Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aki nem eszik kenyeret az mit...

Aki nem eszik kenyeret az mit eszik reggelire és vacsorára amivel jól is lakik?

Figyelt kérdés
2013. nov. 7. 22:58
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

#29: OK, igazából csak kiegészítettem, nem a szembehelyezkedés volt a célom :) Maga az ölés az élet rendje a tápláléklánc magasabb fokán, persze az sem kötelező, de ez soktényezős dolog. Én, aki simán elvagyok hús nélkül, nem várom el másoktól, hogy óriási áldozatot hozzanak s ne egyenek (néha még én is eszem, hedonista vagyok, nem szent, csak épp lehetőleg házit, esetleg vadat. a halak hatnak meg legkevésbé, ott akár ipari is lehet, ha úgy jön ki). De a modern élelmiszeripart nem szeretem.

A flame-hez. Nos, én szakmailag nem vagyok olyan tájékozott, mint Tápi, a joghurt témája amúgyse nagyon érdekel, de én meg azt mondom, hogy a napi 5-10 tojás aligha károsabb, mint a joghurt. Semmi gond nincs egy (vagy tíz, ha az ember arra vágyik) jóféle házi tojással, nincs benne semmi rossz, jobb annál inkább. Megtámogatva egy csomó, részben nyers zöldséggel egészen fantasztikus étel. A zsír pedig remek energia.

2013. nov. 8. 13:55
 32/38 anonim ***** válasza:

Habár nem nekem szólt...

#28: Pont a cukorbetegek diétájában van rengeteg szénhidrát folyton (az én nézőpontomból sok, én nem eszem keveset sajna szénhidrátból sem, de azért a cukorbeteg szinttől így is messze szoktam lenni). Kell a cukorszintjükhöz a folyamatos cukor vagy valami ilyesmi. A beteg emberek táplálkozása más, egy nem működő epével nem lehet ugyanúgy enni, mint egészségesen. Nem vagyok szakértő, de ez logikus számomra.

Én, mint egészséges ember ehetek sok zsírt és kevés szénhidrátot, nekem semmi bajom nem lesz tőle, legalább kevésbé leszek éhes és energikusabb leszek. Megjegyzem, ez én vagyok, másoknak lehet nagyobb az igényük s ízlés vagy nem megszokás miatt kikészülhetnek az én étrendemtől. Nem is szoktam biztatni senkit, hogy nosza egyen úgy, ahogy én. Különbözőek vagyunk s még ugyanaz az ember sem egyféleképpen tud egészségesen táplálkozni.

2013. nov. 8. 14:00
 33/38 anonim ***** válasza:

Pontosan. De a betegek táplálkozását is el kell mozdítani egészséges irányba, hogy gyógyuljanak is.

Hozzáértők alkalmazzák ezt cukorbetegeknél is.

2013. nov. 8. 14:07
 34/38 A kérdező kommentje:

Egyébként csak azért kérdeztem, mert lisztérzékeny vagyok és emiatt kenyeret nem ehetek és anya mindig ezt a puffasztott rizsből csinált szendvicset mint ha az lenne a kenyér, de sose szerettem. Most meg már 17 évesen próbálnék önállóan kitalálni dogokat. Pl reggelire se anya szendvicsét enni, mert kényelmesebb pedig mér a hátam közepére kívánom, hanem kreatív akarok lenni.

Azért aranyos kis eszmefuttatások vannak. :D

2013. nov. 8. 14:08
 35/38 anonim ***** válasza:
Mindenkinek úgy kellene ennie mint egy lisztérzékenynek, na persze a lisztérzékenynek nem rizzsel kéne pótolnia a kenyeret.. hanem zöldségekkel, igazából. Merthogy valójában a kenyér a zöldségeket váltja fel a nyugati ember táplálkozásában, ez pedig hatalmas minőségi visszalépés.
2013. nov. 8. 14:42
 36/38 anonim ***** válasza:

Van, amikor a kenyér "helyettesíthető" zöldségekkel, hús és tojás mellett tipikusan ez a helyzet, de ha az ember valami könnyed zöldségételhez vagy krém alá eszik kenyeret, ott már túlságosan sok kalória jut a kenyérre, úgyhogy a zöldségre csere durva kalóriavisszaesést eredményez. Igaz, akkor is, amikor puffasztott izékkel cserélik ki a kenyeret...

Sokszor pedig az is a szerepe a kenyérnek, hogy valami száraz cucc legyen a zsíros, krémes, szaftos valami mellé, ehhez a zöldség nem mindenkinek jó. A párom el nem tudja képzelni, hogyan lehet rántottát zöldséggel enni, de nekem az első naptól egy tökéletes reggeli volt ez.

Úgyhogy olykor nem elég a kenyér->zöldség csere, alaposabban át kell alakítani az adott étkezést (olykor elég a mennyiséggel játszani), hogy továbbra is laktató legyen. Már ha addig az volt, nem mindenki tud jóllakni kenyérrel.

2013. nov. 8. 18:18
 37/38 anonim válasza:

Reggelire vajas pozdorjalapot fogyasztok. A benne lévő celluóz nagyon laktató.

Ebédre flambírozott vörösagyagtéglát. Ha nagyon éhes vagyok, akkor jöhet egy nagyobb beton ytong is.

Vacsorára már nincs is gondom, az intenzíven intravénásan táplálnak gyomordugulás miatt.

2013. nov. 8. 22:15
 38/38 Mi közöd Tőle ***** válasza:

Egyébként bírom az olyan embereket, hogy nyilván egy kis joghurt halálos méreg, meg miegymás. Viszont pont ők esznek életük végéig csak egy kis joghurtot, aztán néha csak egy kis túrót, csak egy kis kakaót, meg egy kis kenyeret és a többit, mert nyilván nem halálos. De ezek a cuccok az idővel karöltve 1-2-3 évtized múlva valamelyik civilizációs betegséget (betegségeket) simán kialakítják náluk.

Persze biztosra nem lehet mondani, illetve senkinek nem kívánok rosszat! Próbálom a nyers tényeket közölni...

2013. nov. 8. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!