Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit csinálok rosszul? - Fogyás

Mit csinálok rosszul? - Fogyás

Figyelt kérdés

Röviden az aktuális helyzet:

31 éves férfi vagyok, 190 cm, 135 kg.

Mivel tisztában vagyok azzal, hogy kb. 40 kg súlyfeleslegem van, ezért úgy döntöttem, hogy fogyni szeretnék.

A tavaszi - nyári időszakban heti 2 alkalommal jártam úszni, ahol alkalmanként 2km távot úsztam le.

A tél beköszöntével edzőteremre váltottam, ahol heti 3-4 alkalommal végzek kardio és erőnléti edzéseket 60-90 percben.

Mindezek mellett igyekszem kellően odafigyelni a táplálkozásra is, kerülöm a kenyeret, tésztákat, édességeket,stb. és inkább a zöldséget, fehér húsokat preferálom. Sajnos nem vagyok tökéletes, ezért megesik pár sör a barátokkal, viszont ez is csak alkalmanként, akkor is mértékkel.

Mindezek ellenére azonban az elmúlt 8 hónapban semmit sem sikerült vesztenem a testsúlyomból, holott az edzéseket rendszeresen végzem.

A kérdésem az lenne, hogy mit csinálok rosszul és várhatóan mit kellene tennem annak érdekében, hogy hatékonyan meginduljon a fogyás?

Elsősorban táplálkozási tanácsadással, testépítéssel, fogyással foglalkozó szakemberek véleménye érdekel, de természetesen laikusok tapasztalatait, ötleteit is örömmel veszem.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2013. nov. 17. 17:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Test forma sem változott? (pl izom jött zsírból kevesebb van)
2013. nov. 17. 17:53
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha már a testépítés is közre játszik akkor mehet egy szálkásító diéta. Monoton, de hatásos. Edzés pedig heti 3-4*50perc aerob edzés(futás, biciklizés) a lényeg, hogy 130 körüli pulzussal és ha van időd akkor heti 3x teljes tested edzés, rengeteg edzéstervet találsz de azért írok egy példát.

3*30 hasprés

3*10 guggolás

3*10 evezés döntött törzzsel

3*10 felhúzás

3*10 tárogatás

3*10 fekvenyomás

3*10 állig húzás

3*10 kétkezes bicepsz

3*10 tricepsz lehúzás csigán

3*15 vádli állva

2013. nov. 17. 17:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs, hogy izom jött, zsírból ment, mert mind2-höz más mennyiségű étel kell.
2013. nov. 17. 17:56
 4/9 anonim ***** válasza:
1. vagyok nekem már sikerült hogy jött izom és zsír ment, miért ne lehetne? High intervallos edzés pl? Akár kevés kajával is jönni fog izom. Persze kevesebb mint tömegeléssel, de attól még van tömege.
2013. nov. 17. 18:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Természetesen látható, érezhető, hogy átalakul a test, jóval több izmot vélek felfedezni az eddig zsír helyén, viszont kg-ban abszolút nem jelentkezik a változás.
2013. nov. 17. 18:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha csokkentetted a kaloriabeviteled es ennyit edzel lehetetlen hogy nem fogytal. Ha van elotti utani keped ha gondolod kuld at es ranezek hogy mi hogy alakult at mi lehet a gond. Biztos hogy ha heti 3x is elmesz sorozni nem szabadna hogy ennyire befolyasolja valami nincs rendben vagy a te szemeddel vagy a szervezeteddel.
2013. nov. 17. 18:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Centikben fogytál? Erőléted javult? Mert akkor csak arról van szó, hogy izmot építettél, aminek természetesen súlya is lett. Ha még így is zsíros vagy, akkor kardióz, az majd csökkenti a mennyiségét.
2013. nov. 17. 18:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Az elfogyasztott ételnek nem csak a minősége, hanem a mennyisége is számít.
2013. nov. 18. 00:06
 9/9 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Ha túl keveset eszel, akkor is leállhat a fogyás.

Megnézethetnéd a pajzsmirigyedet, nem alultermel-e.

2013. nov. 18. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!