Leírnád saját fogyási sikersztoridat? Talán megadná a kezdő löketet, ha tudnám, hogy másoknak is sikerült.
elhatároztam, hogy egészségesebben akarok élni, elolvastam sok dolgot ezzel kapcsolatban, csak a rendszeres , rendes étkezéssel lement pár kiló, naponta, kétnaponta egy kis átmozgató torna. nem kell sok, csak rendszeres , átmozgató legyen, fokozatosan szokj a tornához. első nap 10 perc, aztán 13, 15, 17 ... fokozatosan fogod jobban igényelni a mozgást.
gyors eredmény arra jó, hogy gyorsan vissza is hízd és akkor el is keseredj, hogy nem volt értelme.
lassan és fokozatosan. ez a kulcsa.
szabad csokit enni, meg sült krumplit is, de keveset, és ne este.
zöldség, gyümi és sok víz, ezeket iktasd be az étkezésbe.
ha megteheted a reggeli készülődéshez kapcsolj pörgős zenét, sokkal jobban indul a nap figyled meg. berakod a kedvenc számaid, táncikálsz elkészülsz, eszel egy jót és indulás.
pozitívan állj a fogyihoz. azt akarom , hogy szebb legyek, de nem minden áron , és fokozatosan.
egészséges akarok lenni és formás! akár ki is írhatod a türködre, hogy emlékeztessen mindig.
ne azt nézd honnan mennyit kéne fogynod, hanem, hogy rajta vagy az ügyön és mindent tegyél meg az érdekében.
Nem akarok senkit megbántani, de nem nevezném fogyási sikersztorinak azt, hogy valaki nem főzéssel, nem evéssel, szerelmi bánat miatt fogyott le.
Leírom a saját történetem, remélem ez megadja a kellő löketet. 3 hónap alatt lement 11 kg, azóta jóval lassabb a fogyásom, s most már inkább centit, mint a kilókat figyelem. Semmi drasztikus eszközhöz nem nyúltam. Egyszerűen azt tartottam be, amit a legtöbben hangoztatnak: reggeli ch dúsabb (értsd: szendvics, arra figyelek, hogy szalámit ritkán eszem, inkább sovány sonkát rakok bele, vajat elhagytam teljesen), ebéd ch és fehérje is (rizs / borsó / burgonya / más zöldség hússal - persze néha heti 1-2 alkalommal valami tésztás ételt is eszem, csak kisebb adagot, mint eddig), vacsira fehérjés étel (legtöbbször tojást eszem, néha túrót, illetve, ha az ebédből van, akkor a húsból eszem joghurttal leöntve). A főétkezések között délelőtt gyümölcsöt szoktam, heti 1x valamilyen magot eszem egy marékkal, délután uzsonára joghurtot eszem (eleinte natúrt ettem, de az igazat megvallva nem szeretem, így inkább ízesítetett eszem, mindig kiválasztom a legkisebb ch tartalmút). Alkalmanként édességet is eszek, igyekszem csak az ünnepekre, szülinapokra szorítani ezt az engedékenységet :). Ilyenkor nem nyavalygok azon, hogy nade fogynom kell. Tisztában vagyok vele, hogy nem a havi 1 szelet sütemény miatt híztam meg. Az étkezésről ennyit. A mozgás eleinte futás volt, de azóta az idő is rosszabb lett, meg az igazat megvallva több időmet elvette, inkább vettem szobabiciklit, így megspórolom a pályára való kimenetel idejét (a vizsgák miatt ez most jól jön). Röviden ennyi. Ja, igen, a folyadék. Mióta olvastam, hogy a vizen kívül minden folyadékot élelmiszerként kezel a szervezet, hisz először meg kell emészteni, azóta igyekszem ténylegesen vízzel bevinni a kellő mennyiséget. Ez az elején nehéz volt, mert kevés folyadékot ittam, de fokozatosan ittam egyre többet, így hozzászoktam. Egyébként 76-75 kg-ról fogytam 65-64-re. Azóta igazából nem mértem, de 1-2 kg valószínűleg lement, de már nem foglalkozom a kilókkal, a tükör többet mutat, igaz még van pár kg, amit le kell adnom, mert hiába hangzik ideálisnak a súlyom a 165 cm mellé, mivel nem vagyok izmos, így még van mitől megszabadulnom, meghát formásodni kell még :). No, remélem megvan a löket :).
egyszerűen meguntam hogy duci vagyok. semmi nem állt jól, pattanásos is voltam.rondának tartottam magam. elegem lett. persze előtte lusta voltam nagyon, sokat aludtam vagy csak feküdtem, annyi volt a mozgás hogy elmentem a boltba.
elhatároztam hogy ennek véget vetek.először csak annyit változtattam hogy elkezdtem minden este tvnézés közben tornázni. semmi megerőltetőt csak amennyi jólesett. de ezt kitartóan csináltam mert jobban is éreztem magam. aztán az étrendemen annyit változtattam hogy vacsorára már nem ettem sokat, de ugyanazt mint addig. pár hónap múlva elkezdtek dícsérni hogy fogytam és jól nézek ki, mivel mérlegünk nem volt akkor fogalmam sem volt hogy mennyit fogyhattam. a dícséretek miatt jobban motívált lettem és csináltam tovább a dologt. aztán az utolsó iskolai orvosi vizsgálat volt 18 évesen ahol megmértek. kiderült hogy 13 kilót fogytam kb fél év alatt.(nem nőttem egy centit sem) a doktornő megkérdezte hogy hogy csináltam és megdícsért :) ez nagyon jól esett.
aztán beszereztem egy mini steppert otthonra és azon folytattam az edzéseket és elkezdtem figyelni jobban az evésre. kevesebb szénhidrát , több fehérje, sok zöldség. köretek helyett zöldséggel ettem a húsokat. ennek hatására még lement 6 kiló. ezt a súlyomat tartom évek óta, most 48 kiló vagyok 158 centihez, ami pont ideális.
azóta már aerobikozom is , hetente 4 alkalommal és még mindig figyelek az étkezésekre, de ha megkívánok valamit azt lelkiismeretfurdalás nélkül megehetem.
hihetetlen hogy a lusta dagi lányból egy sportos nő lettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!