Nagyon érzem, ahogy savasít a csoki/szaloncukor, amíg nem diétáztam nem éreztem ennyire savasnak. Ez miért van?
A diétám előtt nagyon sok csokit, édességet ettem (mekis kajákat, meg zsíros kajákat annyira nem sokat, kb. 2havonta 1szer ha ettem mekiben)
Akkor nem éreztem, hogy így savasítana a csoki, de szabályosan égett most a gyomrom a különböző szaloncukroktól meg a táblás milka csokitól!!
Félreértés ne essék: diétázom, csak karácsonykor megkóstoltam egy-két szaloncukrot, meg igyekeztem az 1200-1400 kcal keretei közt maradni, emiatt kevesebb csirkemellet, halat, húst ettem, stb.
Tudom, hiba volt, mert inkább csirkemellet kellett volna ennem... már jópár napja visszaállt a régi "rend", és semmilyen csoki/édesség nem került a gyomromba.
de azt nem értem, hogy lehet, hogy annyira éreztem a savasító hatást most?
Mert diéta előtt észre se vettem...
most egy csomó zöldséget, húst, stb. eszem, csak "jó kajákat" úgy mond, értitek, mire gondolok. Volt hogy 2 hétig egy szem bonbont nem ettem. Lehet ezért reagált ilyen érzékenyen a testem a csokira/szalonra? Hogy rögtön éreztem a savas hatást? vagy csak beképzelem, azt hogy savasít, mert ezt az ember nem érezheti...?
Nekem gyomorégésem ugyan nincs, de nekem is megárt a régi stílusú étkezés, azt hiszem, a glutén a főbűnös. Valahogy lenyom és úgy érzem, túl sokat ettem, pedig nem. Egy szolid bejglizés után másnap csak kb. 500 kalória fért belém, ami nálam évek óta nem fordult elő. Egyre kevésbé bírom az ilyesmit, az első hónapok után egy orbitálisan nagy kilengés kellett hasonló hatáshoz, nem pár szelet süti, aminek nagy része úgyis olajos mag...
De ahogy észrevettem, a sok szénhidrát is zavaró (alapból igyekszem mérsékelni), ha kisebb mértékben is.
A zsír biztos nem gond, mert azt mindig sokat eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!