Olyan erőtlen vagyok mint amikor diétáztam?
Inzulinhatásnak hívják. Ha pl, fehér kenyeret eszel, attól hirtelen megnő a vércukorszinted. Ekkor a hasnyálmirigyed elkezd inzulint termelni, ami gyorsan, drasztikusan lecsökkenti a véred cukortartalmát. Kialakul a hipoglikémia, alacsony vércukorszint, mivel az inzulin nem engedi a glükózt visszajutni a véredbe. Nincs elég cukor, nincs elég energia, az agyad nem tud működni, fáradt leszel. Röviden ennyi.
Másrészt: Keveset eszel. És függetlenül attól, hogy ennek mekkora része szénhidrát, lelassulhat az anyagcseréd, és ettől is érezheted magad erőtlennek és kimerültnek. Egyél többet, sok friss zöldséget és gyümölcsöt, olajos magvakat, teljes kiőrlésű gabonát. Meglátod, ez segít majd!
Az 5-ös válaszoló nagyon jól leírta.
Annyival egészíteném ki, hogy az egyszerű szénhidrátokat cseréld le komplex ch-ra (zabpehely,barna/basmati rizs, tk kenyér-a purpur kenyeret tudom ajánlani).
Egyébként van olyan, hogy valaki zsíron jobban "üzemel", mint szénhidráton. Ezt onnan veszed észre, hogy ha komplex ch-t eszel, akkor utána fáradt vagy ahelyett, hogy energiát adna. Ilyenkor ki lehet próbálni, hogy leviszed alacsonyra a ch-t és megemeled a (jó) zsírfogyasztást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!