Hogy készíted el és mivel a zabpelyhet, forrázod, főzöd, tejjel, vízzel, gyümölcslével, hidegen, melegen?
Ház régebben összefőztem tejjel, és úgy ettem.
Most felszívódási és stb okok miatt csak megmikrózom egy kis vízzel.
sok vízzel és kevés mandulatejjel megfőzöm a gázon, reggelre megszívja megát és nagyon krémes lesz :)
mézzel szoktam enni meg néha kakaóporral és imádom! :D
Tűzhelyen, kavargatás mellett finomabb lesz az eredmény.
Mikróban ha pár másodperccel tovább hagyod, hajlamos kiszáradni;
ha túl kevés ideig teszed be, akkor meg nyálkás lesz.
A mi mikrónknak nem túl precíz az időkapcsolója, így ha tehetem tűzhelyen főzöm.
Almával és fahéjjal ízesítem.
Kétszeres mennyiségű vízzel főzöm össze és fahéjjal/gyümölccsel ízesítem VAGY 1 pohár natúr joghurttal és 1-2 tk. mézzel ízesítem VAGY 1 adag fehérjeturmixszal öntöm le.
Ritkábban főtt tojással és natúr joghurttal keverem össze, illetve tojásba keverve kisütöm rántottaként.
zabpelyhet és zabkorpát összekeverem, majd forró vízzel leöntöm, néha mikrózom is.
Kedvenc kombóim:
alma+fahéj+dió
erdei gyümölcs mix+ kókusz+ mandula
körte+ fahéj+ dió
banán+ kakópor
sárgabarack+ mák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!