fogyókúrát...

Hogyan kezdjem el a fogyókúrát? A problémák lent.20 éves lány vagyok.

Figyelt kérdés

Állandóan összeeszek minden hülyeséget, és borzalmas mennyiségben. Eldöntöttem lefogyok. + 15 kg van rajtam. 20 éves lány vagyok. Az a gond, hogy vannak ételek, amiket imádok, ott bukom a fogyit, és nem egy falatot, pl: 1-2 nagy tányér spagetit eszem ilyenkor. Másnap a hasam felpuffadva, napokig bánt a haspuffadás is.

Szeretném, ha tisztulna a gyomrom, gyorsúlna az anyagcserém. És elindulna a fogyás. De hogyan szokjak erről le. Egyszerűen falánk vagyok, de dúrván.

Hogyan kezdjem a fogyit? Mert ha másnap a nagy adag spagetti után joghurtot stb eszem, bizony kopog a szemem. Futni szoktam. Bár a hó miatt most már kilőve. Mit javasoltok?Mivel kezdjek? Mit sportoljak? Egyszerű otthoni dolgok érdekelnek. Konditerembe nem mehetek. (anyagiak)

Köszi.

2009. dec. 18. 00:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

A megbántást a legelső hozzászólónak írtam, csak pont írtál, így utánnad írta ki.

Aki azt írta zabálok. Igen, mert sajnos amikor lelki problémáim voltak, ebbe menekültem, mára elmúlt, de ez megszokássá vált.

Csak a kilók nem mennek, ha elkezdem, és ez elkeserít. :(

Majdnem 70 kg vagyok, és 165 cm.

2009. dec. 18. 09:07
 12/20 A kérdező kommentje:

A többieknek nagyon köszönöm, jól esik, hogy ilyen aranyosak vagytok, és jól esett hogy azt írta valaki kitartás.

A fogyipartnernek nagyon köszönöm, örülnék, sokat segítenél. Küldök e-mailt.

2009. dec. 18. 09:12
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálam addig működött a fogyókúra, míg el nem kezdtem futni. Akkor össze-vissza ettem mindent. És nem indult meg a fogyás. Egy edző a neten csinált videót, és tényleg igaza van, hogy egy csomó embert látunk, akik évek óta futnak, mégis 'dagik' maradnak. Én ugyanezt tapasztaltam. Ezért a futást gyors gyaloglásra váltottam. Mert a futás kardio edzés, aminek a lényege, hogy a szívet erősíti, állóképességet javít, míg az aktív gyaloglás aerobnak számít, ami meg zsírégető, de csak akkor, ha tényleg tempós a gyaloglás, de mégse érzed, hogy kifulladnál, és minimum 40 percnek kell lennie, de legjobb, ha mindennap egy órát sétálsz, gyorsan. Na, ebből a lényeg, hogy 165/62 voltam, lementem 57-re, csak a gyaloglás miatt, az étrenden nem változtattam, ugyanúgy ettem (napi kb 1800 kalória), majd amikor az étkezésemen is változtattam kicsit, nem drasztikusan, és ugyanúgy mindennap sétáltam, lementem 52 kg-ra! :)) Mindezek mellett néha tornázok, bár nem szeretek, de jól esik néha, egy kis súlyzózás, illetve szobabicikli, de azt se sűrűn. :))

Sok sikert!!! ^^ 18/L

2009. dec. 18. 10:18
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszi, pedig sokaktól hallom, hogy a futás jó erre. Nekem annyiban tesz jót, hogy aktívabb vagyok tőle, könnyebben mozgok. Jó esik, és feszesít is.

Nem szeretem, de sokszor már hiányzik.

2009. dec. 18. 10:38
 15/20 anonim ***** válasza:

Szia! Hasonló helyzetben vagyok, mint te, de nekem több a feleslegem most, mert nemrég szültem. Én is úgy tudom, hogy a futás és a tempós gyaloglás egyaránt fontos. Én voltam orvosnál...hát nem igazán érdemes elmenned, mert nekem is mindent rendben találtak a pajzsmiriggyel. Ha a pajzsmiriggyel van gond, ott nagyon drasztikus változás történik hirtelen és akkor már nem 70 kg lennél. Nálam is az a gond, hogyha csinálom is hónapokig a diétát, abbahagyom, mikor megáll a súlyom egy ponton. Kellene valami motiváló erő...én régen attól tudtam lefogyni, hogy bár nagyon bántott legbelül, de kinéztek, szekáltak emiatt és akkor muszájnak éreztem.

23/L

2009. dec. 18. 10:52
 16/20 anonim ***** válasza:

nekem is vannak súlyproblémáim, de egyrészt csatlakoznék az egyik előttem szólóhoz, hogy ha megtanulsz előnyösen öltözni, és nem az épp divatos csípőnacit, haspólót, stb. ráncigálod magadra akkor Te is és mások is sokkal csinosabbnak fognak látni, és remélhetőleg megtanulod elfogadni önmagad olyannak, amilyen vagy.

Ha ez megvan, a fogyókúra már nem kényszer és nem sürgős többé, csak valami, amitől még csinosabb leszel, és még egészségesebb, amit magadért, magadnak teszel, mert akarod, és nem mert már muszáj.

Én úgy kezdtem fogyózni, hogy elkezdtem utánaolvasni a különböző ételeknek, zöldségeknek, gyümölcsöknek: mi mire jó, miben milyen vitamin van, és ettől megjött a kedvem hozzájuk. Mostanság már gyakorlatilag csak a piacon vásárolok magamnak ételt, friss alapanyagokat, amikből én magam készítek a saját szájízem szerint kalóriaszegény és finom ételeket. Kenyeret, tésztát nagyon ritkán eszem, de akkor is csak teljes kiőrlésűt. Meg lehet szeretni az egészséges ételeket, és akkor a diéta nem önsanyargatás, meg éhezés, meg szenvedés, ugyanolyan boldog lehetsz egy finom zöldségekkel töltött padlizsántól, mint egy kolbásszal töltött karajtól, vagy egy szelet mustáros-borsos csirkemelltől, vagy reszelt alma-répa+fahéj kombótól, vagy egy édesítőszerrel készült paradicsomlevestől, stb....

Meg is éheztem :)

Remélem sikerülni fog lefogyni!

2009. dec. 18. 11:39
 17/20 A kérdező kommentje:
10:52-es. Tartsunk össze, adj elérhetőséget, és este írok. Most rohannom kell, mert vizsgám lesz este.
2009. dec. 18. 11:44
 18/20 anonim ***** válasza:
10:52-es vagyok: army.wifey1@gmail.com a címem. Szívesen venném, ha írnál. Én is szeretnék végre lefogyni! Segítsünk egymásnak!
2009. dec. 18. 12:02
 19/20 anonim ***** válasza:
www.nlcafe.hu - n 22-kor nyitni fogok egy topikot, ahol megbeszélhetjük a fogyis dolgokat, segítsük egymást, fogyistársak gyertek majd. :) Majd linkelek, ha gondoljátok. :)
2009. dec. 18. 19:33
 20/20 A kérdező kommentje:

Okés, na megyek a mailemre és küldök írok nektek, köszi az e- mail címeket, aranyosak vagytok, végre valaki. :D

Köszönöm nektek!!!

2009. dec. 18. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!