Milyen lassan felszívódó szénhidrátot esztek?
A csomagolt élelmiszerekben úgy írják ki az összetevőket, hogy amiből a legtöbb van benne, azt írják előre, és így tovább csökkenő sorrendben.
Ha 30% a teljes kiőrlésű liszt, akkor feltételezem, hogy olyan 60% a sima búzaliszt. Tehát egy szelet kenyérből kb 1/3-a lassan felszívódó, a többit gyorsnak kell tekinteni.
Olyan kenyeret keress, ahol nem a búzaliszt van elöl.
pl. Jókenyér típusú rozskenyér - Sparban, Lidlben lehet kapni.
A mézet, cukrot felejtsd el. Cukor helyett használj természetes édesítőket: pl. stevia, eritrit - ezeknek nulla a szénhidráttartalmuk, vagy nyírfacukrot, ennek van, de csökkentett, és az is lassan szívódik fel.
Eltévedtél a kérdéseddel.
EZEKBEN van lassú felszívódású szénhidrát, amikről te kérdeztél az mind gabona.
A szervezetednek nincsen szénhidrátigénye amit fedezned kellene, mert ugye a szénhidrátok nem esszenciális tápanyagok.
De természetesen ha egész nap bőven fogyasztasz zöldséget, akkor bőséggel juttatsz be lassan felszívódó szénhidrátokat, tehát még arról sincs szó, hogy gabona lisztek nélkül az emberek szénhidrátmentesen táplálkoznának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!