Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kalóriadecifitben ha saját...

Kalóriadecifitben ha saját testsúllyal tornázok akkor nem erősödhet a combom pl. igaz?

Figyelt kérdés

Gondolom ez a torna,aerobik kiegésziti csak mert a helyes étrend olvasztja a kilókat és csökkenti a centit.

De mivel futni nem szeretek biciklizni sem ezaz aerobik torna jól átmozgat szivesen csinálnám.

Heti 4-5x 40-50 perc elég?

2014. márc. 22. 07:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Erősítés kellene, de hát az aerobik is valami.

Nem értem nők miért nem önvédelmi edzéseken gyakorolnak és mozognak, egyébként..

Kal.def.-beb is erősödhetsz, ha megfelelő gyakorlatokat használsz ugyanis az erő egy képesség, ami fejleszthető. Bár nyilván könnyebb fejleszteni megfelelő táplálkozás mellett.

Fogyáshoz nem kell kimondottan komoly kal.deficit, elég csak a szénhidrát és tejtermék fogyasztást visszavenni, máris egészségesebb lesz az anyagcseréd és szálkásodhatsz anélkül hogy közben energiahiány miatt csökkenne a teljesítményed.

2014. márc. 22. 07:57
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

:)

2014. márc. 22. 08:16
 3/12 Andizsuzsi ***** válasza:

"Nem értem nők miért nem önvédelmi edzéseken gyakorolnak és mozognak, egyébként.."

Mert általában nem úgy vagyunk összerakva. Bennünk nincs meg a harc okozta öröm, azt hiszem. Én pl. sokkal jobban szeretek futni járni, mint bármelyik csoportos mozgásformára. Egyrészt egy jó cipőn kívül nem sok minden kell hozzá, másrészt az épp aktuális fizikai-lelki állapotomhoz igazítom a mozgás idejét-intenzitását,

harmadrészt akkor megyek, amikor időm engedi, nem akkor, amikor az edzés van (bár ennek is megvan a maga hátránya, kell hozzá önfegyelem, hogy akkor is elinduljak, ha nem sok kedvem van hozzá). De a legfőbb előnye, hogy a szabad levegőn, kutyával együtt remek időtöltés.

2014. márc. 22. 10:26
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem 8.

Nem engem késelnek meg.

2014. márc. 22. 10:40
 5/12 Andizsuzsi ***** válasza:

"Nem engem késelnek meg"

Na azért ez a ló túlsó oldala. És nem jelenti azt, hogy nem tudok egy bunkót t@kön rúgni, ha arról van szó. De nem vagyok hajlandó egy terembe bújni azért, mert van a nemednek pár akasztófára való képviselője. Egy átlagos késelőt simán lefegyverzek, ha arról van szó, ezt azért megtanultam. De nem okoz örömet hetente többször küzdeni. Te megkérdezted, én válaszoltam. Ennyi.

2014. márc. 22. 10:50
 6/12 anonim ***** válasza:

Ez olyan hit mint a no-paleósok hite. Akiknek jó kaja a müzlike meg a joghurtka.. mert hisznek benne.

Két hatalmas tévhit. Hogy csak úgy le lehet fegyverezni egy támadó férfit, illetve hogy teremben küzdeni kell.

AndiZsu, akik küzdenek azok mind gyengék annyira, hogy eleve a vereség magját hordozzák magukban, mert csak egyenlő felek küzdenek. Egyenlő felek között pedig bárki nyerhet..

Egy nő önvédelmi helyzetben nem lehet egyenlő fél, nem lehet küzdeni és önvédelmi edzésen sem küzdeni kell megtanulni. Nyilván én sem küzdeni akarok megtanulni, mert férfiként sem egyenlő félként akarok kiállni és megküzdeni, hanem vagy azért nem küzdeni mert nincs okom rá (nyilván próbálom kerülni a zűrös helyzeteket) vagy küzdelem nélkül elintézni amit el kell intézni. Ez a taichi.

Hogy valakik teremben küzdenek meg szórakoznak, az egy dolog, nekem sem a szívem csücske, én sem csinálok ilyen edzést.

Viszont küzdelem nélkül győzni, előbb meg kell tanulni. Bárcsak olyan könnyű lenne.. :)

2014. márc. 22. 10:55
 7/12 Andizsuzsi ***** válasza:

"Két hatalmas tévhit. Hogy csak úgy le lehet fegyverezni egy támadó férfit, illetve hogy teremben küzdeni kell."

Ez nem hit a részemről, hanem tudás. Valószínűleg téged nem tudnálak lefegyverezni, de a sötétben támadó késelők ritkán szoktak önvédelmi sportokat űzni. Egy tesztoszterontól túlfűtött pö@sikével viszont simán elbánok, elhiheted. Tudásom és önbizalmam is van hozzá. (és testem is, a magam 183 cm-ével nem a gyenge nőideált képviselem) De mindazzal együtt, hogy megtanultam megvédeni magam, nem szeretem ezt a fajta mozgást. És azt hiszem, hogy a nők többésge így van ezzel.

Hogy a paleo hogy jött ide a témához, nem egészen értem, de nálam ezzel rossz kapun döngetsz. Nem élek madáreleségen.

2014. márc. 22. 11:20
 8/12 Andizsuzsi ***** válasza:

"Egyenlő felek között pedig bárki nyerhet.."

Sosincsenek egyenlő felek. Egyforma tudásúak, egyforma erősek vannak. Egyenlőek nincsenek. Két egyforma tudású és egyforma erejű ember közül pedig mindig az nyer (bármilyen szituációban az életben), aki mentálisan jobb. Sőt, a gyengébbek is ezért nyernek. Én ebben hiszek.

2014. márc. 22. 11:26
 9/12 anonim ***** válasza:

A peleót azért kevertem ide, mert tudom hogy te ismered, viszont a többség teljesen nincs képben vele.

Pont mint az edzés, önvédelem témáiban! :) Ez a párhuzam.

Igazság is van abban amit írsz, ez tagadhatatlan. Nem is kevés, sőt lehet több mint magad hiszed.

Mivel tényleg a mentális állapot lesz a győzelem kulcsa (fizikai erő csak küzdelemhez kell, a küzdelem viszont nem hatékony) ezért kell például taichizni.

Senki ne mondja nekem, hogy a nők nem szeretnek taichizni, hogy nem eléggé szép és kecses, nem eléggé elegáns mozgás :)

2014. márc. 22. 11:31
 10/12 Andizsuzsi ***** válasza:
De persze értem én amit mondasz, és alapvetően egyet is értek veled - a nőknek/lányoknak meg kellene tanulniuk alapvető önvédelmi technikákat. Sőt, önértékelési technikákat is :)
2014. márc. 22. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!