Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akik a szüleikkel élnek és...

Akik a szüleikkel élnek és nincs saját keresetük, hogyan diétáznak?

Figyelt kérdés
Én anyukámmal élek, még nem dolgozom. A legtöbb étkezésemet próbálom egészségesen megoldani, pl. reggeli, vacsi, tízórai stb., de a főétkezést (ami nálunk az ebéd) sokszor nem tudom megválogatni. Azt kell ennem, ami van. Én főznék magamra, nem ez a gond, csak nem engedik, hogy 2-féle kaját készítsünk, mert az nem olyan gazdaságos.
2014. jan. 16. 19:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha értelmesen kezdesz kalóriákat számolni, akkor mindent lehet enni, csak a mennyiséget kell figyelni.

A kalóriabázis.hu oldalán csak beírod az ételeket és kiszámolja neked, hogy hány kcal.

2014. jan. 16. 19:25
 2/9 anonim ***** válasza:
33%
pl ahelyett, hogy a gép előtt ücsörögsz elmehetsz sportolni, és láss csodát!
2014. jan. 16. 19:28
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem értem mire fel ez a stílus. Inkább csöndben maradtál volna.

Sportolok hetente többször is.

2014. jan. 16. 19:29
 4/9 anonim ***** válasza:
Ó, én akkoriban voltam a legsoványabb, otthon sosem olyan ételeket főztek, amit én szerettem, így gyakran nem ettem semmit. Sokkal nehezebb így, hogy én főzök és csak olyanokat amit én szeretek. :)
2014. jan. 16. 20:19
 5/9 A kérdező kommentje:
Én azért odafigyelek arra, hogy naponta ötször egyek, nagyjából azonos időpontokban. Szerintem fontos a rendszeresség. Nem is feltétlen a kedvenceim azok az ételek, amiket anyukám főz, de megeszem, különben sok óra kimaradna két érkezés között, ami nem egészséges.
2014. jan. 16. 20:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Lehet a mennyiséget csökkenteni.....
2014. jan. 16. 20:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha felajánlanád, hogy te (is) főzöl otthon? És egyszer az anyukád főztjét eszitek, egyszer a tied? Te is családtag vagy, ők is alkalmazkodhatnak, főleg ha a gyerekük egészsége (és az övék is!) a tét!
2014. jan. 16. 20:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát akkor csak simán segíts a főzőcskézésben. Én is szüleimmel élek, bár már nem tanulok, sőt, jelenleg munkanélküli vagyok... De hidd el, ha kicsit segítesz anyukádnak ÉSSZEL, akkor értékelni fogja. Namármost kb. 80%-ban én főzök a családra, olykor többfélét is :) Igaz, nem is lenne pofám elvárni, hogy munka után anyám főzzön, én úgyis ráérek, meg szívesen megcsinálom amit kérnek. Ezzel többmindenki jól jár:

- egyrészt anyám nagyon örül neki, mert neki nem kell :)

- apám is örül, mert én olyan dolgokat is főzök/sütök, amire anyám nem hajlandó, mert túl 'pepecs' :D (lekváros gombóc, derelye,túrógombóc stb.)

- diétásabban csinálom a fogásokat, így apám se nyafog, hogy 'ég' a gyomra valamitől (nem liszttel sűrítem a kajákat, hanem önmagukkal, olaj helyett light margarinon pirítom a morzsát, stb.)

- köretből szoktam többfélét csinálni, ha valakinek sült krumpli kell, akkor mellé egy kis adag főtt krumpli is van és lehet választani

- sok zöldséget csempészek a kajákba, pörkölteket sokszor zöldségesre csinálom (így gazdaságosabb is egyébként), főtt rizs mellé van párolt káposzta is

Vacsorára is mindig vagdosok salátákat (kínai kel, srépa, paprika, uborka só, bors, bazsalikom, olívaolaj) és eszik a többi kaja mellé.

Régebben beszólogattak, hogy nem kell a 12%os tejföl, mert a 20%-os a finom és abban tocsogjon az étel... Na, rájöttek, hogy nem :D Sokkal könnyebbek most azok a kaják, amiket én csinálok. Sőt, anyám is átvette néhány szokásomat, ami nagy szó! (Kevesebb olajat használ pl.)

Sőt, vacsorára ettem husi mellé főtt céklát, erre szüleim is rákaptak, hogy nem is tudták, milyen finom XD

Hozzáteszem, süteménykészítésre is kapható vagyok, na ezt nagyon sokszor kihasználják :D (kalács, aranygaluska, kevert sütik, linzerek, torták, puncsszelet, stb.)

2014. jan. 16. 23:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát ha anyukáddal élsz, akkor talán sikerül tényleg egyezkedni. Mert akkor nem kell más családtagot meggyőzni rajta kívül.

Egyébként én ilyen szempontból szerencsés vagyok.

Mivel most nyáron ketten voltam apámmal. (anyám és bátyám elutaztak)

Úgy volt, hogy mentünk vásárolni, azt vettem ami nekem kell.

Nos, most kicsit gázabb, mert apám anyámnak adja a pénzt vásárlásra. De megbeszéltem, hogy kapok külön valamennyit, amiből tudok venni magamnak csirkemellet. A többit meg megpróbálom kiharcolni anyámtól.

Bár apám azért ment szerintem bele,mert most komolyan járok kondiba, szedek kiegészítőket is... és azért még se kajálhatok edzés után bundáskenyeret vagy mirelit pizzát.

2014. jan. 18. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!