Milyen saját tapasztalatokon alapuló tanácsot/kat adnál egy kezdő életmódváltónak?
Sőt, motivációképpen a te fogyásodra is nagyon kíváncsi lennék, mennyiről fogytál le mennyire, hogyan csináltad, milyen volt a kezdetekben, esetleg előtte-utána kép (ez szokott a legjobban motiválni :)
Előre is köszönöm! :)
Csináld! - Ez a legjobb tanácsom.
Persze ésszel: sportolói szálkásító étrend (tehát ne koplalj!) + sport (súlyzós és aerob/kardió edzések).
Tűzz ki egy (reális) célt és ne tántorítson el semmi tőle, ha "megbotlasz", akkor is csináld tovább, nincs olyan, hogy "ma sokat ettem, ennek a napnak már annyi, akkor ez a plusz kaja nem számít", de igenis MINDEN számít.
Lépésekben válts életmódot, pl. először a cukros üdítőket felejtsd el, majd a zöldség- és gyümölcslevekből a legmagasabb zöldség- gyümölcstartalmút idd; majd a kakaós csigáról, lekváros péksüteményekről térj át elsőre mondjuk a briósra, csokiknál a magas kakaótartalmút válaszd, édességként háztartási kekszet, kenyérből a teljes kiőrlésűt stb. Közben természetesen új, egészségesebb ételeket kell bevonni. Így tarthatóan változtathatod meg a táplálkozásodat, és közben nem őrjít meg a vágy.
Mozgásnál kezdheted sétával, vagy pl. eggyel korábbi emeleten szállsz ki a liftből, lefelé csak lépcsőzöl, kutyát sétáltatsz, takarítasz, gyerekkel játszol, ha korábban semmit sem mozogtál.
Lényeg, hogy ne legyen drasztikus váltás, hanem szépen, fokozatosan kell elhagyni a rossz szokásokat.
93 kilóról indultam, most 70 vagyok már egy éve. (+/- 2 kiló.) 2007 januárjában kezdtem változtatni az életmódomon, (na jó, fogyózni,) és a legfontosabb tapasztalatom, hogy TÜRELMESNEK kell lenni.
Az étkezési napló nagyon sokat segített nekem, előre eltervezem és elkészítem a kajákat, így nincs megbotlás.
Javaslom, hogy először találd ki, mitől hízol, térképezd fel a rossz szokásaidat, és küszöböld ki őket. (Pl. a férjem úgy fogyott fél év alatt 20 kilót, hogy elfelezte az adagjait, mert ő egészséges ételeket evett ugyan, de nagyon nagy adagokban. ) Ebben is nagy segítség a táplálkozási napló. Én imádom a szép füzeteket, így meg legalább használom is valamire. :-)
Jaj, a legfontosabb!!! A konyhai mérleg! Nagyon fontos segítőtársad lesz!
Módszerem? Napi 1200 kalória, 3 - 4 részletben, (marha erős a gyomorsavam, nekem az 5 étkezés elviselhetetlen volt, hiába esküsznek rá - folyton éhes voltam,) reggeli: 300, ebéd: 400, uzsonna: 300, vacsora: 200. Persze, plusz - minusz, nyilván. Ezen kívül szabály a szétválasztás, az ebéd szénhidrát (kuszkusz, bulgur, durumtészta, stb.) és zöldség, a vacsora fehérje és zöldség.
Mozgás! Zsírégető tartományban végzett kardió heti 3- 4 X 1/2 óra reggeli előtt, és heti 1-2 erősítés!
Persze nem így élek 6 éve, hanem ezek a fogyási trükkjeim. :-) Mozgást amúgy én egy lépésszámláló beszerzésével kezdtem, jön a karácsony, kérhetsz egyet valakitől, de nem drága amúgy, és minden nap mentem 10 000 lépést.
Na, lesz mit olvasnod, szegény Kérdező! :-) Sok sikert! És ne feledd, türelem, türelem, türelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!