Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Reggelire zabpelyhet eszem,...

Reggelire zabpelyhet eszem, suliban korpovit kekszet, amire hazaérek annyira éhes vagyok, hogy bezabálok mindent, amit nem kéne! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
mit vihetnék suliba, ami tartalmasabb, és nem lennék farkaséhes itthon? itthon mit egyek? segítsetek :( le szeretnék fogyni ebben a tanévben, hogy jövő nyárra csinos legyek..:(
2013. szept. 4. 18:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Talán ne csak szénhidrátot egyél az első rendes étkezésedig... A mitvigyeksuliba kérdés ezerszer volt mostanság (a korpovitnál nem nehéz jobbat mondani. zöldség+hús/sajt/tojás pl.), reggel is ehetsz fehérjét és zöldséget, miért pont zabpehely? De ha az, hát az, de akkor a suliban ne edd majdnem ugyanazt...
2013. szept. 4. 18:51
 2/12 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem ne reggelizz otthon, max egy joghurtot, vagy egy pohár tejet/kávét (ha kávézol). Suliba pedig vihetnél nyugodtan teljes kiőrlésű/rozs kifliből/kenyérből/zsömléből készült szendvicset, vékonyyn megkenve light vajjal, csirke/pulykamell sonkával, pici zsírszegény sajttal, sok-sok zöldséggel. Ez kb 300 kcal. Nem hiszem, hogy a zabpehelyben kevesebb lenne és szerintem ez tartalmasabb. De akár csinálhatsz szendvicset abonettből is, ebből viszont legalább 2-3 darabot vigyél. Plusz vigyél egy almát/körtét/szőlőt...
2013. szept. 4. 19:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Hány órakor érsz haza? Mert, ha csak 4-5 körül, akkor vigyél két szendvicset, otthon pedig vacsorázz 6-7 körül főtt ételt, de ne vidd túlzásba, figyelj a mennyiségre. Praktikus beszerezni egy konyhai mérleget.
2013. szept. 4. 19:05
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Fogyás alatt szénhidrátot eszel, töménytelen módon.

Zab is keményítő, a korpovit is (talán még cukros is, hogy kellően finom legyen).

Ételek: hús, tojás, hal, zöldségek, olajos magok, gombák. Ezek közül eszel reggel: egyiket sem.

Ezeket edd, ne zabot meg kekszet, a zab és az ilyen kekszek a világ legolcsóbb növényeiből készülnek, de nem csak olcsók, ócskák is. Most hogy te mennyiért veszed meg, azt hagyjuk. Nem is ételek, nem is táplálnak, csak az éhhalál ellen jók, meg mondjuk úszógumi növesztéshez. Sali, rántotta, sülthús, pöri zöldségekkel, hmm? :)

2013. szept. 4. 20:18
 5/12 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek!!!:)
2013. szept. 4. 21:09
 6/12 anonim ***** válasza:

Mindenképp reggelizz, az a legfontosabb.

A zabpehely is nagyon jó (én is gyakran eszem reggelire), de egyél mellé fehérjét is.

2013. szept. 4. 22:24
 7/12 anonim válasza:
Üzenném annak, aki azt írta, hogy a zabpehely ócska, hogy nagyon el van tévedve. A zabpehelyben rengeteg vitamin van, csak nem azokat a bolti vackokat kellene enni, hanem rendes zabpelyhet. Rendes zabpelyhet ehetsz reggelire, öntesz joghurtba, tehetsz bele gyümit és mondjuk 1 kiflivel megeszed. Suliba nem tudom, hogy bírod ki keksszel, nekem nem menne, muszáj valami laktatót is enned. Már felsoroltak előttem sok mindent :)
2013. szept. 10. 23:43
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Lókukit van benne sok vitamin. Ez fikció, lehet sorolni milyen vitaminok vannak benne, és mennyi. És milyen hatékonyságú a felszívódásuk.

Lópikula hatékonyságú, mert gabona. Tehát, még mindig értelmetlen éhezőkoszt, lótáp?

2013. szept. 11. 00:05
 9/12 anonim ***** válasza:

Zabpehelyről egy kis infó:

[link]

Nem kell mindent elhinni a Szendi Gábornak...

Amúgy tök okos dolgokat mond, de azzal válik hiteltelenné (legalábbis számomra), hogy szerinte kivétel nélkül mindenki glutén- és laktózérzékeny, ami ugye nem igaz.

2013. szept. 11. 08:53
 10/12 anonim ***** válasza:

Orvostudományilag pedig igaz.

Ami nem igaz az az builder pont hu divatos érvelése.

"Segít csökkenteni a koleszterinszintet"

Igen, ez fontos egy nyúlnak.

"teltségérzetet okoz, így segítve elő a diétát"

Ez meg szubjektív.

"Gazdag vitamin-és ásványi anyag forrás"

Ez egyfelől relatív, aztán lehet nem is igaz, harmadrészt pedig nézzük meg a mikrotápanyagok hasznosulását is. És ekkor már nem lesz értelmes az állítás.

"Rákmegelőző hatása is van"

Okosabb lett volna azt írni, hogy az ég kék.. ez igaz lenne.

A rák megelőzését is elősegíti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak.

Oldhatatlan gabona rostok csak bizonyos nézetek szerint jók, tehát egy valahol elfogadott, nem bizonyított nézet alapján kijelenteni ekkora súlyú dolgokat.. Hagyjuk, lehet igaz, de ezt nem igazán tudhatjuk.

2013. szept. 11. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!