KINEK MELYIK VÁLT BE: sok szénhidrát+kevés fehérje+kevés zsír VAGY kevés szénhidrát+sok fehérje+sok zsír?
Szénhidrát alatt nem a kalácsot és a csokit értem, hanem pl. rizs, sok zöldség.
Csak egy egyszerű választ kérek, hogy kinek melyik jött be, nem kell érvelni, hogy ez vagy az miért nem jó.
És egy plusz kérdés: Ki mennyire aktív, mennyit sportol?
Dehát egyszerű válaszok már születtek..
A szétoffolás sokkal építőbb jellegű, főleg ha nem is offolás. Amúgy a szumó nem hülye példa. A fóka teste olyan, hogy hájas legyen, az ember teste nem.. rajtunk annyi zsír van, hogy vízben, mediterrán éghajlaton ne hűljünk ki oszt kész. Hájasabbak akkor leszünk, ha sok ch-t eszünk. Nyilván erre rá is lehet játszani, még komolyabb szinten (szumósok - sok rizs. nyugati ember - sok ch, glutén, tej, mozgásszegény életmód) de vannak alapok, amik elég logikusak, és csak meg kellene tartani őket. Ilyen a hús-zöldségevő alap életmód.
Nekem egyértelműen a sok szénhidrát(60%)+kevés fehérje(20-30%)+kevés zsír!!!
Persze sokat mozgok mellette és a szénhidrátot se csokitortából viszem be, hanem zabpehely, rizs, főtt krumpli, gyümölcs és rengeteg zöldség formájában. És egyáltalán nem éheztetem magam...
Így sosem vagyok farkas éhes, nem jönnek rám falásrohamok és végre onnan is elkezdtek eltűnni a zsírpárnák, ahonnan eddig nagyon nem akartak :)
Ez kb. a nyugati táplálkozás modellje.
Én úgy láttam, hogy ez nem jó, pusztán van akinek a szervezete bizonyos ideig tolerálja, főleg fiatalabb korban. De idővel.. mégsem erre lettünk tervezve.
Hiszen akkor nem tapasztalnánk, hogy keményítőn üzemelve elhízhatunk, húson meg nem.
Ha még figyeled a válaszokat:
Fehérjéből átlagosan 80-120 grammot eszek egy nap, attól függően, hogy húsos volt-e az ebéd, vagy sem.
Zsírból 50-70 gramm között mozgok.
Szénhidrát 80-120 gramm a keretem, de sokszor a 80-at sem érem el, bűnözős napokon viszont 150-170 gramm is lehet (de az is reggelre/ebédre korlátozódik).
Jelenleg csak heti 3x végzek kardió edzést, 45 percet/1 órát, többet még nem bírok, de szépen fogyok/izmosodok így is. Plusz ott a rendszeres kutyasétáltatás egy száguldó őrülttel, az is mozgás :)
CH csak amennyi a sok zöldségben van, fehérje és zsiradék normális mennyiségben. No rizs.
Sport: napi 50-60 perc jóga + aerobic.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!