Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a francért nem fogyok?

Mi a francért nem fogyok?

Figyelt kérdés
Komolyan betartok mindent, sosem nasizok, napi 1200-300 kcal körül eszek, mellette minden nap tornázok egy órát (tempós séta, elliptikus tréner) és sokat is iszom. Mit csinálok rosszul? Vagy az utolsó 5 kg mindig ilyen nehéz? Min kéne korrigálnom hogy kicsit felgyorsuljon a folyamat?

2014. febr. 26. 14:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Húú, de jó hogy ezt írtad, tényleg sok fehérjét eszek. Mondanál pár dolgot, amikkel kiválthatnám őket?
2014. febr. 26. 20:56
 12/16 anonim ***** válasza:
53%

Ahogy a 74%-os válaszoló írta: zöldségekkel tudod kiváltani. De nem baj ha sok fehérjét eszel.

Sokféle húsétel van, sokféle zöldség köret. Ezek mindig alapok.

Ezek mellett gomba ételek, halételek is nagyon finomak szerintem (azért említem valójában mert fogyás mellett is ideálisak).

Olajos magvak, tepertő nem olyan magas fehérje tartalmúak de finom csemegék.

Alacsony fehérje tartalmúak a zöldségeken kívül a gyümölcsök. Nem igaz, hogy fogyás alatt nem lehet gyümölcsöt enni, csak ne legyen kerüljenek túlsúlyba. Finom csemegék lehetnek ezek is.

2014. febr. 26. 21:07
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2014. febr. 26. 21:11
 14/16 anonim ***** válasza:
:)
2014. febr. 26. 21:13
 15/16 A kérdező kommentje:
És még egy gyors kérdés: miért baj az 1300 kcal? Ha többet eszek, kevesebb lesz a kalóriadeficit, és akkor lassabb a fogyás, vagy ezt is rosszul tudom? :D
2014. febr. 27. 15:51
 16/16 anonim ***** válasza:

Félig rosszul, félig jól.

Attól függ milyen elvből indulsz ki. Én eleve nem szeretem azt az elvet, hogy kevesebbet kell enni hogy fogyhassunk.

A mai ételek tápanyagszegények, a világunk szennyezett. Sok étel kell, mert sok ételből lehet kiszedni azt a kis lényeget (vitaminok, ásványi anyagok) amik igazán fontosak. Több ételben több a kalória, de ez eddig soha senkit sem zavart, csak manapság a dietetika térhódításával lett olyan fontos.

Mondjuk mióta ezek határozzák meg a táplálkozási irányokat, elveket azóta semmi sem javult.. inkább csak romlik az emberek egészsége, elhízottsági állapota.

Tehát miért gond az 1300 kcal - mert jóllaksz ennyivel? Alig-alig. Ha spórolni kell akkor jó, máskülönben nem kell ilyen határokat húzni. Vagy legyen határ, de mondjuk 2000 kcal környékén, van különbség!

2014. febr. 27. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!