Mi a francért nem fogyok?
Ahogy a 74%-os válaszoló írta: zöldségekkel tudod kiváltani. De nem baj ha sok fehérjét eszel.
Sokféle húsétel van, sokféle zöldség köret. Ezek mindig alapok.
Ezek mellett gomba ételek, halételek is nagyon finomak szerintem (azért említem valójában mert fogyás mellett is ideálisak).
Olajos magvak, tepertő nem olyan magas fehérje tartalmúak de finom csemegék.
Alacsony fehérje tartalmúak a zöldségeken kívül a gyümölcsök. Nem igaz, hogy fogyás alatt nem lehet gyümölcsöt enni, csak ne legyen kerüljenek túlsúlyba. Finom csemegék lehetnek ezek is.
Félig rosszul, félig jól.
Attól függ milyen elvből indulsz ki. Én eleve nem szeretem azt az elvet, hogy kevesebbet kell enni hogy fogyhassunk.
A mai ételek tápanyagszegények, a világunk szennyezett. Sok étel kell, mert sok ételből lehet kiszedni azt a kis lényeget (vitaminok, ásványi anyagok) amik igazán fontosak. Több ételben több a kalória, de ez eddig soha senkit sem zavart, csak manapság a dietetika térhódításával lett olyan fontos.
Mondjuk mióta ezek határozzák meg a táplálkozási irányokat, elveket azóta semmi sem javult.. inkább csak romlik az emberek egészsége, elhízottsági állapota.
Tehát miért gond az 1300 kcal - mert jóllaksz ennyivel? Alig-alig. Ha spórolni kell akkor jó, máskülönben nem kell ilyen határokat húzni. Vagy legyen határ, de mondjuk 2000 kcal környékén, van különbség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!