_Nehéz fizikai munkát végző férfinak milyen étrend javasolt, hogy fogyjon is, de a munkát is bírja?
Főzzön vagy főzzél estére valami értelmeset! Húst zöldséggel!
A kenyér csak üres kalória. Eltelít, de nem táplál.
Mindenki jókat írt.
Szerintem rá kéne állni a paleo táplálkozásra és ezzel mindent elmondtam. Plussz aminósav kapszula és egy beton erős multivitamin (nem gyógyszertári).
Ilyen embernek sok fehérjére van szüksége, hús, tojás. plusz zsírok és zöldségek.
Amit kerüljön az a krumpli meg a tészta, mindenképp és az összes tejterméket, kivétel egy kis sajt. És kerülje az összes margarint és ételt italt ami konzerv dobozban van és PET palackban.
Sónak pedig Himalája vagy patika só.
100 kiló sok egy ilyen embernek.? Szerintem nem igazán.
Utolsó
Én speciel a zöldségesnél veszem, ő pedig innen szerzi be és kilós csomagokban árulja, csak onnan tudom mert a barátom :)
Tőle veszem a Himalája sót is. Ha pedig esetleg arra gondoltál hogy patikába nem adnak sót, mert a neten pár helyen olvastam ilyet. Nos lehet. Itt viszont a kis fatornyos városunkba, bemegyek a gyógyszertárba, megrendelem és 2 nap múlva itt van. Ez nem Budapest.
Tegnap beszélgettünk párommal, meg mondtam neki miket javasoltatok és tetszett neki az ötlet, hogy sok kenyér helyett inkább fehérjét egyen többet.Ki is találtam, hogy csirkehúst, halat, csirkeszívet, májat, tojást gyakrabban iktatok a heti menübe természetesen zöldségekkel és a tészta ételeket inkább visszaszorítom.Az üditőre azt mondta akkor light/cukormenteset fog inni hétvégente.Felvágottból a párizsit, meg egyéb vackokat is hagyagoljuk és inkább veszünk főtt füstölt tarját, szalonnát az mégis táplálóbb mint a virsli meg van is benne hús.
A rizs(szoktunk barnát is vennni) az tudom, hogy jó szénhidrátforrás a zöldségek mellé és telít is.A krumplit ki jónak írja ki rossznak, én biztos fogok főtt/héjában sült krumplit is készíteni az mégiscsak jobb mint a fehér kenyér, rostos legalább bár tömény keményítő :(
Még nem teljesen állt össze a kép, hogy anyagilag is jól kijöjjünk, de fogyjon is, de nyomon vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!