Nehéz egy kicsit, segítenél nekem egy kis kezdő löketet adni?
Sziasztok. Van egy kis problémám. 167cm és 64 kiló vagyok.
15 éves leszek szeptemberbe. Szeretnék fogyni, nem vagyok annyira kövér,de a hasamon és a lábamon látszik a felesleg. Szeretnék atkins-ezni. olvastam hogy nem lehet enni gyümölcs, kenyér, tészta, gabona, keményítő tartalmú zöldségek (krumpli, kukorica);
tej, joghurt, túró;
olajos magvak (dió, mogyoró stb.);
kávé, tea és egyéb koffein tartalmú italok.
De lehet enni fehérje: baromfi, hal, kagyló, tojás, vörös húsok;
zsír: vaj, majonéz, olíva olaj, sáfrány, napraforgó vagy más növényi olaj (lehetőleg hidegen préselt);
Napi 20 gramm szénhidrát: zöldsaláta, zöldségek, valamint kis mennyiségben sajt, tejföl, tejszín.
Segítenétek nekem össze állítani egy étrendet?
(reggeli ebéd vacsora) Próbáltam már diétázni de mindig feladtam, fogytam valamennyit nem sokat haladás volt azt hiszem, de mindig feladtam és elkezdtem zabálni. Most berögzült az agyamba h szeptemberig megszeretnék szabadulni a feleslegtől ( min:5 kiló max 10 kiló) Tudom azt hiszitek h ' jajj ez egy hülye idióta kamasz.' De nem. én nem vagyok az a lány aki hánytatja magát és nem eszik egésznap semmit.. meg koplal. elég sokat mozgok egész évben ( tánc,röplabda, futás,úszás) de mégsem sikerül :((( Nagyon örülnék ha egy étrendet írna nekem valaki legalább 1 napit. utána menne minden simán ( remélem) Meg ha kérhetnék egy kis biztatást h miért fogyjak és miért ne egyek világba azt is megköszönném (:
Elnézés egy kicsit hosszú lett,de nagyon szépen köszönöm hogy elolvastad (: Olyan választ nem kérnék h ne fogyózz meg bunkók válaszára sem vagyok kíváncsi (: Köszönöm.. :D
NE Ne ne csinálj Atkins-t 14 évesen basszus. a szénhidrátra szüksége van a szervezetnek, főleg ennyi idősen. NINCS szükséged fogyókúrára, csak arra, hogy odafigyelj, mit eszel, és MOZOGJ amennyit csak lehet.
"gyümölcs, kenyér, tészta, gabona, keményítő tartalmú zöldségek (krumpli, kukorica);
tej, joghurt, túró;
olajos magvak (dió, mogyoró stb.)"
ezeket mind lehet enni, megfelelő mennyiségben (kenyérből teljes kiőrlésűt reggelire pl., )
A fogyáshoz türelem kell. Ha most valami drasztikusba kezdesz, jön a jojó-effektus, visszajönnek a kilók, aztán örökké ezzel fogsz küzdeni, kilók fel-le, megkeseredett ember leszel.
Hagyd el az édességet, cukros-lisztes dolgokat, este csak fehérjét fogyassz, és mindenből kevesebbet, mint eddig. 14évesen még könnyű fogyni, főleg ha mozog mellette az ember. Később sokkal nehezebb.
Nincs olyan nagy baj a súlyoddal, amiért el kell keseredni vagy hülyeségbe kell kezdeni. Maximum pár kilót kell fogynod, 5-nél többet semmiképp. Amúgysem a kilók számítanak, hanem a centik, hogy mi látszik a tükörben.
tudom h nem a kilók számítanak.
de nem vagyok arányos. nem tetszem magamanak a tükörben. Mindig csinos voltam és vékony. most meg...
Szeptembertől leszel középsulis?Ezért van az elhatározás?
írj emailt annanemeth@citromail.hu ...oda megírom a tanácsaim..
neked még nem kellene fogyókúráznod. növésben vagy.A szervezetednek szüksége van minden vitaminra. Ha diétázol, kimarad néhány dolog az étrendedből.
Inkább sportolj sokat! (futás, focizás, úszás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!