Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem szeretném feladni, de...

Nem szeretném feladni, de most nem tudom mit tegyek?!

Figyelt kérdés

Eddig olyan jól ment a diétám, június eleje óta fogytam 11 kg-t. Mozogtam itthon és nem ettem lisztes, cukros, tésztás, krumplis és hasonló dolgokat.

Tudom elég hülyén hangzik a problémám, de eddig a tudatomban volt, hogy pl. egy szelet kenyér az a szervezetemnek méreg, vagy egy cukros üdítő, stb. Rájuk sem bírtam nézni. Most sem különösebben, de ÉRZEM, hogy a tudatom valamiért kezd "visszaváltozni" és "kezd belőlem kimenni az az érzés, gondolat, hogy pl. ezek az ételek egészségtelenek" lennének...

Emiatt pár napja ahol dolgozom nem bírom ki, egyszerűen képtelen vagyok megállni, hogy ne egyek a csokis croissantból és ne igyak a cukrozott kakaóból. Imádom őket. :( Eddig megálltam, de most képtelen vagyok rá, mert valamiért kezd megszűnni bennem ez a "fejben dől el" dolog.

Ilyenkor mit kellene tennem? Próbálok újra sokat olvasgatni a témában, motiváló írásokat és képeket nézegetni, ahogyan az elején tettem. De nem érzem most azt, mint az elején. Most nem érzem semmit. Pontosabban újra utálatot és undort SZERETNÉK ÉREZNI az ilyen ételek iránt, hogy ne egyem meg őket. Miért "megy ki belőlem ez az érzés"? Pedig eddig így sikerült...

Ui.: Nem éheztem, mert pl. húsból és zöldségből is sokat ettem, vagy egyéb egészségesből. Vagy esetleg "megcsömörlöttem" volna ezektől a kajáktól? :(

Mit tegyek? Járt már valaki ilyen cipőben?

Ja... még 30 kg van hátra, szóval bőven van zsír... Lefogom adni, mert le kell adnom! De most nem tudom hogyan mit kellene tennem. :(

2013. szept. 12. 01:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

4 vagyok

És természetes hogy mindenki jó testet akar és nem narancsbőr, és én tisztában vagyok a mozgás fontosságával mint ahogy egy valaki írta. De nem 1 csokistól lesz valakinek narancsbőre.

2013. szept. 13. 08:46
 12/21 anonim ***** válasza:
10 tábla csoki = kb 5000 kalória , ez szerintem egy kalóriaszámlálónak sem fér bele.
2013. szept. 13. 09:19
 13/21 A kérdező kommentje:

9#

Köszönöm szépen a tanácsot, tényleg úgy érzem, hogy ilyesmikből jól szoktam lakni. De lehet akkor még többet eszek majd ezekből, hihi :D:D

10#

Hidd el én értelek és köszi neked a választ. Én megértem és elfogadom, hogy vannak emberek, akik a kalóriaszámlálgatással fogynak. Mert ez tény, hogy tényleg sikerül lefogynotok így. Azt is elhiszem, hogy még így is számolgatod a tápanyagokat. Nem kell magyarázkodnod (mégha nem is az), mert komolyan elhiszem és nem ítélem el ezt a módszert, de én úgy gondolom, hogy én egy másikat szeretnék követni, ezért még akárhányszor leírod, ne haragudj, de akkor sem a kalóriaszámlálást fogom csinálni. :) A te meggyőződésed az, az enyém pedig más. Nincsen ebből semmi gond.

Egyébként mégegyszer leírom akkor :) hogy, én nemcsak húst és zöldséget eszek, mint a munkatársad (hanem tejterméket, tojást, puff. búzát, gyümölcsöt is, Norbi Update liszttel készült főzeléket) és rosszul gondolod azt is, hogy visszaugrott volna rám 2-3 kg, mert egy gramm sem jött vissza, max. kicsit megállt (talán a hülye croissant-ozásom miatt, ki tudja.. mivel nem régen is állt).

"Szóval szerintem az nem életmód váltás és nem egészséges táplálkozás ha bármit is kihagysz, hanem inkább egyoldalú."

---->>>>> Erről meg annyit, hogy az én gondolatmenetem szerint inkább az az ÉLETMÓDVÁLTÁS, ha egészséges kajákat eszel változatosan és NEM AZ, ha ugyanazokat a szemeteket eszed, mint korábban, csak kevesebbet belőle. Mert te ezt csinálod. :) De ha (rajtad kívül) bárkinek ellenvetése van ezen mondatommal szemben, kérem írja meg, kíváncsi lennék ki gondolja még így. <<<<<<<----

"Örökké nem lehet húson élni."

