Mit csinálok rosszul? - Fogyás
Röviden az aktuális helyzet:
31 éves férfi vagyok, 190 cm, 135 kg.
Mivel tisztában vagyok azzal, hogy kb. 40 kg súlyfeleslegem van, ezért úgy döntöttem, hogy fogyni szeretnék.
A tavaszi - nyári időszakban heti 2 alkalommal jártam úszni, ahol alkalmanként 2km távot úsztam le.
A tél beköszöntével edzőteremre váltottam, ahol heti 3-4 alkalommal végzek kardio és erőnléti edzéseket 60-90 percben.
Mindezek mellett igyekszem kellően odafigyelni a táplálkozásra is, kerülöm a kenyeret, tésztákat, édességeket,stb. és inkább a zöldséget, fehér húsokat preferálom. Sajnos nem vagyok tökéletes, ezért megesik pár sör a barátokkal, viszont ez is csak alkalmanként, akkor is mértékkel.
Mindezek ellenére azonban az elmúlt 8 hónapban semmit sem sikerült vesztenem a testsúlyomból, holott az edzéseket rendszeresen végzem.
A kérdésem az lenne, hogy mit csinálok rosszul és várhatóan mit kellene tennem annak érdekében, hogy hatékonyan meginduljon a fogyás?
Elsősorban táplálkozási tanácsadással, testépítéssel, fogyással foglalkozó szakemberek véleménye érdekel, de természetesen laikusok tapasztalatait, ötleteit is örömmel veszem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ha már a testépítés is közre játszik akkor mehet egy szálkásító diéta. Monoton, de hatásos. Edzés pedig heti 3-4*50perc aerob edzés(futás, biciklizés) a lényeg, hogy 130 körüli pulzussal és ha van időd akkor heti 3x teljes tested edzés, rengeteg edzéstervet találsz de azért írok egy példát.
3*30 hasprés
3*10 guggolás
3*10 evezés döntött törzzsel
3*10 felhúzás
3*10 tárogatás
3*10 fekvenyomás
3*10 állig húzás
3*10 kétkezes bicepsz
3*10 tricepsz lehúzás csigán
3*15 vádli állva
Ha túl keveset eszel, akkor is leállhat a fogyás.
Megnézethetnéd a pajzsmirigyedet, nem alultermel-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!