Teljesen félreértelmezted a kérdésem. Én egy szóval sem írtam azt sehol, hogy "csak húst eszek".

Meghallgatom a véleményed, mert más szemszögből írsz és gondolkodsz. De a kérdésem még mindig úgy gondolom, hogy nem a kalóriaszámolósaknak szól (bár erre csak a válaszok alapján döbbentem rá, így nem szerepel a kérdésemben).

2013. szept. 13. 09:52
 14/21 A kérdező kommentje:

Még mindig Neked 10-es:

Ne lovagolj már kérlek azon a 10 tábla csokis példán. Azt is írhattam volna, hogy ha megeszel pl. Rákóczi túrós süteményből napjában 5-öt és megeszel még egy kiadás ebédet, meg 2 paradicsomot, na ettől sem fogsz fogyni és nem viszed be vele a tápanyagokat. De bármilyen más példát is írhatnék.

"De nem 1 csokistól lesz valakinek narancsbőre."

Hát nem attól. Akkor ugyan mitől? A finomított liszt és a cukor miatt pontosan előidézi a narancsbőrt, főleg ha nem mozog az ember. De ha folyamatosan ezt ennénk, akkor is valószínű ez lenne.

2013. szept. 13. 09:56
 15/21 anonim ***** válasza:
Bocs, értem már hogy eszel normális kajákat is. Csak ezen az oldalon annyiszor olvasom hogy már 2 szem barack is bűn. Múltkor valakit már azért is leh.ülyéztek mert evett répát fogyókúra alatt.A főzelék evést , tejtermékeket is tiltják. Tényleg értem már hogy mit csinálsz, láttam hogy a tej termékeket sem veted meg stb... Csak valahogy az első írásodból nem jött le. Most már értem, mit csinálsz és biztos jó is. Azt hittem te is azt veszed életmódváltásnak amit sokan.Szóval még egyszer bocs, és jó hogy nem kezdtél el szitkozódni hanem normálisan írtad le a lényeget.
2013. szept. 13. 10:54
 16/21 A kérdező kommentje:
Ennek örülök. Azért sem szeretek egyébként itt szitkozódni, mert előfordul, hogy én is félreértek dolgokat mások kérdéseinél és az enyémnél is szoktak. Én is szoktam olvasni itt a kérdéseket-válaszokat, néha eldobom az agyam. Viszont keveset szólok hozzá, inkább "megfigyelő típus vagyok", talán ebből is jön az, hogy próbálom a legtöbb félt megérteni. Azért köszönöm a válaszaid. :)
2013. szept. 13. 11:24
 17/21 anonim ***** válasza:
Olvastam a szenhidrat csokkentett lisztrol, es tesztakrol is. Szerintem nezz utana jo kis edessegeknek termeszetes edesitovel, es ilyen liszttel hogyan lehet elkesziteni. Megertem, hogy szukseg van ezekre is, de lehet jo minosegben is mindezt. En eddig meg csak azert nem csinaltam ilyet, mert nem vagyok nagyon edesszaju, pedig tervezem, hogy beszerzem a hozzavalokat es keszitek valamit.
2013. szept. 13. 11:32
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszi, igen tudom mire gondolsz, ha van rá lehetőségem élek is vele. :)

A fejemben kellene visszaállítani azt a gondolkodásmódot (bár ez lehet hülyén hangzik), hogy ne is akarjak az egészségtelen fajtákból enni (az ízük miatt).

2013. szept. 13. 11:41
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem 1 db-on múlik a narancsbőr,ok. Ezzel nyugtatja magát a legtöbb ember.Megette.Másnap még egy. Aztán: hmm,úgysem 2 db-on múlik... és végül naponta eszik valami édeset,mert kívánja,rabul ejti és lesz narancsbőr is.
2013. szept. 13. 20:06
 20/21 anonim ***** válasza:
Amúgy igen nehéz elhatározni magad, én megértem. Tudom,hogy mindenki ezt hajtja,de gondolj arra,hogy milyen jó neked és a teste meghálálja neked,nem leszel beteg,és a többiek akik össze-vissza esznek nem olyan erősek,mint Te, Te vigyázol a testedre és nem hagyod,hogy holmi csokika rabul ejtsen, 10 percig húú de jó meg, jó az íze,de a nap folyamán előjön a bűntudat. Ezért jobb,ha rá sem nézel és a közérzeted is jobb lesz. :) Kitartást,sikerülni fog! :D
2013. szept. 13. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!